Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös torta Bombától

Gyümölcsös torta Bombától
Gyümölcsös torta Bombától
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagyományos gyümölcstortát a zselé miatt nem szereti a családom, anélkül viszont kiszárad rajt a gyümölcs. Ennek kapcsán jött az ötlet, hogy ugyanazzal a tésztával, több pudinggal, csokival a tetején talán sikere lenne. Természetesen nem csak eperrel jó, de friss gyümölcsöt javaslok beletenni, mert én próbáltam mirelittel, kiolvasztottam, lecsepegtettem, de egyrészt nem lett túl szép látvány szeleteléskor, másrészt később is folyt a leve, ami aztán eláztatta. Szóval bármilyen friss gyümölcs, bármilyen ízű pudinggal, ki mit szeret.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

  • 1 l tej
  • 2 tasak pudingpor (íze tetszés szerinti)
  • 7 ek cukor
  • 60 dkg eper (lehet több is, amennyi csak a tortaformába belefér)

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tortaforma aljába sütőpapírt vágunk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A lisztet a sütőporral és a sóval elkeverjük.
  2. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd lassan hozzáöntjük az olajat és a vizet. Ekkor tegyük bele a sütőporos lisztet, és keverjük csomómentesre. Végül jöhet bele a tojásfehérje hab, óvatosan átforgatva, hogy ne törjön össze.
  3. A tésztát öntsük a tortaformába, a tetejét simítsuk el. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 20-25 percig süssük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk kicsit hűlni. Ha már csak langyos, vágjuk vízszintesen ketté, így hűljön ki teljesen. Mivel két vékony szeletet kapunk, ez gyorsan fog menni.

Töltelék

  1. A gyümölcsöt készítsük elő (mosás, esetleg meggynél a magozás, stb.). Ne legyen nedves, mert akkor a puding nem fog ráragadni (én papírtörlővel itattam fel a vizet az eperről).
  2. Ha a tészta kihűlt, a tejjel és a cukorral főzzük meg a pudingot.
  3. A tészta egyik felét tegyük vissza a kapcsos tortaformánkba, majd még melegen öntsük rá a puding felét. Tegyük rá a gyümölcsöt, majd jön a puding másik fele. Simítsuk el, hogy a gyümölcsök közé is biztosan bejusson, végül rakjuk a tetejére a másik tésztakorongot.

Tetejére

  1. A csokoládét a tejjel melegítsük össze, és tetszés szerint csorgassuk vagy kenjük a tészta tetejére. Én pár kocka maradék fehér csokit is olvasztottam, és körben rácsorgattam a még meleg étcsokira, majd egy fogpiszkálóval középről kifelé és befelé is csíkokat húztam bele.
  2. Egy éjszakát szeret a hűtőben lenni, mielőtt felvágjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 018
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Bomba35

Mióta szakács: 2012.10.22.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

epres-pudingos torta, gyümölcsös pudingos torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

405
tojás 3 db
porcukor 6 csapott ek
napraforgó olaj 0.5 dl
víz 3 ek
finomliszt 7 púpozott ek
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
tej 1 l
pudingpor 2 tasak
cukor 7 ek
eper 60 dkg
étcsokoládé 10 dkg
tej 2 ek