r
Nosalty Logó

Gyümölcsjoghurtos fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyümölcsjoghurtos fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 46% Zsír

A fánk tésztájához

A sütéshez

A szóráshoz

Összesen 1387 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 46% Zsír

A fánk tésztájához

A sütéshez

A szóráshoz

Összesen 5543 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 46% Zsír

A fánk tésztájához

A sütéshez

A szóráshoz

Összesen 419 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    111.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 1387 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    445.2 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    200 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    158 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1668.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.8 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    176 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    593 micro
Összesen 5543 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 419 Kcal

Hozzávalók

A fánk tésztájához

A sütéshez

A szóráshoz

Elkészítés

A fánk tésztájához

  1. A tojást kissé felverjük.
  2. A lisztben elkeverjük a sütőport.
  3. A joghurthoz adjuk a porcukrot, a lisztet, a tojást, a csipet sót, a narancslevet és a narancs reszelt héját. Jól összekeverjük.
  4. Nagy serpenyőben olajat forrósítunk és kanállal (vagy habzsákból belenyomva) kis fánkokat szaggatunk. Lefedve sütjük, kb. 1 perc múlva megfordítjuk és fedő nélkül megsütjük a másik oldalát.
  5. Melegen, vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 275
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 47095
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 22.

Ajánló

Sárgabarack lekvárral ajánlom!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyors édességre vágytam és kezembe akadt a Prima konyha egyik száma, amiben rátaláltam erre a gyorsan elkészíthető, kelesztést nem igénylő fánkra. Ajánlom mindenkinek!

Hozzászólások (12)

Törölt felhasználó

Milyen íz? joghurtot használjak,hogy igazán fincsi legyen?

Törölt felhasználó

SZia! Bármilyet, annyira intenzíven a gyümölcs ízt nem lehet érezni a kész sütiben. Én sárgabarackossal készítettem.üdv kiki

Törölt felhasználó

Szia! Köszönöm a válaszodat!

Törölt felhasználó

Köszi szépen a receptet! Megsütöttem, rendkívül finom lett, mindenkinek csak ajánlani tudom. Én fél adagot késztettem, 2 f?re pont ideális. Sárgabarack joghurt volt az alap, szerintem lehetett érezni az ízét ( az illatát pedig f?leg), s?t a reszelt narancshéj is fokozta az ízeket. Még 100 köszi érte! :))))

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen!!!! üdv kiki :-)

Kiarapanka

Kedves Kiki! Köszönöm szépen ezt a remek, gyors, finom receptet. Követtem az utasításokat és sikerült, annak ellenére, hogy egy éves fiam botladozott körülöttem. A joghurt és narancs ize igazán pikánssá varázsolta nálam is a fánkocskákat. Még egyszer köszönöm! niki

Törölt felhasználó

Kedves Niki! Nagyon szívesen! üdv kiki

Törölt felhasználó

Szia!a mai nap elkészítem ezt a fánkot, de a fogadó közönség csak kés? este érkezik, hogy érdemes addig tárolni,h frissen szolgálhassam fel este is?

Törölt felhasználó

Szia! Gondolom már megoldottad a problémát, bocs, hogy csak most válaszolok. Én úgy szoktam tárolni, hogy ha teljesen kih?lt akkor alufóliával letakarom,hogy ne száradjon ki. szia kiki

Szilveee

Elkészítettem ezt a fánkot, barackos joghurttal, az olajba nyomásával szenvedtem kicsit : D Nem habzsákból, hanem ilyen m?anyag kinyomós izéb?l [nem tudom, mi a hivatalos neve : D] csináltam, és hát...ezt még gyakorolni kell : D De amúgy nagyon finom volt : ) Neveztem is vele a Nosalty fánkos versenyére [ http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1866247932775&set=o.188445078461 ] Köszi a receptet : )

Törölt felhasználó

Én a kedvenc epres gyümölcsjoghurtomból csináltam, nagyon finom lett és szép rózsaszín a belseje :D köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! üdv kiki

MrsB

Szia! Megcsináltam és nagyon nagyon finom és ami számomra nem mellékes hogy tényleg nagyon gyorsan készen van csupán egy aprócska baj van vele...kevés lett:) Legközelebb dupla adagot kell csinálnom!!! Eper joghurttal csináltam és isteni lett az íze:) Köszönöm a receptet:)

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! szia kiki

Törölt felhasználó

Köszi! Nagyon fini lett, és tényleg gyorsan kész! :)

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! Kiki

Törölt felhasználó

Szia!Megcsináltam a 3 éves kisfiammal,nagyon finom lett,ette rendesen!Köszi

Sonce

Szia! Én epres joghurttal készítettem és nagyon fincsi lett,másnapra még maradt egy pár darab,de még akkor se keményedett meg :-) Köszi a receptet!!!

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! Kiki

Törölt felhasználó

Tetszik. Kipróbálom, köszönöm.

Hozzávalók

A fánk tésztájához

A sütéshez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty

Így tedd el a lecsót nyáron, hogy egész évben együtt...

Ilyenkor nyárvégén szinte turbóra kapcsol a befőzési láz, a kert és a piac ontja magából a zöldségeket, gyümölcsöket, érdemes nekiállni a tartósításuknak, hogy aztán az év kevésbé gazdag hónapjaiban is élvezhessük a nyári ízeket. A lecsót is érdemes eltenni, most többféle módszert mutatunk, hogy hogyan.

Szekeres Dóra