Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcskosárkák 2.

Gyümölcskosárkák 2.
Gyümölcskosárkák 2.
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekeim nagy kedvence. Bár nehezen állok neki, mert szöszmötölős egy kicsit, de már a látványa is gyönyörű!  Fél nap alatt elfogy :). De hát azért készítem el. A tésztája finom omlós, a krém könnyű.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfőzzük a pudingot a szokásos módon, és félretesszük.
  2. A tésztához összedolgozzuk az alapanyagokat, a kosárformákat kiolajozzuk.
  3. Kinyújtjuk a tésztát, szaggatjuk, és a formákba nyomkodjuk.
  4. Sütőben megsütjük, majd kiszedjük.
  5. A tejszínt habbá verjük, a zselatint feloldjuk.
  6. A kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a tejszínhabot és a zselatint.
  7. A krémmel megtöltjük a kosárkákat, majd rátesszük a gyümölcsöket.
  8. A gyümölcskocsonyát leírás szerint elkészítjük, majd bevonjuk vele a kosárkákat.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 523
elküldve: 0
receptkönyvben: 129
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcskrémmel töltött kosárkák, krémes gyümölcskosár

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1563
finomliszt 35 dkg
margarin 20 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
tojássárgája 4 db
tej 4 ek
napraforgó olaj 1 ek
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 6 ek
habtejszín 5 dl
zselatin 10 g
víz 0.5 dl
erdei gyümölcs mix 10 dkg
gyümölcskocsonya por 2 tasak