Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás gyümölcskenyér aszalt gyümölcsökkel

Vaníliás gyümölcskenyér aszalt gyümölcsökkel
Vaníliás gyümölcskenyér aszalt gyümölcsökkel
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnap reggelire mennyei csemege, ízletes aszalt gyümölcs darabokkal a Vénusz konyhájából.

www.venusz.hu

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, majd a túrót, és alaposan eldolgozzuk.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd folyamatos keverés mellett a tojásos-tejes keverékhez szitáljuk, alaposan elkeverjük, és hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket.
  3. Két darab gyümölcskenyér formát kimargarinozzuk/kilisztezzük, és elosztjuk bennünk a tésztát.
  4. 170 fokon, 35-40 percig sütjük.
  5. A tetejét meglocsoljuk hígabb lekvárral, vagy kevés vízzel kikevert lekvárral.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 732
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Vénusz

Mióta szakács: 2015.02.17.
24 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

túrós gyümölcskenyér, aszalt gyümölcsös őzgerinc

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

416
finomliszt 35 dkg
sütőpor 1 kávéskanál
1 csipet
margarin 16 dkg
cukor 13 dkg
tojás 3 db
tej 2 dl
tehéntúró 20 dkg
aszalt gyümölcsök 10 dkg
eperlekvár 7 ek
víz 2 ek