Gyümölcstorta felturbózva mascarponéval

- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tésztához
-
18g tojás23 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
11g cukor42 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
14 kcal
-
29g tej16 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
5g cukor19 kcal
Gyümölcszselé
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
130g cukor503 kcal
-
75g vaj538 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
16g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
171 kcal
-
350g tej196 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
60g cukor232 kcal
Gyümölcszselé
-
100g gyümölcskocsonya por408 kcal
-
250g víz0 kcal
-
50g szörp152 kcal
-
200g eper60 kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tésztához
-
11.9g tojás15 kcal
-
5.4g finomliszt20 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
4.1g vaj29 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.9g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
-
19g tej11 kcal
-
13.5g mascarpone55 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
Gyümölcszselé
-
5.4g gyümölcskocsonya por22 kcal
-
13.5g víz0 kcal
-
2.7g szörp8 kcal
-
10.8g eper3 kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 64.7 g
Zsír
-
Összesen 190.3 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 881 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1803.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 581 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 560 mg
-
Nátrium 479 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 475.2 g
-
Cukor 348 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 612 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 825 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 164 micro
-
Kolin: 604 mg
-
Retinol - A vitamin: 813 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1041 micro
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 97.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 33.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
Tésztához
- A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a felolvasztott (nem túl meleg) vajat, lisztet, sütőport, vizet, csipet sót. Az egészet öntsük bele a kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába.
- 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig süssük (kb. 25 perc). Majd hagyjuk kihűlni.
Krém
- A pudingport elkeverjük 5 ek cukorral és kevés tejjel, majd hozzákeverjük a maradék tejet is, és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre.
- Fontos, hogy hagyjuk teljesen kihűlni , megdermedni mielőtt habverővel hozzákeverjük a krémet!
- Ha úgy látjuk, hogy túl híg a krém akkor keverjünk hozzá zselatint (zselatin csomagolásán leírtaknak megfelelően). Tehetünk apróra vágott epret is a krémbe, de akkor mindenképp tegyünk hozzá zselatint.
Gyümölcszselé
- A gyümölcskocsonyát a zacskón látható leírás szerint készítsünk el. (Cukor helyett én bodzaszörppel édesítettem a kocsonyát, így sokkal finomabb.)
- A kihűlt tészta tetejére rétegezzük a krémet, rá a tetszőleges gyümölcsöt, majd a gyümölcskocsonyát (amikor még folyós).
- Hűtőben hagyjuk pihenni pár órát, majd levehetjük a kapcsos tortaforma oldalát, és szeletelhetjük is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 1270
- Tegnapi nézettség: 35
- 7 napos nézettség: 307
- Össznézettség: 378076
- Feltöltés dátuma: 2014. május 30.
Ajánló
Egészséges verzióban is készíthető, akkor zablisztet használok fele sima liszt helyett, vaj helyett olívaolajat, a cukrot pedig nyírfacukorral vagy édesítővel helyettesítem. A képen látható is így készült.:)
Receptjellemzők
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Egyik nagy kedvencem a gyümölcstorta. Nagyon szeretem a régi retró verziót is, csak bosszantani szokott, hogy a végén már nincs puding és csak a sok tészta van, valamint elkészítéskor a kocsonya sokszor lefolyik, ha rendesen megrakjuk gyümölccsel. Ezért én inkább kapcsos tortaformában készítem, így sokkal szebb a végeredmény, jobb enni és nincs sok széle. :) Emellett a változtatás, hogy mascarponét keverek a krémhez, így az több és sokkal lágyabb, krémesebb lesz. Az elkészítése így továbbra is ugyanolyan egyszerű, nem vesz több időt igénybe, mégis nagy a sikere még azok körében is, akik amúgy nem egy gyümölcstorta rajongók, mint én. :)
Hozzászólások (12)
Nagyon gusztan nez ki a torta, csak egy kerdesem lenne, a tesztaba nem kell kakaopor? mert ugy nez ki a kepen mintha kakaos lenne. koszonom elore is a valaszt. Kati
Kedves Kati! Nem, nem kakaós a tészta, csak a széle jobban megsült a formában, azért látszik olyan sötétnek. :) De jó ötletet adtál, legközelebb lehet kipróbálom egy kevés kakaóval (akkor annyival kevesebb liszt kell),f? a változatosság! :) Köszi, Adri
Kedves Audrey, Raktam bele 2 ek kakaot, majd megirom hogy milyen lett :) Kati
Szép torta,szavaztam!
Köszönöm szépen! :)
Elkészítettem és nagyon finom lett.A páromnak is ízlett pedig válogatós.Köszönöm a receptet.
Hello :) megcsináltam, frankó lett :) a tészta hozzávalóinál írod hogy kell 3ek víz, a leírásban pedig nincs hogy hova mikor megy. Enélkül csináltam de így is jó lett. Eddigi legjobb tortaalapom lett ^^
Kedves Yi! Valóban kimaradt a leírásnál a víz, javítottam! Köszönöm az észrevételt. :) Egyébként ahogy tapasztaltad is nem tragédia, hogy kimaradt a tésztából. _) Örülök, hogy bevállt! Audrey
Szia! A pudingos-mascarponés krém (szépen) szeletelhet? lesz? Vivi
Én szép szeleteket tudtam vágni, bár azért ez egy lágyabb krém mint mondjuk egy vajkrém vagy sima puding, de szépen vágható.
szia! :) megcsináltam és nekem teljesen szétfolyt a krém mikor levettem a kapcsos tortaformát :( nem tudom mi lehet a probléma :/ de az íze nagyon jó volt, csak hát kanállal kellett összekapargatni :D Hozzáteszem még zöldfül? vagyok a konyhában, ez volt az els? torta amit elkészítettem. Szerintem valamit a gyümölcszselével ronthattam el, gondolom annak kéne összetartania, jól gondolom? :D
Kedves AdéLéda! Nem tudom mi lehetett a probléma. A pudingot ha a recept szerint kevesebb, 4 dl tejjel készíted egy kemény pudingot kellene kapnod, valamint a mascarpone is egy nagyon s?r? krém, egyik sem folyós, ezért ha összekevered ?ket akkor is egy kemény kellene kapnod, semmiképp sem szabadna folynia már akkor sem amikor a formába öntöd. Neked lehet már a puding túl folyós lett? Esetleg több tejet használtál hozzá? Vagy nem f?z?s pudingport használtál hanem olyant amit nem kell f?zni? Ami még gondot okozhat, ha nem hagyod kih?lni a pudingot és melegen kevered bele a marscarpone-t. Remélem sikerül rájönnöd és legközelebb már sikerülni fog. ? Ne keseredj el, legközelebb biztos sikerülni fog! Ilyen baleseteknél poharakba lehet csipkedni a tésztát, rákanalazni a krémet, gyümölcs darabokat tenni rá és máris egy fini pohárdesszert lehet bel?le? Üdv. Audrey
Szia! Tetszik a recept, okos továbbgondolása a hullámos szél? lapos gyümölcstortának! :-) A tojásokat egészben vered fel a tésztához, vagy szétválasztod ?ket és külon felvered magában a fehérjét, a sárgáját pedig a cukorral? Köszi. Edina
Örülök, hogy tetszik a recept. :) A tojásokat nem kell külön felverni, csak egybe a cukorral elkeverni kézi habver?vel (vagy egyszer?bb géppel). Ez nem piskóta hanem inkább kevert tészta, a süt?portóllesz majd leveg?s, az emeli meg nem a tojáshab. Remélem sikerül majd, jó sütögetést! :)
Szia! Mindent a leírás szerint csináltam, de szétfolyt a krém. Az íze nagyon finom lett, viszont kanállal kell megenni. :(
Kedves h-ani! Sajnálom, hogy nem sikerült. :( Nem lehet hogy meleg volt még a puding amikor hozzákeverted a mascarpone-t? Azt tudom javasolni Neked és mindenkinek, hogy aki látja, hogy folyékony a krém már amikor összeállítja akkor adjon hozzá zselatint (csomagolásukon leírtak szerint), akkor a hidegt?l biztos meg fog dermedni. Üdv. Adrienn
Én azon csodálkoztam, hogy a recept szerint megdermed egyáltalán, a kocsonyára gondolok.. Fiatalabb koromban én is akartam turbózni a kocsonya ízét szörppel, de ekkor sosem szilárdult meg. Szerintem a szörp tartalmaz állományjavítókat, ami segíti hogy az üvegben mindig egységesen szép legyen a színe és az állaga. Ezek a kémiai anyagok minden bizonnyal gátolják a zselé m?ködését, s?t, mivel folyós marad, átszivárog az alatta lév? pudingos részbe is, és azt is tönkreteszi. Nekem ez sosem volt másképp. Amint ismét elhagytam a szörpöt, a zselé rendben megszilárdult (forralni sosem szabad! -érdekes módon több tasakra ez van írva, de nyilván nem szabad felforralni, az egy visszafordíthatatlan kémiai folyamat. Csak melegítünk, amíg feloldódik teljesen. Ez is lehet probléma). Az iz-fokozást célszer? inkább több gyümölccsel elérni. Én pl tennék apróra vágott epret a pudingos krémbe is. És a tetejét is s?r?n borítom gyümölccsel.
Nekem sajnos a tészta borzalmasra sikeredett!:(
Szia kérdezném hogy ez fagyasztott gyümölcsel is készíthet?????
A videóban 2 tasak pudingport önt bele a tejbe, a leírásban pedig csak 1 tasak vaníliás pudingpor szerepel, gondolom sokaknak ezért nem áll össze a krém. Ki kellene javítani a leírásban is a pudingpor mennyiségét !!!!!!!!!!!!!