Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ünnepi pavlova torta

Ünnepi pavlova torta
Ünnepi pavlova torta
150 perc / előkészület: 30 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rendkívül édes, finom, különleges desszert, így csak azoknak ajánlom, akik kedvelik a nagyon édes ízeket. A málna és a citrom savanykás íze enyhít rajta. Idénygyümölcsökkel lehet díszíteni, én most kivit, áfonyát, málnát és gránátalmát használtam.

hozzávalók / 10 adag

A "tésztához"

A krémhez

Málnaöntet

Szólj hozzá!

elkészítés

A "tésztához"

  1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra. Egy sütőpapíron körberajzolunk egy 26 cm-es tortaformát. Átfordítjuk, erre az oldalra fog kerülni a "tészta".
  2. A tojásfehérjét félig felverjük, majd óvatosan, apránként hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük, míg teljesen kemény, fényes lesz.
  3. Fakanállal vagy spatulával óvatosan hozzákeverjük a keményítőt.
  4. Kanállal koszorú formát (középen lyukas) formázunk a sütőpapírra. Lehet habzsákkal is.
  5. 2 órán keresztül sütjük, majd hagyjuk a sütőben kihűlni.

A krémhez

  1. A tejszínhabot felverjük a porcukorral, majd eloszlatjuk a kihűlt tésztán.

Málnaöntet

  1. A málnát (lehet fagyasztott is) felfőzzük a cukorral. Átpasszírozzuk, hogy ne maradjon benne mag. Citrommal lehet ízesíteni.
  2. Rácsurgatjuk a tejszínhabra, majd gyümölcsökkel díszítjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 930
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

szandika0201

Mióta szakács: 2018.01.02.
2 recept

receptjellemzők

konyha: ausztrál
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

Pavlova

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

265
tojásfehérje 4 db
cukor 25 dkg
kukoricakeményítő 1 evőkanál
habtejszín 300 ml
porcukor 10 dkg
málna 12.5 dkg
citromlé 1 citromból nyert
cukor 5 dkg