r
Nosalty Logó

Kávés szelet diókrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Kávés szelet diókrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskótatészta

Diós krém

Tejszínhab

Összesen 850 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskótatészta

Diós krém

Tejszínhab

Összesen 6812 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskótatészta

Diós krém

Tejszínhab

Összesen 299 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 850 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.5 g

Zsír

  • Összesen
    357.2 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    1263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4893.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1370 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1767 mg
  • Nátrium
    1257 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    785.3 g
  • Cukor
    481 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2021 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    709 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1040 micro
Összesen 6812 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

Piskótatészta

Diós krém

Tejszínhab

Elkészítés

Piskótatészta

  1. A tojásokat egészben a cukorral felverjük. Hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és a kávét.
  2. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

Diós krém

  1. A tejből a liszttel és a cukorral sűrű krémet főzünk, és még melegen hozzákeverjük a darált diót.
  2. Kihűlve hozzáadjuk a vajat, és habosra keverjük.
  3. A piskótát megkenjük pikáns lekvárral, majd rákenjük a diós krémet.
  4. A Hulala tejszínt habbá verjük, és a krémre simítjuk, megszórjuk kakaóporral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6107
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 19.

Ajánló

Az eredeti receptben a krémben liszt szerepel, de ízlés szerint készíthetjük pudingporral. Én a tésztájába még 1,5 ek darált kávét tettem. Finom, kávés íze lett a tésztának.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

A férfiak már édesség után kutattak, így gyorsan nekiálltam sütni. Hirtelenjében nem is tudtam, hogy milyen süteményt készítsek. Az alaprecept Limara oldaláról van Isteni szeletként, de én változtattam rajta. A tésztája kávés lett, a tojásfehérjéből készült habot tejszínhabbal pótoltam, és a piskótát lekvárral megkentem. A tejszínhab nem olyan édes, mint a tojásfehérjéből készült hab. Teljesen más sütemény lett, de valóban isteni lett a változtatások ellenére.

Hozzávalók

Piskótatészta

Diós krém

Tejszínhab

Címlapról ajánljuk

További cikkek