r
Nosalty Logó

Csokoládés pavlova piros bogyós gyümölcsökkel

NS
Csokoládés pavlova piros bogyós gyümölcsökkel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

180
Kalória
2.4g
Fehérje
25.8g
Szénhidrát
7.8g
Zsír
36.2g
Víz
19.2g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
22.7g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2156 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 180 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    94 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1283.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    309.6 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    434 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 2156 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 245 kcal

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 120 fokra.
  2. Gőz felett olvasszuk meg a csokoládét. Tegyük félre hűlni.
  3. Verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval.
  4. Kanalanként adjuk hozzá a cukrot, közben folyamatosan verjük a habot.
  5. Ha már kemény a habunk, szitáljuk bele a keményítőt, majd keverjük el benne az ecetet is. Addig verjük, amíg hófehér, kemény habot nem kapunk.
  6. Most egy lapát segítségével forgassuk bele a megolvasztott csokoládét. Ne keverjük túl, hogy szép hullámos legyen, épp csak egy párat forgassunk rajta.
  7. Sütőpapírra kanalazzuk rá, körülbelül 20-22 centi átmérőjű körbe.
  8. Az előmelegített sütőben 1 óra 15 percet süssük. Kapcsoljuk ki ennyi idő elteltével a sütőt, de hagyjuk odabenn kihűlni a habcsókot, résnyire nyitott ajtónál.
  9. Az összeállításhoz a tejszínhabot felverjük a porcukorral, a kihűlt habcsókalapra halmozzuk. Nem kell megijedni, ha összetöredezik, ennek így kell lennie. A behorpadt tetején szépen elférnek majd a gyümölcsök.
  10. A megmosott, lecsöpögtetett gyümölcsöket a tetejére halmozzuk, és már készen is vagyunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 75 p
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Tepsi mérete: 20

Egy habkönnyű torta csokoládé-hullámokkal, ragyogó piros gyümölcsökkel. Kívül roppanós, belül ragacsos és légiesen könnyű. Elkészítése pedig egyáltalán nem bonyolult. És még lisztet sem tartalmaz.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek