r
Nosalty Logó

Étcsokoládé torta kétféle krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
milora
Étcsokoládé torta kétféle krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

Az alsó krémhez

A felső krémhez

A díszítéshez

Összesen 693 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

Az alsó krémhez

A felső krémhez

A díszítéshez

Összesen 8291 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

Az alsó krémhez

A felső krémhez

A díszítéshez

Összesen 266 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    800.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 693 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.1 g

Zsír

  • Összesen
    478.6 g
  • Telített zsírsav
    275 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    3115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9609.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    2362 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    1095 mg
  • Foszfor
    3773 mg
  • Nátrium
    2007 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    854.5 g
  • Cukor
    531 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    989.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3266 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    660 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    1870 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3215 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    622 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3118 micro
Összesen 8291 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 266 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az alsó krémhez

A felső krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. 1. A torta készítését megelőző este vízgőz felett felolvasztjuk a felső krémhez az étcsokoládét, felöntjük a habtejszínnel, belekeverjük a cukrot, és forralásig hevítjük. Lehűtjük, és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  2. 2. A piskótához a tojások sárgáját 12 evőkanál cukorralkikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.
  3. 3. A tojásfehérjéket egy csipet sóval habosra keverjük, majd óvatosan a tésztához adjuk.
  4. 4. Vajazott, lisztezett kerek tortaformábaöntjük, előmelegített sütőben megsütjük. A kihűlt tésztát három lapra vágjuk.
  5. 5. Az alsó krémhez a pudingport tejjel és cukorral felfőzzük, majd a tűzről levéve, belekeverjük az összetördelt csokoládét.Langyosra hűtjük.
  6. 6. A csokis tejszínt felverjük.
  7. 7. Az alsó tortalapot megkenjük a pudingos krémmel, ráhelyezzük a második tortalapot, ezt megkenjük a csokis tejszínnel, ráhelyezzük a harmadik lapot. Felolvasztjuk a díszítéshez az étcsokoládét, rásimítjuk a torta tetejére, és hűtőbe tesszük.
  8. 8. A jól lehűtött tejszínt a cukorral habbá verjük, és a tortát tejszínnel és tortadarával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 61859
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 14.

Ajánló

Ha úgy gondoljuk, hogy nem tudjuk háromfelé vágni a tésztát, akkor süssük külön-külön, vagy először 8 tojásból, akkor csak kétfelé kell vágni, és utána 4 tojásból a tetejére. Javaslom az 50 % kakaótartalmú étcsokoládét.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Étcsokoládé torta kétféle krémmel
milora 3 recept

Kisfiam névnapjára csokitortát kért, a család nagy keserűcsoki rajongó. Gondoltam, ízletesebbé teszem, ha kétféle krémet készítek hozzá. Természetesen nála elmaradhatatlan "kellék" a tejszínhab és a tortadara.

Hozzászólások

tothne.barbara

Én ettem bel?le, nagyon finom volt!

Klaudia

Szia! Ha 30*20-as tepsibe sütöm feljön akkorára ,hogy háromba eltudjam vágni? Azért gondoltam tepsibe mert a legnagyobb tortaformám 23cm-es, és szerintem az nagyon magas lenne. Köszi DIA

milora

Szerintem meg lehet próbálni. Kétféle lehet?séget tudok ajánlani. Az egyik, hogy 1/3-ad, 2/3 arányban külön-külön sütöd, így csak az egyiket kell kétfelé vágni. A másik, hogy a süt?t picit nyitva hagyod, mondjuk odateszel egy kanalat, hogy a g?z ki tudjon jönni. Igaz, így egy 10-15 perccel tovább kell sütni, mindenképpen ajánlat a t?próba, de garantált, hogy a tészta nem esik össze. Remélem még id?ben érkezik válaszom. Sok sikert: Laura

Klaudia

Szia Laura! Most már tudom miért zuhant össze a gyönyör?en megsült tésztám, a süt?ajtó titok még senki eszébe nem jutott akit kérdeztem. Péntek este csinálom meg ,pici fiam ma három éves . Mindenképp megírom ,hogy sikerült. Köszi a választ .DIA

