Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos epres szelet

Habos epres szelet
Habos epres szelet
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Készítettem már hasonlót sütit almával, most kipróbáltam eperrel is. Egyszerű linzertészta, tojáshab és eper. Működik szinte minden gyümölccsel - nagyon jól szeletelhető, mutatós és finom sütemény.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd 1/3-2/3-ad arányban kétfelé osztjuk. A kisebbik tésztát folpackba csomagolva a mélyhűtőbe, a másik részt pedig szintén becsomagolva hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
  2. A nagyobbik tésztarészt egy kb 20x30-as kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és megszurkáljuk az alját villával. Előmelegített 180°C-os sütőben 15 percig elősütjük.
  3. A habot rákenjük a tésztára, ráhalmozzuk egyenletesen az epret, majd nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a tészta másik felét.
  4. Visszatoljuk a sütőbe, és kb. 35-40 percig sütjük.

Töltelék

  1. Az epret megmossuk, és feldaraboljuk.
  2. A fehérjét félig felverjük, hozzácsurgatjuk a citromlét, és kisebb adagokban hozzáadjuk a keményítővel vegyített porcukrot. Kemény, masszív habbá verjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 58
össznézettség: 5 786
elküldve: 4
receptkönyvben: 212
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tojáshabos-epres linzertészta, linzer tojáshabbal és eperrel, epres linzer

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

yvette444
Nyuszikutya / yvette444 Wed, 2015-06-10 19:30

Kedves Judit! Megint egy izgalmas sütemény csodaszép fotóval! Amint ránézek az általad beküldött képekre rögtön tudom, hogy a tied. Kifinomult , elegáns, ugyanakkor gazdag és ízléses. Gratulálok! Yvette

874
finomliszt 45 dkg
porcukor 10 dkg
vaj 25 dkg
sütőpor 1 tk
citromhéj 1 citromból nyert
tojássárgája 5 db
tejföl 1 ek
1 csipet
tojásfehérje 5 db
porcukor 18 dkg
étkezési keményítő 2 evőkanál
vanília kivonat 1 kávéskanál
citromlé 1 tk
eper 50 dkg