r
Nosalty Logó

Gyümölcsös krémes Nikóka konyhájából

Nikóka
Gyümölcsös krémes Nikóka konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetejére

462
Kalória
10.6g
Fehérje
92.6g
Szénhidrát
6.1g
Zsír
152.1g
Víz
75g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
62g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 462 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 5540 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 165 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    152.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 462 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.4 g

Zsír

  • Összesen
    73 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4908.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    1041 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1692 mg
  • Nátrium
    1753 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1111 g
  • Cukor
    745 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1824.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    999 micro
  • β-crypt
    277 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1370 micro
Összesen 5540 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

Piskótához

  1. A piskótalaphoz a tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük, a tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól elkeverjük, végül hozzáadjuk a fehérjehabot.
  2. 27×27 cm-es keretben megsütjük.
  3. A krémhez a pudingport kevés vízzel kikeverjük, a többi vizet 10 dkg cukorral felforraljuk, majd megfőzzük benne a pudingot.
  4. Közben a többi cukorral a tojásfehérjét habbá verjük, majd a forró pudinggal jól összekeverjük.
  5. Ezzel a meleg krémmel töltjük meg a felvágott piskótalapot, amit visszahelyeztünk a keretbe. A tetejére is krémet kenünk, mert erre tesszük majd a gyümölcsöket.
  6. A zselatint beáztatjuk, majd felfőzzük a folyadékkal. Amíg hűl, rászeleteljük a gyümölcsöket a süti tetejére, és 1-2 órára hűtőbe tehetjük. Ha nincs keretünk, akkor hamarabb köt meg a zselatin a tetején ráöntéskor.
  7. A zselatint óvatosan ráöntjük, majd pár órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebben szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27×27

Nyáron friss gyümölcsből, télen pedig konzervgyümölcsből készítem.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...