Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös krémes Nikóka konyhájából

Gyümölcsös krémes Nikóka konyhájából
Gyümölcsös krémes Nikóka konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáron friss gyümölcsből, télen pedig konzervgyümölcsből készítem.

hozzávalók / 12 adag

Piskótához

Krémhez

Tetejére

ajánlat

Ha nincs ekkora keretünk, akkor a sütit körbetekerjük többször meghajtott alufóliával, és a zselatint bentről, a süti közepe felől öntjük nagyon óvatosan kifelé, a süti széle felé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótalaphoz a tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük, a tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól elkeverjük, végül hozzáadjuk a fehérjehabot.
  2. 27×27 cm-es keretben megsütjük.
  3. A krémhez a pudingport kevés vízzel kikeverjük, a többi vizet 10 dkg cukorral felforraljuk, majd megfőzzük benne a pudingot.
  4. Közben a többi cukorral a tojásfehérjét habbá verjük, majd a forró pudinggal jól összekeverjük.
  5. Ezzel a meleg krémmel töltjük meg a felvágott piskótalapot, amit visszahelyeztünk a keretbe. A tetejére is krémet kenünk, mert erre tesszük majd a gyümölcsöket.
  6. A zselatint beáztatjuk, majd felfőzzük a folyadékkal. Amíg hűl, rászeleteljük a gyümölcsöket a süti tetejére, és 1-2 órára hűtőbe tehetjük. Ha nincs keretünk, akkor hamarabb köt meg a zselatin a tetején ráöntéskor.
  7. A zselatint óvatosan ráöntjük, majd pár órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebben szeleteljük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 27×27 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 017
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
170 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gyümölcsös krémes, krémes süti gyümölccsel, gyümölcsös vaníliás krémes

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

462
tojás 5 db
cukor 25 dkg
tej 1.5 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 30 dkg
sütőpor 8 g
vaníliás pudingpor 3 tasak
tojásfehérje 7 db
cukor 25 dkg
víz 8 dl
zselatin 3.5 dkg
víz 2.5 dl
gyümölcskonzervlé 2.5 dl
őszibarack konzerv 30 dkg