Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Reszelt almás süti

Reszelt almás süti
Reszelt almás süti
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt az első süti, amit elkészítettem édesanyám receptes könyvéből. Nem tudtam, hogy a sütőt, hogy kell kezelni, így a széle kezdett megégni. Gyorsan kivettem a sütőből, de csak a szélét tudtuk megenni, mert a közepe nyers maradt. Évekkel később az albérleti lakásban akkor vettem észre, hogy nincsen nyújtófa, mikor a masszát ki akartam nyújtani, így az alsó lapot belenyomkodtam a tepsibe, a tetejére ráreszeltem (a "használjunk egy üveget nyújtófa helyett" eszembe sem jutott). Azóta mindig reszelem a süti tetejét. Így rendelik :D

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghántjuk, lereszeljük nagy lukú reszelőn egy tálba, és félretesszük.
  2. A cukorból, tojásokból, margarinból, tejből, tejfölből, sóból, sütőporból (ez utóbbit egy kevés ecettel meg szoktam futtatni), lisztből puha masszát gyúrunk.
  3. A masszát 2 részre választjuk. Az egyiket kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A masszából kerüljön a tepsi oldalára is, hogy ne folyjon ki az alma leve. Az alját megszórjuk búzadarával. Az almát a levétől kézzel kiszorítjuk, és rátesszük a búzadarával megszórt lapra. (A levét lehűtjük és megisszuk) Ezután rászórjuk a 5 ek. cukrot és a fahéjat.
  4. A maradék masszát szintén nagy lukú reszelőn ráreszeljük. Általában 3 részből szoktam ráreszelni a masszát. Azt úgy elrendezzük, hogy amiből megoldható, födje be az almát. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a süti teteje szépen megbarnul.
  5. Miután kihűl, porcukorral megszórva tálaljuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x4 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 6 977
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

V.Attila

Mióta szakács: 2014.03.05.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

almás pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

655
alma 15 közepes db
cukor 150 g
tojás 2 db
margarin 125 g
sütőpor 1 csomag
tej 5 ek
tejföl 2 ek
finomliszt 500 g
2 csipet
búzadara 2 csapott ek
cukor 5 ek
fahéj 1 kávéskanál
porcukor 3 teáskanál