Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperkrémes puliszkatorta

Eperkrémes puliszkatorta
Eperkrémes puliszkatorta
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tortakrémek felhasználásával pillanatok alatt finom krémet varázsolhatunk a süteményekbe, tortákba. Többféle ízesítésben kapható, én ma az epres változatot próbáltam ki, azzal a különbséggel, hogy adtam még hozzá eperszószt is. Az alap egy kukoricalisztes, vajas piskóta vaníliával, ami talán még jobban ízlik, mint a sima változat.

hozzávalók / 4 adag

Piskóta

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk, az oldalát kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.
  2. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a vajat, a vaníliát, és összeforgatjuk a sütőporral vegyített kukoricaliszttel. A masszát a formába simítjuk, és tűpróbáig sütjük. (Ha nagyon barnulna a teteje, takarjuk le alufóliával.) Ha a piskóta megsült, borítsuk rácsra, és hagyjuk kihűlni.
  3. A krém 2/3-át simítsuk a piskóta tetejére és az oldalára, a maradékot kanalazzuk csillagcsővel ellátott habzsákba, és díszítsük ki vele a torta tetejét, majd szórjunk rá cukorgyöngyöt, az oldalára pedig vagdalt mandulát.

Krém

  1. Az epret kockázzuk fel, szórjuk hozzá a cukrot, adjuk hozzá a citrom levét, és főzzük szószos állagúra. (Ha maradnának nagyobb darabok, villával törjük össze.)
  2. Öntsük a tálba a tejet, adjuk hozzá a krémport és a kihűlt eperszószt, majd botmixerrel keverjük pár percig.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 516
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
112 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres torta, gyümölcskrémes torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

680
tojás 3 db
cukor 12 dkg
vaj 5 dkg
kukoricaliszt 15 dkg
sütőpor 1 teáskanál
1 csipet
vanília kivonat 1 kávéskanál
eper 25 dkg
cukor 10 dkg
citromlé 1 teáskanál
tej 3 dl
epres pudingpor 1 tasak
mandula 5 dkg
cukorgyöngy 1 ek