Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés pavlova piros bogyós gyümölcsökkel

Csokoládés pavlova piros bogyós gyümölcsökkel
Csokoládés pavlova piros bogyós gyümölcsökkel
90 perc / előkészület: 15 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy habkönnyű torta csokoládé-hullámokkal, ragyogó piros gyümölcsökkel. Kívül roppanós, belül ragacsos és légiesen könnyű. Elkészítése pedig egyáltalán nem bonyolult. És még lisztet sem tartalmaz.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 120 fokra.
  2. Gőz felett olvasszuk meg a csokoládét. Tegyük félre hűlni.
  3. Verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval.
  4. Kanalanként adjuk hozzá a cukrot, közben folyamatosan verjük a habot.
  5. Ha már kemény a habunk, szitáljuk bele a keményítőt, majd keverjük el benne az ecetet is. Addig verjük, amíg hófehér, kemény habot nem kapunk.
  6. Most egy lapát segítségével forgassuk bele a megolvasztott csokoládét. Ne keverjük túl, hogy szép hullámos legyen, épp csak egy párat forgassunk rajta.
  7. Sütőpapírra kanalazzuk rá, körülbelül 20-22 centi átmérőjű körbe.
  8. Az előmelegített sütőben 1 óra 15 percet süssük. Kapcsoljuk ki ennyi idő elteltével a sütőt, de hagyjuk odabenn kihűlni a habcsókot, résnyire nyitott ajtónál.
  9. Az összeállításhoz a tejszínhabot felverjük a porcukorral, a kihűlt habcsókalapra halmozzuk. Nem kell megijedni, ha összetöredezik, ennek így kell lennie. A behorpadt tetején szépen elférnek majd a gyümölcsök.
  10. A megmosott, lecsöpögtetett gyümölcsöket a tetejére halmozzuk, és már készen is vagyunk.
  • sütési hőfok: 120°C
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 600
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ha a medve főzni tudna

Mióta szakács: 2017.06.23.
2 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
konyha: orosz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

pavlova torta, csokis pavlova

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

180
étcsokoládé 10 dkg
tojásfehérje 4 db
cukor 20 dkg
kukoricakeményítő 1 evőkanál
ecet 1 teáskanál
habtejszín 200 ml
porcukor 2 teáskanál
eper 5 dkg
málna 5 dkg
cseresznye 5 dkg
piros ribizli 5 dkg