Nosalty Logó

Gyümölcstorta felturbózva mascarponéval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Audrey
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Krém

Gyümölcszselé

Összesen 325 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Krém

Gyümölcszselé

Összesen 3911 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Krém

Gyümölcszselé

Összesen 212 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 325 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    190.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1803.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    475.2 g
  • Cukor
    348 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    612 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    825 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    813 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1041 micro
Összesen 3911 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 212 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tésztához

Krém

Gyümölcszselé

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a felolvasztott (nem túl meleg) vajat, lisztet, sütőport, vizet, csipet sót. Az egészet öntsük bele a kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig süssük (kb. 25 perc). Majd hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A pudingport elkeverjük 5 ek cukorral és kevés tejjel, majd hozzákeverjük a maradék tejet is, és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre.
  2. Fontos, hogy hagyjuk teljesen kihűlni , megdermedni mielőtt habverővel hozzákeverjük a krémet!
  3. Ha úgy látjuk, hogy túl híg a krém akkor keverjünk hozzá zselatint (zselatin csomagolásán leírtaknak megfelelően). Tehetünk apróra vágott epret is a krémbe, de akkor mindenképp tegyünk hozzá zselatint.

Gyümölcszselé

  1. A gyümölcskocsonyát a zacskón látható leírás szerint készítsünk el. (Cukor helyett én bodzaszörppel édesítettem a kocsonyát, így sokkal finomabb.)
  2. A kihűlt tészta tetejére rétegezzük a krémet, rá a tetszőleges gyümölcsöt, majd a gyümölcskocsonyát (amikor még folyós).
  3. Hűtőben hagyjuk pihenni pár órát, majd levehetjük a kapcsos tortaforma oldalát, és szeletelhetjük is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2370
  • 7 napos nézettség: 8038
  • Össznézettség: 320644
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 30.

Ajánló

Egészséges verzióban is készíthető, akkor zablisztet használok fele sima liszt helyett, vaj helyett olívaolajat, a cukrot pedig nyírfacukorral vagy édesítővel helyettesítem. A képen látható is így készült.:)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyik nagy kedvencem a gyümölcstorta. Nagyon szeretem a régi retró verziót is, csak bosszantani szokott, hogy a végén már nincs puding és csak a sok tészta van, valamint elkészítéskor a kocsonya sokszor lefolyik, ha rendesen megrakjuk gyümölccsel. Ezért én inkább kapcsos tortaformában készítem, így sokkal szebb a végeredmény, jobb enni és nincs sok széle. :) Emellett a változtatás, hogy mascarponét keverek a krémhez, így az több és sokkal lágyabb, krémesebb lesz. Az elkészítése így továbbra is ugyanolyan egyszerű, nem vesz több időt igénybe, mégis nagy a sikere még azok körében is, akik amúgy nem egy gyümölcstorta rajongók, mint én. :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon gusztan nez ki a torta, csak egy kerdesem lenne, a tesztaba nem kell kakaopor? mert ugy nez ki a kepen mintha kakaos lenne. koszonom elore is a valaszt. Kati

Audrey

Kedves Kati! Nem, nem kakaós a tészta, csak a széle jobban megsült a formában, azért látszik olyan sötétnek. :) De jó ötletet adtál, legközelebb lehet kipróbálom egy kevés kakaóval (akkor annyival kevesebb liszt kell),f? a változatosság! :) Köszi, Adri

Törölt felhasználó

Kedves Audrey, Raktam bele 2 ek kakaot, majd megirom hogy milyen lett :) Kati

Zsuzsamama56

Szép torta,szavaztam!

Audrey

Köszönöm szépen! :)

Georgina202

Elkészítettem és nagyon finom lett.A páromnak is ízlett pedig válogatós.Köszönöm a receptet.

Törölt felhasználó

Hello :) megcsináltam, frankó lett :) a tészta hozzávalóinál írod hogy kell 3ek víz, a leírásban pedig nincs hogy hova mikor megy. Enélkül csináltam de így is jó lett. Eddigi legjobb tortaalapom lett ^^

Audrey

Kedves Yi! Valóban kimaradt a leírásnál a víz, javítottam! Köszönöm az észrevételt. :) Egyébként ahogy tapasztaltad is nem tragédia, hogy kimaradt a tésztából. _) Örülök, hogy bevállt! Audrey

Törölt felhasználó

Szia! A pudingos-mascarponés krém (szépen) szeletelhet? lesz? Vivi

Audrey

Én szép szeleteket tudtam vágni, bár azért ez egy lágyabb krém mint mondjuk egy vajkrém vagy sima puding, de szépen vágható.

