r
Nosalty Logó

Gyümölcstorta felturbózva mascarponéval

Audrey
Gyümölcstorta felturbózva mascarponéval
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Krém

Gyümölcszselé

325
Kalória
5.4g
Fehérje
39.6g
Szénhidrát
15.9g
Zsír
51g
Víz
73.5g
Koleszterin
572.1mg
Élelmi rost
29g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Krém

Gyümölcszselé

Összesen 325 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Krém

Gyümölcszselé

Összesen 3911 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Krém

Gyümölcszselé

Összesen 212 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 325 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    190.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1803.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    475.2 g
  • Cukor
    348 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    612 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    825 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    813 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1041 micro
Összesen 3911 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 212 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a felolvasztott (nem túl meleg) vajat, lisztet, sütőport, vizet, csipet sót. Az egészet öntsük bele a kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig süssük (kb. 25 perc). Majd hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A pudingport elkeverjük 5 ek cukorral és kevés tejjel, majd hozzákeverjük a maradék tejet is, és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre.
  2. Fontos, hogy hagyjuk teljesen kihűlni , megdermedni mielőtt habverővel hozzákeverjük a krémet!
  3. Ha úgy látjuk, hogy túl híg a krém akkor keverjünk hozzá zselatint (zselatin csomagolásán leírtaknak megfelelően). Tehetünk apróra vágott epret is a krémbe, de akkor mindenképp tegyünk hozzá zselatint.

Gyümölcszselé

  1. A gyümölcskocsonyát a zacskón látható leírás szerint készítsünk el. (Cukor helyett én bodzaszörppel édesítettem a kocsonyát, így sokkal finomabb.)
  2. A kihűlt tészta tetejére rétegezzük a krémet, rá a tetszőleges gyümölcsöt, majd a gyümölcskocsonyát (amikor még folyós).
  3. Hűtőben hagyjuk pihenni pár órát, majd levehetjük a kapcsos tortaforma oldalát, és szeletelhetjük is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Egyik nagy kedvencem a gyümölcstorta. Nagyon szeretem a régi retró verziót is, csak bosszantani szokott, hogy a végén már nincs puding és csak a sok tészta van, valamint elkészítéskor a kocsonya sokszor lefolyik, ha rendesen megrakjuk gyümölccsel. Ezért én inkább kapcsos tortaformában készítem, így sokkal szebb a végeredmény, jobb enni és nincs sok széle. :) Emellett a változtatás, hogy mascarponét keverek a krémhez, így az több és sokkal lágyabb, krémesebb lesz. Az elkészítése így továbbra is ugyanolyan egyszerű, nem vesz több időt igénybe, mégis nagy a sikere még azok körében is, akik amúgy nem egy gyümölcstorta rajongók, mint én. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek