r
Nosalty Logó

Sárgabarackos pite 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wendy
Sárgabarackos pite 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A forma kenéséhez

A gyümölcsös réteghez

Az öntethez

Összesen 1140 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A forma kenéséhez

A gyümölcsös réteghez

Az öntethez

Összesen 4560 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A forma kenéséhez

A gyümölcsös réteghez

Az öntethez

Összesen 195 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    491 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.8 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    893 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    613 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    3183 micro
  • β-crypt
    299 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 1140 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.9 g

Zsír

  • Összesen
    271 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1962 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2727 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    654 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1310 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    475.2 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1389 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3571 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    346 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    1091 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2454 micro
  • α-karotin
    242 micro
  • β-karotin
    12733 micro
  • β-crypt
    1197 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2401 micro
Összesen 4560 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A forma kenéséhez

A gyümölcsös réteghez

Az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk 125 g vajjal / margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sót és a tojássárgákat, és gyors mozdulattal összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és 30 percre betesszük a hűtőbe.
  2. Egy lapos gyümölcstorta formát kikenünk 10 g vajjal/ margarinnal. A tésztát kinyújtjuk korong alakúra, és kibéleljük vele a formát, úgy, hogy pereme is legyen, majd az alját megszurkáljuk. Meghintjük az elmorzsolt babapiskótával.
  3. Vágott felükkel lefelé a tésztára rakosgatjuk a lecsöpögtetett sárgabarackokat.
  4. Az öntethez simára keverjük a pudingporral a tejszínt, hozzáadjuk a cukrot és a reszelt citromhéjat, a tojásokat és a tojássárgákat, és kézi habverővel sima eleggyé keverjük.
  5. Az öntetet a barack tetejére öntjük.
  6. Előmelegített sütőben, középső rácson 45-50 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28-30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 39182
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi Nők Lapjából származik a recept. A vajat a liszttel én a robotgépben "morzsoltam el". A sütemény tetejére még sütés előtt lehet mandulaforgácsot is szórni. Fagyasztott barackból még nem próbáltam, de talán azzal is megy a dolog, bár szerintem akkor célszerű a barackot kiolvasztani, mert eláztatja a tésztát. Én a sütit  a nyáron eltett barackbefőttből készítettem.

Hozzávalók

A tésztához

A forma kenéséhez

A gyümölcsös réteghez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?