r
Nosalty Logó

Gyümölcsös pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szabolcsi Ildikó
Gyümölcsös pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 757 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3029 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 211 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1190.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    876 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 757 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4762.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1241 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1984 mg
  • Nátrium
    1223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    605 g
  • Cukor
    354 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    646.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    706 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3503 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1173 micro
Összesen 3029 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 211 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyümölcsöt ha kell kimagozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. Szűrőbe tesszük, hogy kicsit lecsepegjen.
  2. A sütőt előmelegítjük. A 3 tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a kis doboz tejfölt, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a lisztet és a sütőport. Jó alaposan összedolgozzuk.
  3. Utána a 3 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk az előzőleg összeállított masszához.
  4. Tepsibe sütőpapírt teszünk. Beleöntjük a masszát, és a tetején egyenletesen eloszlatjuk a lecsepegtetett gyümölcsöt. Kb. 25 perc alatt készre sül.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25 x 32
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 40267
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 03.

Ajánló

Ha passzol a gyümölcs ízéhez, a magozás és darabolás után hozzákeverhetünk egy kis cukros-fahéjas diót. Így tesszük a szűrőbe, hogy a gyümölcs a levétől lecsepegjen. A múltkoriban teljes kiörlésű liszttel sütöttem meg. Valahogy nem volt az igazi. Nehéz volt a tészta. Talán ha legközelebb több sütőport teszek bele....

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyümölcsös pite
Szabolcsi Ildikó 20 recept

Hosszasan gondolkodtam, hogy hogyan "került" hozzám a recept, de nem emlékszem.... Azt viszont tudom, hogy nagyon szeretem készíteni, főként a meggy-, cseresznye- és szilvaérés idején. A többi gyümölcsből még nem próbáltam, de ha valaki megteszi, kérem, hogy írja meg! :)

Hozzászólások

Szabolcsi Ildikó

Jó étvágyat! :)

Döme-Ádám

Szia Ildikó! A hétvégén elkészítettem ezt a finom sütit, s eperrel szórtam meg a tetejét. Nagyon jó lett, még annyit változtattam a recepten, hogy én tejföl helyett natúr joghurtot tettem a tésztába, így kellemes üde ízt adott neki.

Szabolcsi Ildikó

Szia Döme-Ádám! Nagyon örülök, hogy jól sikerült a recept alapján készült sütid! A "kreatívkodásnak" külön örülök! Az epret mennyire készítetted el?? Persze nyilván kiszedted a középs? szármaradványt és utána mi volt az útja a süti tetejéig? :) Ildi

Törölt felhasználó

Szia Ildi! Az epret mosás után csak simán lecsepegtettem, míg a tésztát el?készítettem. A nagyobb szemeket félbevágva, a kisebbeket egyben hagyva szórtam a tetejére, s így került a süt?be. Cukrot én csak 20 dkg-ot tettem bele, mert mindig "kispórolom" a sütikb?l, hogy ne legyen olyan édes. A lányom, aki nem igazán édesszájú, s csak ritkán eszik süteményeket egymás után szedte a tálcáról, nagyon ízlett Neki is. Próbáld ki egyszer Te is joghurttal, így nem csak "light-osabb", hanem a citromhéjjal fenséges párost alkotnak! Üdv: Ildi

Szabolcsi Ildikó

Szia N.Ildi (N.Ildi = Döme-Ádám?) Nagyon köszönöm! A hétvégén megyünk epret szedni. Biztosan megsütöm utána úgy, ahogy Te készítetted! (Az is lehet, hogy nem várok addig, mert nagyon felcsigáztál az ötlettel!) :) Ha már eper: a citromos álom sütit megcsináltam eperrel: http://www.nosalty.hu/citromos_alom_recept_17079 a hozzászólásban leírtak alapján. Ha van kedved..... :) Ildi

Szabolcsi Ildikó

Szia Ildi! Hát ma megcsináltam! Vállveregetés magamtól (is), mert ebben a kánikulában süt?ben készült sütit sütni..., szerintem kell hozzá egy adag eltökéltség a gasztronómia iránt. :) Nagyon finom lett az eperrel készült változat! Gratulálok és köszönöm a tippet! :) Ildi

Döme-Ádám

Szia! Bocs kissé elt?ntem, mert nem voltunk itthon az elmúlt héten. Örülök, ha sikerült jó tippet adnom! Úgy csináltad, mint én...kevesebb cukorral és joghurttal????? Én is nagyon köszönöm a recit, ma meggyel fogom kipróbálni!

