r
Nosalty Logó

Kávés szelet diókrémmel

helena26
Kávés szelet diókrémmel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótatészta

Diós krém

Tejszínhab

850
Kalória
12.2g
Fehérje
98.2g
Szénhidrát
44.6g
Zsír
44.4g
Víz
157.8g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
60.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskótatészta

Diós krém

Tejszínhab

Összesen 850 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskótatészta

Diós krém

Tejszínhab

Összesen 6812 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskótatészta

Diós krém

Tejszínhab

Összesen 299 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.2 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 850 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.5 g

Zsír

  • Összesen
    357.2 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    1263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4893.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1370 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1767 mg
  • Nátrium
    1257 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    785.3 g
  • Cukor
    481 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    355.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2021 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    709 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1040 micro
Összesen 6812 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 299 kcal

Elkészítés

Piskótatészta

  1. A tojásokat egészben a cukorral felverjük. Hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és a kávét.
  2. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

Diós krém

  1. A tejből a liszttel és a cukorral sűrű krémet főzünk, és még melegen hozzákeverjük a darált diót.
  2. Kihűlve hozzáadjuk a vajat, és habosra keverjük.
  3. A piskótát megkenjük pikáns lekvárral, majd rákenjük a diós krémet.
  4. A Hulala tejszínt habbá verjük, és a krémre simítjuk, megszórjuk kakaóporral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x30

A férfiak már édesség után kutattak, így gyorsan nekiálltam sütni. Hirtelenjében nem is tudtam, hogy milyen süteményt készítsek. Az alaprecept Limara oldaláról van Isteni szeletként, de én változtattam rajta. A tésztája kávés lett, a tojásfehérjéből készült habot tejszínhabbal pótoltam, és a piskótát lekvárral megkentem. A tejszínhab nem olyan édes, mint a tojásfehérjéből készült hab. Teljesen más sütemény lett, de valóban isteni lett a változtatások ellenére.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek