Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös pite

Gyümölcsös pite
Gyümölcsös pite
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hosszasan gondolkodtam, hogy hogyan "került" hozzám a recept, de nem emlékszem....
Azt viszont tudom, hogy nagyon szeretem készíteni, főként a meggy-, cseresznye- és szilvaérés idején. A többi gyümölcsből még nem próbáltam, de ha valaki megteszi, kérem, hogy írja meg! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha passzol a gyümölcs ízéhez, a magozás és darabolás után hozzákeverhetünk egy kis cukros-fahéjas diót. Így tesszük a szűrőbe, hogy a gyümölcs a levétől lecsepegjen.

A múltkoriban teljes kiörlésű liszttel sütöttem meg. Valahogy nem volt az igazi. Nehéz volt a tészta. Talán ha legközelebb több sütőport teszek bele....

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöt ha kell kimagozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. Szűrőbe tesszük, hogy kicsit lecsepegjen.
  2. A sütőt előmelegítjük. A 3 tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a kis doboz tejfölt, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a lisztet és a sütőport. Jó alaposan összedolgozzuk.
  3. Utána a 3 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk az előzőleg összeállított masszához.
  4. Tepsibe sütőpapírt teszünk. Beleöntjük a masszát, és a tetején egyenletesen eloszlatjuk a lecsepegtetett gyümölcsöt. Kb. 25 perc alatt készre sül.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25 x 32 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 35 892
elküldve: 19
receptkönyvben: 594
elkészítve: 12/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabolcsi Ildikó

Mióta szakács: 2010.05.25.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyors gyümölcsös sütemény, meggyes süti, cseresznyés süti

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Janocsik Lívia
Janocsik Lívia Tue, 2015-06-30 14:55

Kedves Ildikó!
Nekem valamiért a massza az eléggé összeállt tészta lett,nem tudtam a felvert tojás fehérjét összekeverni vele.Ilyenkor mit lehet tenni?

napsugár77
napsugár77 / napsugár77 Sat, 2010-06-26 18:02

Szia! Én is megsütöttem már cseresznyével és meggyel is, és isteni lett. A meggyet lecsepegtettem, megszórtam cukorral, fahéjjal és zsemlemorzsával. Nagyon szeretem az ilyen gyors és kiadós recepteket, ez lesz a kedvenc ,,ennék valami gyors sütit" receptem.
Üdv: Éva

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-06-09 11:14

Szia!
Igen, a kettő név ugyanaz, csak tegnap nem engedett valamiért a másikkal belépni....ahogy látom ma sem. Mi lehet a hiba????

Mi is "nagyban utazunk" az eperrel, mert imádjuk! A hétvége óta több, mint 30kg-ot szedtünk a kislányommal, így van miből kísérletezni.
Köszi a receptötletet, ez hasonló, mint az én epertiramisum, amit szoktam csinálni.

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut Wed, 2010-06-09 11:18

Szia Ildi!

Hol szeditek? Szedd magad vagy saját kert? Azt nem tudom, hogy én hol fogom, mert a Barátnőmnél az infó.
(Ha gondolod, a válasz mehet a privát email-re is.)
Ildi

Döme-Ádám
Döme-Ádám Mon, 2010-06-07 12:13

Szia Ildikó!
A hétvégén elkészítettem ezt a finom sütit, s eperrel szórtam meg a tetejét. Nagyon jó lett, még annyit változtattam a recepten, hogy én tejföl helyett natúr joghurtot tettem a tésztába, így kellemes üde ízt adott neki.

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut Tue, 2010-06-08 20:20

Szia Döme-Ádám!

Nagyon örülök, hogy jól sikerült a recept alapján készült sütid!
A "kreatívkodásnak" külön örülök! Az epret mennyire készítetted elő? Persze nyilván kiszedted a középső szármaradványt és utána mi volt az útja a süti tetejéig? :)
Ildi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-06-08 22:28

Szia Ildi!

Az epret mosás után csak simán lecsepegtettem, míg a tésztát előkészítettem. A nagyobb szemeket félbevágva, a kisebbeket egyben hagyva szórtam a tetejére, s így került a sütőbe.
Cukrot én csak 20 dkg-ot tettem bele, mert mindig "kispórolom" a sütikből, hogy ne legyen olyan édes.
A lányom, aki nem igazán édesszájú, s csak ritkán eszik süteményeket egymás után szedte a tálcáról, nagyon ízlett Neki is.
Próbáld ki egyszer Te is joghurttal, így nem csak "light-osabb", hanem a citromhéjjal fenséges párost alkotnak!
Üdv: Ildi

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut Sat, 2010-06-12 19:39

Szia Ildi!

Hát ma megcsináltam! Vállveregetés magamtól (is), mert ebben a kánikulában sütőben készült sütit sütni..., szerintem kell hozzá egy adag eltökéltség a gasztronómia iránt. :)

Nagyon finom lett az eperrel készült változat! Gratulálok és köszönöm a tippet! :)

Ildi

Döme-Ádám
Döme-Ádám Tue, 2010-07-13 16:37

Szia Ildi!
Ma ismét elkészítettem ezt a finomságot, de ezúttal sárgabarackkal. Isteni finom lett ez is! A tetején a barack, s még megszórtam pirított mandulalapocskákkal és fahéjas kristálycukorral, ami karamellizálódott a sütésnél.....hmmm... .
Mégegyszer köszönöm ezt a csodás receptet, most már véglegesen bekerült a család kedvencei közé!
Üdv: Ildi

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut Tue, 2010-07-13 18:29

Szia Ildi (Döme-Ádám)! :)

Köszönöm, hogy jelezted az újabb variációt! Örülök a sikerednek! A kimagozás után is megszórtad egy picit fahéjas cukorral vagy csak a tésztára helyezésnél?

... most éppen "alkotói válságban" vagyok. Jövő héten szeretnék egy szülinapi tortát sütni olyan tésztából, amit utána a megfelelő formára tudok vágni papírsablon segítségével. A No Salty oldalán annyi jó recept van, hogy most éppen nem tudok dönteni. Lehet, hogy marad a jól bevált vizes piskóta? Segítsééééég! :))) Ha van a tarsolyodban elsősegély..... :)

Üdvözlettel:
Ildi

Döme-Ádám
Döme-Ádám Wed, 2010-07-14 07:38

Szia!
Ötletem az épp most nincs, így a hajnali órákban.....
Csak a végén szórtam meg fahéjjal és cukorral, miután mindent elrendezgettem a tészta tetején.
Szép napot és jó tortasütést, majd számolj be az eredményről!

Döme-Ádám
Döme-Ádám Tue, 2010-06-22 16:09

Szia!

Bocs kissé eltűntem, mert nem voltunk itthon az elmúlt héten.
Örülök, ha sikerült jó tippet adnom!
Úgy csináltad, mint én...kevesebb cukorral és joghurttal?????
Én is nagyon köszönöm a recit, ma meggyel fogom kipróbálni!

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut Wed, 2010-06-09 09:36

Szia N.Ildi (N.Ildi = Döme-Ádám?)

Nagyon köszönöm! A hétvégén megyünk epret szedni. Biztosan megsütöm utána úgy, ahogy Te készítetted! (Az is lehet, hogy nem várok addig, mert nagyon felcsigáztál az ötlettel!) :)
Ha már eper: a citromos álom sütit megcsináltam eperrel: http://www.nosalty.hu/citromos_alom_recept_17079 a hozzászólásban leírtak alapján. Ha van kedved..... :)

Ildi

755
meggy 50 dkg
cukor 30 dkg
tejföl 150 g
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 0.5 citromból nyert
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 3 db