Reszelt almás süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
V.Attila
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
655
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
5227
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 653.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 160 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 285 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.5 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 312 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 188 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
655
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.5 g
Zsír
-
Összesen 128.5 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 384 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5225.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 1281 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 277 mg
-
Foszfor 2277 mg
-
Nátrium 1164 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 980.3 g
-
Cukor 491 mg
-
Élelmi rost 79 mg
VÍZ
-
Összesen 2495.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1309 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 125 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 178 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 272 micro
-
Kolin: 451 mg
-
Retinol - A vitamin: 1163 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1502 micro
-
β-crypt 306 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1362 micro
Összesen
5227
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az almát meghántjuk, lereszeljük nagy lukú reszelőn egy tálba, és félretesszük.
- A cukorból, tojásokból, margarinból, tejből, tejfölből, sóból, sütőporból (ez utóbbit egy kevés ecettel meg szoktam futtatni), lisztből puha masszát gyúrunk.
- A masszát 2 részre választjuk. Az egyiket kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A masszából kerüljön a tepsi oldalára is, hogy ne folyjon ki az alma leve. Az alját megszórjuk búzadarával. Az almát a levétől kézzel kiszorítjuk, és rátesszük a búzadarával megszórt lapra. (A levét lehűtjük és megisszuk) Ezután rászórjuk a 5 ek. cukrot és a fahéjat.
- A maradék masszát szintén nagy lukú reszelőn ráreszeljük. Általában 3 részből szoktam ráreszelni a masszát. Azt úgy elrendezzük, hogy amiből megoldható, födje be az almát. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a süti teteje szépen megbarnul.
- Miután kihűl, porcukorral megszórva tálaljuk. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x4
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 114
- Össznézettség: 19341
- Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
V.Attila
13 recept
Ez volt az első süti, amit elkészítettem édesanyám receptes könyvéből. Nem tudtam, hogy a sütőt, hogy kell kezelni, így a széle kezdett megégni. Gyorsan kivettem a sütőből, de csak a szélét tudtuk megenni, mert a közepe nyers maradt. Évekkel később az albérleti lakásban akkor vettem észre, hogy nincsen nyújtófa, mikor a masszát ki akartam nyújtani, így az alsó lapot belenyomkodtam a tepsibe, a tetejére ráreszeltem (a "használjunk egy üveget nyújtófa helyett" eszembe sem jutott). Azóta mindig reszelem a süti tetejét. Így rendelik :D