Borzas almás ahogy Edit készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
100g finomliszt364 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
25g margarin179 kcal
Töltelék
Összesen
821
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1231.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 322 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 522 mg
-
Nátrium 299 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.6 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 232.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 262 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 244 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 204 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
821
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.5 g
Zsír
-
Összesen 101.6 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 386 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4926.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 1287 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 2088 mg
-
Nátrium 1195 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 538.3 g
-
Cukor 205 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 930.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1049 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 111 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 393 mg
-
Retinol - A vitamin: 977 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 814 micro
-
β-crypt 88 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 768 micro
Összesen
3277
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta
- Felolvasztjuk a margarint, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokat összekeverjük a cukorral, a natúr joghurttal, majd hozzáadjuk a felolvasztott margarint, és végül a sütőporral elkevert liszttel jól összedolgozzuk, összegyúrjuk.
- A kapott tésztát elfelezzük. Az egyik felét 20x30 cm-es tepsi méretűre kinyújtjuk.
Töltelék
- Elkészítjük az almatölteléket: az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük 2 evőkanál cukorral és 1 teáskanál fahéjjal.
- Kivajazzuk a tepsit, beterítjük a fele tésztával, erre rátesszük egyenletesen az almatölteléket.
- A tészta másik felét pedig nagy lyukú reszelő ráreszeljük az almatöltelékre, hogy befedje azt.
- Előmelegített sütőben, 200 fokon 25-30 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2675
- Feltöltés dátuma: 2015. október 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Édesanyám almás pitéje. :)