r
Nosalty Logó

Habcsóktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flóra
Habcsóktorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A habcsókhoz

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 537 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A habcsókhoz

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 3217 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A habcsókhoz

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 299 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 537 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    145.1 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1768.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    548 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.9 g
  • Cukor
    413 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    419.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    910 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    891 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 3217 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

A habcsókhoz

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A habcsókhoz

  1. A tojásfehérjéket félkemény habbá verjük. A cukrokat és az étkezési keményítőt hozzákeverjük, és a tojásfehérjéket velük együtt kemény habbá verjük.
  2. A masszát egy nyomózsákba töltjük. Sütőpapírral bélelt tepsikre, egy középpontból kiindulva spirálokat nyomunk körkörösen, úgy, hogy kb. 18 cm átmérőjű köröket kapjunk. Ezt megismételjük még ötször. Tehát összesen 6 db 18 cm átmérőjű kör alakú habcsóklapot kaptunk.
  3. A habcsóklapokat előmelegített sütőben megsütjük.
  4. A töltelékhez a tejszínt egy lábasban felmelegítjük. Beletesszük a csokoládét, és folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk. Levesszük a tűzről, megkeverjük habverővel, és belekeverjük a rumaromát. Letakarjuk alufóliával, és legalább egy órára hűtőbe tesszük.
  5. A tölteléket habverővel addig verjük, amíg sűrűn folyó és sima nem lesz.
  6. Négy habcsóklapot megkenünk a krémmel, és egymásra helyezzük őket. Az ötödik habcsóklapot tesszük a tetejére. A hatodik habcsóklapot összemorzsoljuk.
  7. A díszítéshez a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, és az ötödik habcsóklap tetejére kenjük.
  8. Erre rászórjuk az összemorzsolt habcsóklapot, és meghintjük kakaóporral.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10461
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sok tojásfehérje gyűlt össze mostanában, és gondolkoztam, hogy mit csinálhatnék velük. A Csokoládé című könyvet nézegettem, és ott láttam meg a habcsóktortát. Nagyon megtetszett, úgyhogy elhatároztam, hogy ez lesz az, amit megsütök. Aztán végig olvastam a receptet, ahova az volt írva, hogy a habcsókokat 6 órán vagy egy egész éjszakán keresztül sütjük a legalacsonyabb hőfokon. Hát, néztem egy nagyot, mert ez elég sok idő és sok áram. Aztán egy korábbi receptből kiindulva megpróbáltam, hogy nagyobb hőfokon, és kevesebb ideig sütöm, és sikerült. Szóval kisebb-nagyobb változtatásokkal itt ez a recept. Nagyon édes, de kevésbé tömény, mint a sima habcsók, mert a csokikrém segít az ízek kiegyenlítésében. Érdemes elkészíteni.

Hozzávalók

A habcsókhoz

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

7 étterem isteni nyári főzeléke, a legjobb séfektől

Ha egy igazán jó étterem étlapján főzeléket láttok, szavazzatok neki bizalmat! Jó eséllyel pezsdítő élmény vár rátok: a séfek egyik izgalmas, új terepe a menzásnak elkönyvelt főzelékek felújítása, ha úgy tetszik, újragondolása. Így kerül szexin roppanós elem a sokat kárhoztatott paradicsomos káposztára, és így születik többféle textúrából összeállított krumplifőzelék. Most 7 éttermet ajánlunk, ahol csoda főzelékeket ehettek!

Nosalty

További cikkek

3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!