Törölt felhasználó

szia! :) megcsináltam és nekem teljesen szétfolyt a krém mikor levettem a kapcsos tortaformát :( nem tudom mi lehet a probléma :/ de az íze nagyon jó volt, csak hát kanállal kellett összekapargatni :D Hozzáteszem még zöldfül? vagyok a konyhában, ez volt az els? torta amit elkészítettem. Szerintem valamit a gyümölcszselével ronthattam el, gondolom annak kéne összetartania, jól gondolom? :D

Audrey

Kedves AdéLéda! Nem tudom mi lehetett a probléma. A pudingot ha a recept szerint kevesebb, 4 dl tejjel készíted egy kemény pudingot kellene kapnod, valamint a mascarpone is egy nagyon s?r? krém, egyik sem folyós, ezért ha összekevered ?ket akkor is egy kemény kellene kapnod, semmiképp sem szabadna folynia már akkor sem amikor a formába öntöd. Neked lehet már a puding túl folyós lett? Esetleg több tejet használtál hozzá? Vagy nem f?z?s pudingport használtál hanem olyant amit nem kell f?zni? Ami még gondot okozhat, ha nem hagyod kih?lni a pudingot és melegen kevered bele a marscarpone-t. Remélem sikerül rájönnöd és legközelebb már sikerülni fog. ? Ne keseredj el, legközelebb biztos sikerülni fog! Ilyen baleseteknél poharakba lehet csipkedni a tésztát, rákanalazni a krémet, gyümölcs darabokat tenni rá és máris egy fini pohárdesszert lehet bel?le? Üdv. Audrey

szzh01

Szia! Tetszik a recept, okos továbbgondolása a hullámos szél? lapos gyümölcstortának! :-) A tojásokat egészben vered fel a tésztához, vagy szétválasztod ?ket és külon felvered magában a fehérjét, a sárgáját pedig a cukorral? Köszi. Edina

Audrey

Örülök, hogy tetszik a recept. :) A tojásokat nem kell külön felverni, csak egybe a cukorral elkeverni kézi habver?vel (vagy egyszer?bb géppel). Ez nem piskóta hanem inkább kevert tészta, a süt?portóllesz majd leveg?s, az emeli meg nem a tojáshab. Remélem sikerül majd, jó sütögetést! :)

h-ani

Szia! Mindent a leírás szerint csináltam, de szétfolyt a krém. Az íze nagyon finom lett, viszont kanállal kell megenni. :(

Audrey

Kedves h-ani! Sajnálom, hogy nem sikerült. :( Nem lehet hogy meleg volt még a puding amikor hozzákeverted a mascarpone-t? Azt tudom javasolni Neked és mindenkinek, hogy aki látja, hogy folyékony a krém már amikor összeállítja akkor adjon hozzá zselatint (csomagolásukon leírtak szerint), akkor a hidegt?l biztos meg fog dermedni. Üdv. Adrienn

Sóskaramell

Én azon csodálkoztam, hogy a recept szerint megdermed egyáltalán, a kocsonyára gondolok.. Fiatalabb koromban én is akartam turbózni a kocsonya ízét szörppel, de ekkor sosem szilárdult meg. Szerintem a szörp tartalmaz állományjavítókat, ami segíti hogy az üvegben mindig egységesen szép legyen a színe és az állaga. Ezek a kémiai anyagok minden bizonnyal gátolják a zselé m?ködését, s?t, mivel folyós marad, átszivárog az alatta lév? pudingos részbe is, és azt is tönkreteszi. Nekem ez sosem volt másképp. Amint ismét elhagytam a szörpöt, a zselé rendben megszilárdult (forralni sosem szabad! -érdekes módon több tasakra ez van írva, de nyilván nem szabad felforralni, az egy visszafordíthatatlan kémiai folyamat. Csak melegítünk, amíg feloldódik teljesen. Ez is lehet probléma). Az iz-fokozást célszer? inkább több gyümölccsel elérni. Én pl tennék apróra vágott epret a pudingos krémbe is. És a tetejét is s?r?n borítom gyümölccsel.

kedvenceim02

Nekem sajnos a tészta borzalmasra sikeredett!:(

Vné.Erika

Szia kérdezném hogy ez fagyasztott gyümölcsel is készíthet?????

bertapiri

A videóban 2 tasak pudingport önt bele a tejbe, a leírásban pedig csak 1 tasak vaníliás pudingpor szerepel, gondolom sokaknak ezért nem áll össze a krém. Ki kellene javítani a leírásban is a pudingpor mennyiségét !!!!!!!!!!!!!

Hozzávalók

Tésztához

Krém

Gyümölcszselé

Címlapról ajánljuk

Ezért válogasd meg, hogy kivel eszel a munkahelyeden

Ha te is együtt szoktál ebédelni a kollégákkal békeidőben, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint nagyon befolyásolja az étkezési szokásainkat az, ahogyan a többiek esznek, így ha egészségesen akarsz élni, egy gyorskajafüggő társaság nagyon meg tudja nehezíteni az életedet.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek