r
Nosalty Logó

Gyümölcskenyér Batan konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Batan
Gyümölcskenyér Batan konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2729 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 272 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    112.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1435.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.8 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    614 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    701 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 2729 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni a margarint.
  2. Egy őzgerincformát margarinozunk és lisztezünk.
  3. Egy tálban összekeverjük a durvára tört diót (mogyorót/mandulát), étcsokoládét, kandírozott citrushéjakat és az aszalt gyümölcsöket. Ezekből összesen 15-20 dkg kell.
  4. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A cukrokat hozzászitáljuk, belekeverjük a margarint és a darált diót (mogyorót/mandulát).
  5. Hozzászitáljuk a lisztet is, óvatosan összeforgatjuk az egészet.
  6. Végül hozzávegyítjük a gyümölcsös, diós, csokoládés keveréket.
  7. Belesimítjuk az őzgerincformába a tésztát, majd sütőben 45-60 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy készen van-e.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1963
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évek óta készül bejgli nálunk, de felmerült a kérdés, mit kezdjünk a rengeteg megmaradt tojásfehérjével. Ez a recept tökéletes megoldás erre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek