Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsleves - ahogy a Nagyi csinálta

Gyümölcsleves - ahogy a Nagyi csinálta
Gyümölcsleves - ahogy a Nagyi csinálta
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban a nagymamámnál ettük ezt a levest, és nagyon szerettük. Ma a finnyás kislányomnak készítettem, és nagyon ízlett neki. Ennél nagyobb elismerés nem kell.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, aki nem veti meg az édes, de gyümölcsös ételeket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket kockákra vágjuk, és egy  leveses fazékba tesszük, a citromot beleszeleteljük. 
  2. Felöntjük vízzel, megsózzuk, a fűszereket egy teatojásba téve belelógatjuk, és forrás után kb. 5 percig főzzük.
  3. A tejet a liszttel összeturmixoljuk, és egy szűrőn keresztül állandó kevergetés közben belecsorgatjuk.
  4. Ezzel összerottyantjuk, közben egy tojássárgáját összekeverünk a tejföllel.
  5. A tejfölhöz apránként kevergetünk forró levest, és ha már kellően forró, akkor hozzáöntjük a leveshez, és egyet forralunk rajta.
  6. Levesszük a tűzről, eltávolítjuk belőle a citromkarikákat, és a fűszereket. (A citromkarikákat fontos kivenni, mert különben kesernyés íze lesz a levesnek.)
  7. Végül cukorral ízesítjük.
  8. Tálalhatjuk hidegen vagy melegen, ki hogy szereti.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 66
össznézettség: 53 471
elküldve: 9
receptkönyvben: 266
elkészítve: 12/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Budai Tímea

Mióta szakács: 2011.07.27.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gyümölcsleves, gyümölcsleves gazdagon

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evacili
evacili Fri, 2012-08-10 14:41

Én liszt helyett tejszinízű-vagy vaniliáspudingot használok. Próbáljátok ki,csodás íze lesz e levesnek.

234
meggy 75 dkg
őszibarack konzerv 350 g
sárgabarackbefőtt 350 g
alma 3 db
citrom 1 db
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 1 csipet
1 tk
tej 2 dl
tejföl 2 dl
tojássárgája 1 db
finomliszt 2 evőkanál
cukor 2 ek
víz 1.5 l