Döme-Ádám

Szia Ildi! Ma ismét elkészítettem ezt a finomságot, de ezúttal sárgabarackkal. Isteni finom lett ez is! A tetején a barack, s még megszórtam pirított mandulalapocskákkal és fahéjas kristálycukorral, ami karamellizálódott a sütésnél.....hmmm... . Mégegyszer köszönöm ezt a csodás receptet, most már véglegesen bekerült a család kedvencei közé! Üdv: Ildi

Szabolcsi Ildikó

Szia Ildi (Döme-Ádám)! :) Köszönöm, hogy jelezted az újabb variációt! Örülök a sikerednek! A kimagozás után is megszórtad egy picit fahéjas cukorral vagy csak a tésztára helyezésnél? ... most éppen "alkotói válságban" vagyok. Jöv? héten szeretnék egy szülinapi tortát sütni olyan tésztából, amit utána a megfelel? formára tudok vágni papírsablon segítségével. A No Salty oldalán annyi jó recept van, hogy most éppen nem tudok dönteni. Lehet, hogy marad a jól bevált vizes piskóta? Segítsééééég! :))) Ha van a tarsolyodban els?segély..... :) Üdvözlettel: Ildi

Döme-Ádám

Szia! Ötletem az épp most nincs, így a hajnali órákban..... Csak a végén szórtam meg fahéjjal és cukorral, miután mindent elrendezgettem a tészta tetején. Szép napot és jó tortasütést, majd számolj be az eredményr?l!

Törölt felhasználó

Szia! Igen, a kett? név ugyanaz, csak tegnap nem engedett valamiért a másikkal belépni....ahogy látom ma sem. Mi lehet a hiba???? Mi is "nagyban utazunk" az eperrel, mert imádjuk! A hétvége óta több, mint 30kg-ot szedtünk a kislányommal, így van mib?l kísérletezni. Köszi a receptötletet, ez hasonló, mint az én epertiramisum, amit szoktam csinálni.

Szabolcsi Ildikó

Szia Ildi! Hol szeditek? Szedd magad vagy saját kert? Azt nem tudom, hogy én hol fogom, mert a Barátn?mnél az infó. (Ha gondolod, a válasz mehet a privát email-re is.) Ildi

Döme-Ádám

Nem tudod véletlenül, hogy lehet a saját receptkönyvb?l törölni???

Szabolcsi Ildikó

Szia! Néztem, de nem jöttem rá...

Szabolcsi Ildikó

Szia Döme-Ádám! Rájöttem. A szerkesztésre állítod és kitörlöd. Nekem sikerült. Ildi

Döme-Ádám

Köszi, valamiért nekem ez így nem sikerül.....

Törölt felhasználó

Szia! Én is megsütöttem már cseresznyével és meggyel is, és isteni lett. A meggyet lecsepegtettem, megszórtam cukorral, fahéjjal és zsemlemorzsával. Nagyon szeretem az ilyen gyors és kiadós recepteket, ez lesz a kedvenc ,,ennék valami gyors sütit" receptem. Üdv: Éva

Szabolcsi Ildikó

Kedves Éva! Nagyon köszönöm! :) Üdvözlettel: Ildi

Janocsik Lívia

Kedves Ildikó! Nekem valamiért a massza az eléggé összeállt tészta lett,nem tudtam a felvert tojás fehérjét összekeverni vele.Ilyenkor mit lehet tenni?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!