r
Nosalty Logó

Olvadós belsejű csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Olvadós belsejű csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 916 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5497 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 377 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 916 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    365.9 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3382.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    668 mg
  • Foszfor
    1643 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    524.5 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1587 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    913 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1565 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1533 micro
Összesen 5497 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 377 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kikeverjük a kakaós tésztát, adhatunk hozzá 1 ek narancslikőrt és egy kivajazott, kilisztezett, 24 vagy 26 cm-es tortaformába öntjük.
  2. Megsütjük, akkor jó, ha a formát megmozgatva a tészta is még mozog valamennyire, de csak a forma középső részén. Tűpróbázhatjuk is, hogy meddig sült meg, a hő kívülről befelé halad, belül sül meg legkésőbb.
  3. A mascarpone-t egyszerűen elkeverjük a cukorral, ez ízlés szerint. (Én ebbe is tettem egy kis narancslikőrt.)
  4. Kandírozott naranccsal és - itt - áfonyával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 23 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 51326
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 29.

Ajánló

pH besorolás: erősen savasít

Receptkategóriák

Az egyik legközelebbi barátom születésnapjára készült el ez a torta. Az a jó benne, hogy az amúgy sem száraz tésztát, ha nem sütjük teljesen át, akkor egy belül csokikrémes finomságot kapunk. Ezt persze van, aki szereti, van aki nem. Mi nagyon.  Tulajdonképpen olyan, mint egy óriási csoki fondant. Nem azonos a félig nyers tésztával. Az összetevők arányaiban megfelelnek egy csokikrém összetevőinek. A liszt mennyisége is igen csekély, sőt darált mandulával is helyettesíthető. Mivel a belsejében a hőfok ugyanúgy 180 fok, csak rövidebb ideig, ezért kezd el "krémesedni", de nem sütjük szárazra. Csak "megfőzzük". Így kapjuk meg a képen látható eredményt. Tehát még egyszer: nem sületlen, nem nyers tésztáról van szó, hanem félig szilárdra, félig ragadósra sütött csokikrémről.

Hozzászólások

Flóra

Hú, hát ez nagyon jól néz ki, isteni finom lehet! :))

Big Boss

Hmmmmmmm.... Ezt megnéztem a blogodon. Fantasztikusan szép és én szívesen megkóstolnám ezt a ragadósat! Egyszer majd sort kerítek rá. Puszi.Bogi

Törölt felhasználó

hát igen eszti brownieja a legeslegjobb:D

Fahéj

Hát ezt most megkóstolnám, de nagyon... :) Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Szia! Azt szeretném kérdezni,hogy kb. hány percig kell sütni,hogy ilyen állagú legyen?

Törölt felhasználó

180 fokon 25 percig:):)

Törölt felhasználó

Köszönöm a gyors választ. Mindenképpen megsütöm :-)

Törölt felhasználó

Ha a tésztába nem csak kakaóport teszek, hanem olvasztott csokit is, az változtat valamit a dolgon? Úgy értem, lehet-e gond a sütésnél, más lesz az állag, vagy ilyesmi?

P.

Nem változtat a dolgon, csak akkor kicsit kevesebb vajat tegyél majd bele.

Törölt felhasználó

Megcsináltam hétvégén, elmondhatatlanul finom, az egész család oda volt...visszatér? vendég lesz nálunk :D Köszi érte :)

P.

Szuper! Örülök, hogy sikerült! :-)

Törölt felhasználó

Elkészítettem és meseszép lett. Az ízér?l még nem tudok nyilatkozni :) Kandírozott narancs helyett pici narancskockákat tettem az áfonya mellé és vékony narancshéjjal díszítettem. :) Köszönöm a recepetet!!!

P.

Nagyon örülök! Azért majd avass be abba is hogy ízlett! ;-)))

Törölt felhasználó

Sikert aratott az biztos :) Nagyon telít ugyhogy az els? nagy szelet után rájöttünk hogy ebb?l egy vékonyabb szelet is untig elég :) Köszi mégegyszer :)

Törölt felhasználó

Ez remekül hangzik és a fotó is szép! Ja, és gyors is! Még nem próbáltam ki... Nagyon hasonlít viszont ahhoz, amit régebben találtam ki, hogy az igazi browniet (amiben olvadt csoki van, és az arányok is mások, a belseje viszont ugyanolyan krémes) egyszer?en tortaformában sütöm meg, ugyanígy mascarponéval kentem be, amit kevés vajjal és kevés keményre vert tejszínhabbal lazítottam (helyesebben szaporítottam, mert 12 személyes volt a torta) - vaníliás cukorral, reszelt narancs- és citromhéjjal ízesítettem. Örülök a te receptednek, mert olcsóbb és valószín?leg ugyanolyan finom az eredmény! Okvetlenül kipróbálom a közeljöv?ben! Be kéne szereznem narancslik?rt úgy látom.

P.

A narancslik?rt nyugodtan elhagyhatod, úgy is nagyon finom lesz. Azért a pár cseppért nem érdemes egy egész üveggel megvenni, mert drága. Nekem is azért van, mert ajándékba kaptam egyszer, azóta csínján bánok vele... :-) Próbáld ki bátran, szerintem ízleni fog. :-)

Törölt felhasználó

Szia! azt szeretném kérdezni, hogy a kakaós tészta linkre kattintva, egy chilis csokitorta receptjéhez jutok, annak az elkészítéséb?l induljak ki, és hagyjam ki a chilit? vagy rossz helyre küld? el?re is köszi

P.

Jó helyre küld, azt kell elkészíteni. A chili elhagyható. :-)

Pisces

Egyszer?, és nagyon finom. Köszönet érte.

Törölt felhasználó

Az egyik legfinomabb édesség, amit valaha ettem! Nagyon könny? volt elkészíteni és mindenki oda volt érte, leginkább a szülinapos, akinek sütöttem! Köszönöm!

toth marta

mire kell kattintani,hogy megtudjam a tészta receptjét?

P.

A hozzávalóknál az "1 adag kakaós tésztára" :-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek