r
Nosalty Logó

Eperkrémes puliszkatorta

Judit69
Eperkrémes puliszkatorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

679
Kalória
13.2g
Fehérje
106.6g
Szénhidrát
23.2g
Zsír
89g
Víz
161.9g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
64.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 679 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 2712 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 218 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    89 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 679 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    92.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2556 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    801 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    949 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    426.6 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    355.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    801 micro
Összesen 2712 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk, az oldalát kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.
  2. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a vajat, a vaníliát, és összeforgatjuk a sütőporral vegyített kukoricaliszttel. A masszát a formába simítjuk, és tűpróbáig sütjük. (Ha nagyon barnulna a teteje, takarjuk le alufóliával.) Ha a piskóta megsült, borítsuk rácsra, és hagyjuk kihűlni.
  3. A krém 2/3-át simítsuk a piskóta tetejére és az oldalára, a maradékot kanalazzuk csillagcsővel ellátott habzsákba, és díszítsük ki vele a torta tetejét, majd szórjunk rá cukorgyöngyöt, az oldalára pedig vagdalt mandulát.

Krém

  1. Az epret kockázzuk fel, szórjuk hozzá a cukrot, adjuk hozzá a citrom levét, és főzzük szószos állagúra. (Ha maradnának nagyobb darabok, villával törjük össze.)
  2. Öntsük a tálba a tejet, adjuk hozzá a krémport és a kihűlt eperszószt, majd botmixerrel keverjük pár percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A tortakrémek felhasználásával pillanatok alatt finom krémet varázsolhatunk a süteményekbe, tortákba. Többféle ízesítésben kapható, én ma az epres változatot próbáltam ki, azzal a különbséggel, hogy adtam még hozzá eperszószt is. Az alap egy kukoricalisztes, vajas piskóta vaníliával, ami talán még jobban ízlik, mint a sima változat.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek