r
Nosalty Logó

Croquembouche egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csokoládé és rúzs
Croquembouche egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók az égetett tésztához

Hozzávalók a vaníliakrémhez

Hozzávalók a csokoládékrémhez

Karamell

Összesen 707 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók az égetett tésztához

Hozzávalók a vaníliakrémhez

Hozzávalók a csokoládékrémhez

Karamell

Összesen 5641 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók az égetett tésztához

Hozzávalók a vaníliakrémhez

Hozzávalók a csokoládékrémhez

Karamell

Összesen 224 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 707 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    377.1 g
  • Telített zsírsav
    186 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3662 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1393 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1104 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492.4 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    978.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3525 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    343 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    735 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1212 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1004 micro
Összesen 5641 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 224 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók az égetett tésztához

Hozzávalók a vaníliakrémhez

Hozzávalók a csokoládékrémhez

Karamell

Elkészítés

Hozzávalók az égetett tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
  2. A vizet és a margarint összeforraljuk a csipet sóval és két csipet cukorral. Még a tűzön hozzáöntjük egyben az összes lisztet, s addig keverjük fakanállal, míg összeáll egy masszává, s elválik az edény falától.
  3. Vegyük le a tűzhelyről, s ha van robotgépünk, rakjuk át annak a táljába, és verjük egy kicsit, hogy kihűljön, mielőtt a tojásokat hozzáadnánk. FONTOS, mert ha még forrón beleöntjük, rántottát kapunk egy folyós valamivel... Ha nincs robotgépünk, hideg vízbe állítva verjük egy kicsit habverővel. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, mindegyiket alaposan elkeverve a következő előtt! Egy szép, homogén, enyhén fényes masszát kapunk.
  4. Kivajazott tepsire két kiskanál segítségével mini gombócokat formázunk (maximum 20 Ft-os nagyságú). Ebből a mennyiségből 40 db jön ki körülbelül. Nedves kézzel picit megformázzuk a tetejét - a pára jót tesz neki -, és körülbelül 15 perc alatt aranybarnára sütjük, és a duplájára nő! A sütő ajtaját 10 percig nem szabad kinyitni, csak ha már megnőttek a labdáink, és már barnácskák. Ha korán kinyitjuk, összeesik. 15 perc sütés után ránézhetünk, mérsékelhetjük is a hőfokot, volt, hogy 18-20 percig sütöttem, de függ a gömbök méretétől.
  5. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Hozzávalók a vaníliakrémhez

  1. Mielőtt nekikezdenénk a tésztának, főzzük meg a pudingot a szokott módon a 6 dl tejjel, hogy legyen ideje kihűlni!
  2. Habfixálóval és esetleg egy evőkanál porcukorral verjük fel a tejszínt, majd ha kihűlt a puding, forgassuk össze a kettőt, lehetőleg óvatosan.
  3. Ha kész, rögtön töltsük bele a hideg krémet a hideg golyókba! Habzsákkal a legegyszerűbb. Én előtte egy evőpálcikával szúrtam lyukat a fánk oldalába, hogy könnyebben tölthessem.

Hozzávalók a csokoládékrémhez

  1. A krémekből maradni fog egy kevés, de inkább maradjon, mint hogy kevés legyen! Kezdhetjük éppen ezért kevesebb tejszín felverésével - például csak 3 dl - ha nem szeretnénk pazarolni.
  2. A habot félig felverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a habfixálót és az átszitált cukrozatlan kakaóport. Kóstoljuk meg, mikor jó! Lehet, kell még bele cukor, mert nem elég édes, de lehet hogy a kakaópornak alacsony a kakaótartalma, ezért abból kell több!
  3. Felváltja megtöltjük a golyókat a vaníliás és a csokis krémmel.

Karamell

  1. Én készítettem egy gúlát (egy pólóhoz adott vékony kartonból), s azt leraktam a tálca közepére. Bevontam egy kis alufóliával, és azt lekentem vékonyan sima olajjal, hogy ne ragadjon rá semmi. A honlapomon találtok még képeket róla!
  2. A cukrot és a vizet egy edényben addig forraljuk, míg közepesen aranyszínű karamell nem lesz. Vigyázzunk, mert nagyon forró! Nem kell kevergetni, elég, ha rázogatjuk. Mivel hamar megszilárdul, készüljünk fel rá, hogy takarékon néha olvasztani kell rajta egy kicsit, mert nem turbófokozaton pakoljuk fel a golyókat egy toronyba...
  3. Összerakhatjuk úgy is, hogy egy emelet vaníliás, egy csokis, vagy folyamatosan váltakozva egy soron belül is, ahogy jön.
  4. A golyóknak az oldalát belemártjuk a karamellbe, és szorosan egymáshoz ragasztva rakjuk a gúla köré. Ha nem ragasztjuk oda az alját a tálhoz, könnyedén leszedhetjük majd a gúláról a tornyunkat!
  5. A második és a többi szintnek már az alját és az egyik oldalát is kell ragasztózni a karamellel, hiszen a szinteknek is össze kell ragadni. Addig folytatjuk, míg el nem fogy.
  6. A maradék karamellbe belemártunk egy villát, s azzal körözgetve a torony körül sikerülni fog ezt a fátyolszerű dolgot összehozni! Még egyéb díszeket is csináltam volna, de elfogyott a karamell, s nem volt ihletem többet készíteni, pedig akkor még mutatósabb lenne a végeredmény. Az íze kárpótol persze mindenért...
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30*40
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8794
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Croquembouche egyszerűen
Csokoládé és rúzs 5 recept

A Sütimester c. sorozat 2. évadában láttam ezt a csodás desszertet, mint mester kihívás. Vigyázat: nagyon finom, a karamell pedig NAGYON éget, szóval óvatosan! Az égetett tészta Mary Berry receptje, a krém saját kútfő. Csaltam már úgy is, hogy vettem egy Dr. Oetker krémes krémport, elkészítettem a leírásnak megfelelően, s azt töltöttem a fánkokba, s készítettem hozzá egy kis csokiöntet, hogy tunkoljuk bele. :) Így is, úgy is nagyon finom! Tornyozhatjuk egy gúla segítségével, ahogyan én, vagy csak úgy simán is, mint A konyhafőnök c. műsorban. Mindenesetre még több lépést-ötletet találtok a blogomon!! :) Ott a gúla, s még több kép a toronyról!

Hozzávalók

Hozzávalók az égetett tésztához

Hozzávalók a vaníliakrémhez

Hozzávalók a csokoládékrémhez

Karamell

Címlapról ajánljuk

További cikkek