Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilva leves

Aszalt szilva leves
Aszalt szilva leves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptam egy csomag szilvát, gondolkodtam mit is készíthetnék belőle. Levesre esett a választásom. Az íze mennyei lett!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ha nyáron le akarunk hűlni egy kis levessel, akkor ezt kell elkészíteni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt szilvát megmossuk, és annyi vízben, amennyi ellepi a cukrot hozzáadva megpároljuk.
  2. A tejfölt és tejszínt simára keverjük, majd hozzáöntjük. Annyi vizet adunk még hozzá, hogy kellő sűrűségű legyen.
  3. Fahéjjal, szegfűszeggel, citromlével ízlés szerint fűszerezzük. Még egyszer felfőzzük.
  4. Langyosan, vagy teljesen kihűlve tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 16 423
elküldve: 4
receptkönyvben: 158
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
787 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 3 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szilvaleves, tejszínes leves, tejszínes aszalt szilva leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

587
aszalt szilva 50 dkg
cukor 2 ek
1 csipet
habtejszín 1 dl
tejföl 1 dl
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
citromlé 1 teáskanál
víz 1 l