TraRita

Nagyon guszta! :) Gratulálok! Üdv: TraRita

Klaudia

Szia! Nagyon finom lett. Egy adagban csináltam és kitámasztottam a süt?ajtót. Olyan szépen feljött ,és nem zuhant meg ,nem gy?ztem simogatni a tésztát úgy örültem. Szia. Dia

milora

Kedves Dia! Nagyon örülök, hogy sikerült! :-)

Törölt felhasználó

 én is szeretném kirpobálni de a sütönk nem valami jó egyszer túlságosan süt egyzer meg alig nem merek bele kezdeni

Törölt felhasználó

Kedves Laura! Tegnap készítettem el a tortát a kislányom születésnapjára. Isteni finom lett, mások is dicsérték. Köszönet a receptért! Olga

milora

Kedves Olga! Nagyon szívesen, örülök hogy ízlett.

Törölt felhasználó

Kedves milora! A tökéletes csokitorta receptjét keresve találtam rá erre a gyönyör?ségre... :) Azonban kicsit megijedtem a 12 tojás láttán... A süt?m régi (tipikus panellakás-konyhai) és eddig még nem sikerült szép piskótát készítenem... :( Mi a titka??? Mit csináljak, hogy tutira ne szúrjam el? Notórius süt?ajtó nyitogató vagyok, ugyanis félek, hogy nem sül szépen át... :((( Mit tanácsolsz??? Köszönöm el?re is a válaszod!!! Üdv, Viki

milora

Kedves Viki! Javaslom, hogy a süt?ajtót hagyd picit nyitva, mondjuk odateszel egy kanalat (én teáskanállal támasztom ki), hogy a g?z ki tudjon jönni. Igaz, így egy 10-15 perccel tovább kell sütni, mindenképpen ajánlat a t?próba, de garantált, hogy a tészta nem esik össze. Remélem segítettem! Üdv: Laura

Törölt felhasználó

Kedves Laura! Képzeld, ma elkészítettem.. :) A piskótánál ugyan aggódtam, mert a tészta túl "nehéz" lett és amikor kevertem a tojás fehérje habjával, már teljesen kétségbeestem, mert éreztem, összetörik a hab és az egésznek annyi... :( De aztán a süt?t figyelve láttam, hogy talán nem lesz itt gond... :) Bevált a süt?kitámasztós módszered.... ;) Köszi! Végül csak az alsó krémet készítettem el, mert ma kérték a kollégan?im a tortát, holnapra, így a másik krémet majd legközelebb próbálom ki. Kissé bénán sikerült késsel elvágnom két egyforma lapra a tésztát, úgyhogy jobb is így... :) A maradék krémet pedig a tetejére kentem... :) És megszórtam szeletelt mandulával... :) Kíváncsi leszek holnap, mit szólnak majd hozzá a cégnél... ;) Köszönöm a fantasztikus receptet... :) Amúgy Te hogy kevered tökéletesre össze a habot a tésztával? Apránként adagolod? Üdv, Viki

milora

Szia! Örülök a sikernek. Ha a tészta szétvágásával gondod van és az id?d engedi, akkor süsd meg három külön lapnak. Egy kicsit tovább tart, de nem kell a szétvágással bajlodnod. A tésztát én egy nagy tálban szoktam összekeverni, ráteszem a habot és egy lapos m?anyag kanállal kívülr?l alányúlva a közepére feltolva, lassan keverem. Ehhez is türelem kell, persze nekem se mindig sikerül tökéletesre. ;-)

Törölt felhasználó

A héten szeretném megsütni ezt a tortát és az lenne a kérdésem hogy a fels? krémhez f?z?tejszín kell-e, vagy mehet Hulalával?

milora

Kedves edi1990! Én habtejszínt használok, még nem próbáltam növényi alapúval (Hulala). Ha kipróbálod, légyszi írd meg, hogy sikerült-e!

Törölt felhasználó

És milyen márkájú habtejszínt, mert annyira nem vagyok otthon benne. :) És még egy kérdésem lenne. Ha vízg?z felett felolvasztottam a csokit, ugyanúgy vízg?z felett forralom a habtejszínt is bele, vagy azt már t?z felett??

milora

azt hiszem Meggle, de szerintem teljesen mindegy, a lényeg, hogy ne növényi alapú legyen. a tejszínt is vízg?z felett, a felolvasztott csokiba öntjük bele a tejszínt és jól elkeverjük.

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen a válaszokat, pénteken meg is csinálom :)

Törölt felhasználó

Múlt csütörtökön sütöttem meg a párom születésnapjára ennek a tortának a tésztáját. Mindenképp olyat kerestem,amit háromfelé lehet elvágni és ez tökéletes lett. Csodásan feljött, 25 percig sült 180 fokon. Kivettem,hogy kiborítsam, de sajna azt tapasztaltam, hogy még lötyög a közepe. VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. Nagyon beparáztam, közben már a süt?t is kikapcsoltam, de mázlim volt, csak nagyon picit esett össze és amikor újra betettem a süt?be visszan?tt az eredeti állapotába. Felhúztam 200 fokra a süt?t és még sütöttem vagy 15 percig. Így már jó lett. Szóval én voltam a hibás, mert nem végeztem t?próbát, annyira jól nézett ki, hogy azt hittem meg is van sülve. De a végeredmény így is mesés lett. Én házi vörösboros meggyszósszal kentem le, és csokipuginggal kikevert vajat használtam krémként. A tetejére keser? kakaót szitáltam. A háromnegyedét azonnal benyomtuk, szóval ti is kipróbálhatjátok. Ajánlom,mert a tészta nagyon finom, nem száraz,nem fojtós. Már át is küldtem az egyik barátn?mnek,aki evett bel?le.Köszönöm,hogy megosztottad!:-)

Törölt felhasználó

Kedves Milora! Kislányom szülinapjára szeretném ezt a tortát megsütni, és az lenne a kérdésem,hogy ha csak a fels? krémmel akarom tölteni, akkor szerinted elég a dupla adag úgy hogy még maradjon a külsejére is (marcipánnal akarom bevonni),vagy kell a háromszoros mennyiség? Köszönöm

milora

Kedves Mona28! 2.5 -szeres adag szerintem elegend? lesz (1 l + 2 dl kiszerelés? tejszín).Üdv

petranyiz1

SZIA. Csak annyit kérdeznék, hogy a tejszínes krémet kb mennyi ideig kell felverni, mert nekem eléggé folyt ki amikor rátettem a fels? lapot. köszi

milora

Szia! Keményre kell felverni, hogy megtartsa a piskótát. Hogy mennyi ideig, az a tejszínt?l (márkától) függ. Rá lehet segíteni habfix-szel. Én is jártam már úgy, hogy felverhetetlen tejszínt vettem:-(

petranyiz1

köszi a segítséget. Még így is ízlett mindenkinek, de ki fogom próbálni ezt a habfixálós változatot is. Szia:)

Törölt felhasználó

Imádom ezt a tortát! Ebben az évben már ötödszörre kellett megcsinálnom a családnak, mert annyira ízlett nekik :D Nagyon szépen köszönöm a receptet Milora !!! Egyszer?en imádjuk ezt a tortát! :D :))

milora

Nagyon szívesen. Örülök a sikernek!

ZsuzsaL

Szia! Sokaig "szemeztem" ezzel a tortaval, vegul a mult heten megsutottem. Isteni!!!! 23 cm-es tortaformam van, egyszerre sutottem benne a tesztat. Eloszor egy kicsit tartottam tole, hogy kinovi a format, de vegul - bar jocskan kiemelkedett belole - nem folyt ki. Kicsit at kellett fazonirozni a tetejet, de nagyon finom lett. Talan epp a 23 cm-s miatt a krem is rengeteg lett (de mind felhasznaltam :-) ), igy egy szep magas torta lett belole es nagyon-nagyon finom! Koszonom a receptet, azt hiszem, csaladi kedvenc lesz belole :-) Zsuzsa

Hozzávalók

A tésztához

Az alsó krémhez

A felső krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek