r
Nosalty Logó

Borzas almás ahogy Edit készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Borzas almás ahogy Edit készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 821 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3277 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1231.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 821 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    101.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4926.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1287 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    2088 mg
  • Nátrium
    1195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.3 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    930.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1049 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    977 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    814 micro
  • β-crypt
    88 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 3277 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Felolvasztjuk a margarint, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokat összekeverjük a cukorral, a natúr joghurttal, majd hozzáadjuk a felolvasztott margarint, és végül a sütőporral elkevert liszttel jól összedolgozzuk, összegyúrjuk.
  2. A kapott tésztát elfelezzük. Az egyik felét 20x30 cm-es tepsi méretűre kinyújtjuk.

Töltelék

  1. Elkészítjük az almatölteléket: az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük 2 evőkanál cukorral és 1 teáskanál fahéjjal.
  2. Kivajazzuk a tepsit, beterítjük a fele tésztával, erre rátesszük egyenletesen az almatölteléket.
  3. A tészta másik felét pedig nagy lyukú reszelő ráreszeljük az almatöltelékre, hogy befedje azt.
  4. Előmelegített sütőben, 200 fokon 25-30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2675
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám almás pitéje. :)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...