r
Nosalty Logó

Mogyorószelet nutellahabbal

Katica
Mogyorószelet nutellahabbal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

283
Kalória
8.5g
Fehérje
23.3g
Szénhidrát
17.9g
Zsír
16.3g
Víz
72.6g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
15.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 283 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 2821 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 307 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 283 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    179.4 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2334.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1074 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    232.9 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    163.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    985 micro
Összesen 2821 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 307 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval. Egyenként, felváltva a porcukorral hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd beledolgozzuk a vanília aromát is. Végül óvatosan egy keverő lapáttal, egyenletesen elkeverjük benne a mogyorós, keményítős lisztet.
  2. A masszát egy 20×30 cm-es sütőpapírral ellátott tepsibe öntjük, és 180 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Hűlés után eltávolítjuk alóla a sütőpapírt, majd a tetejére kenjük a krémet, és megszórjuk a durvára vágott mogyoróval. Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém tökéletesen megdermedjen rajta, majd tetszés szerinti szeletekre, kockákra vágva szervírozzuk.

Krém

  1. A nutellát készítsük elő, hogy szobahőmérsékletű legyen. Szórjuk rá a zselatinfixet, alaposan keverjük össze, majd dolgozzuk bele a kemény habbá vert tejszínt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30

Egy gyors, könnyű, igazán finom kis desszert.

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...