r
Nosalty Logó

Ribizlis örvényes sütemény

Andi80_
Ribizlis örvényes sütemény
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A ribizli szórásához

982
Kalória
17.2g
Fehérje
132.8g
Szénhidrátok
42.5g
Zsír
89.8g
Víz
135g
Koleszterin
7.5g
Rost
63.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A ribizli szórásához

Összesen 982 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A ribizli szórásához

Összesen 3925 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A ribizli szórásához

Összesen 275 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1038.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.8 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 982 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    170.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4155.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    902 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1787 mg
  • Nátrium
    1058 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    531.4 g
  • Cukor
    254 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    359.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    484 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    912 micro
Összesen 3925 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 275 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A ribizlit megtisztítjuk, leszemezzük, konyhai papírtörlőn hagyjuk kicsit lecsöpögni.
  2. A sütőt előmelegítjük.
  3. Egy kisebb méretű tepsit kikenünk margarinnal, és megszórjuk kevéske liszttel.
  4. A sütőport elkeverjük a lisztben.
  5. A tojásokat a cukorral, gépi habverővel a legmagasabb fokozatosan kb. 3-4 percig verjük.
  6. Hozzákeverjük a joghurtot és az olajat.
  7. Legvégül beleszórjuk a sütőporos lisztet, és alaposan összeforgatjuk.
  8. A tészta 1/3 részét egy másik tálba merjük, és belekeverjük a kakaóport.
  9. Az előkészített tepsibe simítjuk először a kakaós masszát, majd rá a világosabb tésztát.
  10. Egy fa pálcikával (de lehet egy fakanál nyele is) merítő mozdulatokkal, a kakaós részt kicsit megemelve keverjük a kétszínű részt.
  11. A megmosott ribizli 2/3-át a tészta tetejére szórjuk, majd kicsit belenyomkodjuk.
  12. A maradék gyümölcsöt megszórjuk 1 tk liszttel, és a süti tetejére dobáljuk. Így az nem fog a tésztába süllyedni.
  13. 180 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt megsütjük.
  14. Tűpróbával ellenőrizzük.
  15. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20×34

A kertben csak kevéske ribizli termett, azt már rég elfogyasztottuk. Ezt követően sok helyen kerestem, néztem hiperben, piacon, de nem találtam. A hétvégi nagy bevásárláson pedig megláttam. Rögtön vettem is, és ez a savanykás, egyszerű sütike készült belőle. Az erdei gyümölcsös joghurttól a tészta színe kicsit szürkés árnyalatú lett, akit esetleg ez zavar, nyugodtan használhat natúr joghurtot. Mérőnek a joghurtos poharat használtam.

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...