r
Nosalty Logó

Habos diótorta

NS
Habos diótorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

1287
Kalória
14.6g
Fehérje
120.3g
Szénhidrátok
85.4g
Zsír
67.4g
Víz
273.2g
Koleszterin
3.3g
Rost
85.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1287 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 15411 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 344 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.3 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    580 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 1287 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.2 g

Zsír

  • Összesen
    1024.3 g
  • Telített zsírsav
    523 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    264 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    176 g
  • Koleszterin
    3278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10400.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    3101 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    778 mg
  • Foszfor
    3822 mg
  • Nátrium
    2419 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1443.1 g
  • Cukor
    1022 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    809.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7088 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    1230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6961 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1543 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1547 micro
Összesen 15411 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 344 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tortalapokat megsütjük, kétszer: a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, és apródonként beletesszük a vizet, jó habosra mixereljük, majd beletesszük a megdarált diót, a liszttel elkevert sütőport, és végül a tojások felvert habját.
  2. Kizsírozott, lisztezett tortafomában megsütjük.
  3. A krémhez 7 dl tejet feltesszük forrni a cukorral, 3 dl tejben elhabarjuk a pudingporokat, s ezt összefőzzük pudingnak, majd kihűtjük, és a vajakkal jól kimixereljük.
  4. Beletesszük a diót, kakaót, rumot, tovább mixereljük, s ezzel a krémmel megtöltjük a kihidegített, és vízszintesen elvágott tortalapokat.
  5. A maradék krémmel bevonjuk, nyújható fondanttal bevonjuk ízlés és fantázia szerint, és felvert tejszínhabbal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Ezt a tortareceptet bármilyen alapnak meg lehet sütni.

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...