r
Nosalty Logó

Gyümölcskrémes yorkshire puding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fonott Kalács
Gyümölcskrémes yorkshire puding
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Yorkshire puding

Gyümölcskrém

Összesen 600 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Yorkshire puding

Gyümölcskrém

Összesen 2398 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Yorkshire puding

Gyümölcskrém

Összesen 157 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 600 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    85 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2272.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    737 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.4 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    732 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 2398 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Yorkshire puding

Gyümölcskrém

Elkészítés

Yorkshire puding

  1. Egy 12 részes muffinforma minden lyukába 1/4-ig egyenletesen szétosztjuk a 200 ml olajat. A sütő legalsó polcára tesszük, és 200 C°-on felmelegítjük.
  2. Közben egy nagy tálban kézi habverővel felverjük a négy tojást, majd hozzáadjuk a tejet és a lisztet. Csomómentesre keverjük, majd mehet hozzá a cukor.
  3. Ha az olaj teljesen forróvá válik (egy csepp pudinggal tesztelhetjük), csőrös kancsóba kanalazzuk a masszát. Minden mélyedésbe annyi pudingot öntünk, amennyi csurig megtölti, de vigyázzunk, hogy ne folyjon ki az olaj.
  4. A sütő aljára tegyünk egy akkora tepsit, ami teljesen kitölti, a sülés közben kifolyó olajat ez fogja majd fel. Betoljuk a sütőbe a pudingot, most már a középső polcra. 20-25 percig sütjük, közben ne nagyon nyitogassuk az ajtót, nehogy összeessenek. Odaégni nem fognak, tehát türelmesen várjuk ki a 20 percet, míg gyönyörűen felpuffadnak, és aranybarnára sülnek. Akkor jó, ha a belseje üreges, mint egy tölcsér.
  5. Amint kicsit kihűltek, fejre fordítva kiszedjük őket papírtörlőre, így minden olaj lecsöpög róluk.

Gyümölcskrém

  1. Amíg a puding a sütőben sül, épp elég időnk van a krémre. Kézi habverővel alaposan elkeverünk minden hozzávalót, a gyümölcs kivételével, egy fazékban.
  2. Kis lángon addig főzzük, míg besűrűsödik. Akkor levesszük a tűzhelyről, és elkeverjük benne az erdei gyümölcsöt.
  3. A yorkshire puding üregeibe kanalazzuk a krémet.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2456
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 24.

Ajánló

A tetejét tejszínhabbal, csokireszelékkel és hasonló finomságokkal lehet díszíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyümölcskrémes yorkshire puding
Fonott Kalács 77 recept

Hallottam már a híres yorkshire pudingról, de sosem gondoltam volna, hogy ez egy olajban sült, fánk-piskóta-omlett-szerű, harapható valami, arra meg főleg nem gondoltam, hogy akár sósan is fogyasztható. Ha unatkozom, gyakran nézem Jamie Oliver YouTube csatornáját, hátha kapok valami jó ötletet, így véletlenül bukkantam rá erre a receptre. Hát, rendesen meglepődtem, hogy ez puding, de azonnal meg akartam csinálni. Mint kiderült, pofonegyszerű, szórakoztató készítmény, bár természetesen hamarabb elfogy, mint ahogy elkészül, de annyira élveztem a sütését, hogy ezentúl ez az új kedvencem. Egyszerűen csodálatos, hogy így felpuffad, és üreges lesz a belseje, úgyhogy krémmel töltött sütinek tökéletes!

Hozzávalók

Yorkshire puding

Gyümölcskrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek