r
Nosalty Logó

Gyümölcsleves 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
ze(n)derta
Gyümölcsleves 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 238 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 947 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 32 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    549.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 238 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1248.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    714 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.6 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    2196.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1556 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 947 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 32 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meggyet és cseresznyét megmossuk és kimagozzuk. (A lustaságunknak annyi az ára, hogy evés közben kell a magokat köpködni...) Az almát meghámozzuk és cseresznye méretű kockákra vágjuk.
  2. Egy fazékban főni tesszük a vizet a fahéjjal, a cukorral és a sóval.
  3. Amikor felforrt, beletesszük a gyümölcsöket és a tejjel csomómentesen elkevert pudingot.
  4. Fél citrom levével ízesítjük és 1-2 percig együtt forraljuk. (Ennyi idő alatt a gyömölcsök is éppen megfőnek, de nem főnek szét.)
  5. A citrom másik felének levét már csak akkor keverjük bele, amikor levettük a tűzről: így az íze is belekerül az ételbe, és valamennyi vitamin is megmarad.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 215
  • Össznézettség: 146586
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyümölcsleves 2.
ze(n)derta 188 recept

Itt a nyár és az elengedhetetlen velejárója: a gyömülcslevesek szezonja. Ha télre is el szeretnénk tenni a nyár eme remek fogását, akkor egy kis időt áldozva magozott formában, vegyesen levesnyi adagokban lefagyaszthatjuk a meggyet és a cseresznyét. Alma meg télen is akad, nem?

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Már sokszor és sokféleképpen készítettem gyümölcslevest,de tejjel még sosem.El?sz?r egy kicsit idegenkedtem t?le,de megf?ztem.Megérte!!!!Sikerem volt, és ezért köszönet neked!

ze(n)derta

szia Ildi! örülök, hogy segíthettem. nekem sajna nem volt jó tapasztalatom a tejfölös habarással, ezért próbáltam ki egyszer tejjel, és ezzel sosincs gondom. kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok! jó f?z?cskézést. üdv, toma

Törölt felhasználó

Szia Zenderta! Mennyi vizet kell felforralni a cukorral, fahéjjal, sóval?

ze(n)derta

kedves Móni! kb. 1,5-2 liter vízzel készítem. nagyon szeretem, így kis mennyiségnek neki sem kezdek ;-) további jó sütés-f?zést! üdv, toma

Törölt felhasználó

Kedves Toma! Köszi a választ, és a receptet. Igazából tegnap el is készítettem, megtippelve 1,5 liter vízzel. Nagyon finom lett. A párom ezt fogja hidegen ebédelni. Szóval jól tippeltem :) Üdv, Móni

ze(n)derta

nagyon jó étvágyat kívánok hozzá! üdv, toma

Törölt felhasználó

Próbáljátok a habarást tejföl helyett f?z?tejszínnel, finomabb és krémesebb!

ze(n)derta

kedves Erzsi! köszönöm szépen a javaslatot! további jó sütés-f?zést! üdv, toma

Törölt felhasználó

Még sosem csináltam vaníliapudinggal. Ma meg fogom próbálni. Egyébként én a piacon veszem a tejet. Annak a föle sosem csomósodik össze. A habarást az alábbiak szerint kell készíteni. A lisztet el?bb kevés hideg vízben elkeverni, utána hozzáadni a tejfölt. (Vízben ugyanis sokkal könnyebben keverhet? el a liszt.) Kikeverés után egy kis meleg levessel felengedni, jól elkeverni, majd a langyos keveréket adni a forró levesbe. Így már nem kapja össze.

ze(n)derta

kedves Izabiza! fincsi tejecske a piacról... nincs is annál jobb! jó hidegen, óriási zsírtartalommal ;-) köszi a javaslatot. jó próbálkozást Neked! üdv, toma

Törölt felhasználó

Bizony nagyon finom. Jó sok föle van. A leszedett tejszínb?l vajat is csinálok. Nem szoktunk margarint használni. És akár hiszitek akár nem, nem vagyunk elhízva. Keveset eszünk, de az min?ségi legyen.

ze(n)derta

egyetértek Veled!

Erwin

Én is elkészítettem! Nagyon finom lett! Köszönöm szépen!

ze(n)derta

kedves Erwin! örülök, hogy ízlett! kívánok hasonlóan jó recepteket! üdv, toma

Törölt felhasználó

megcsináltam és tök jó lett nagyon izlett....

ze(n)derta

kedves Bencsik Józsefné! nagyon örülök, hogy ízlett a recept! további jó sütés-f?zést! üdv, toma

Törölt felhasználó

Sziasztok! Ha nincs itthon rúd fahéjam, akkor sima ?rölt fahéjat is tehetek bele? Abból kb. mennyi kell szerintetek? Holnap ezt (is) készíteném ebédre. Üdv: Vera

ze(n)derta

kedves Oposszumka! igen, természetesen az örölt fahéj is jó. nagyjából 1-2 késhegynyit, mert ha sokat teszel bele, akkor "csíp?s" lesz az íze. biztosan finom lesz az ebéd Nálatok! ;-))) üdv, toma

Törölt felhasználó

Szia Toma! A citromlé nem kapja össze-savanyítja meg a pudingos tejet? Üdv: Éva

ze(n)derta

kedves Éva! átlalában nem szokott gond lenni, bár van olyan, hogy picit összekapja a habarást. de akkor is nagyon finom, max. vendégeg elé nem igazán teszem ;-) üdv, toma

bcsmurphy

szia

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek