r
Nosalty Logó

Eperkrémes puliszkatorta

Judit69
Eperkrémes puliszkatorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

679
Kalória
13.2g
Fehérje
106.6g
Szénhidrát
23.2g
Zsír
89g
Víz
161.9g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
64.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 679 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 2712 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 218 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    89 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 679 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    92.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2556 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    801 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    949 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    426.6 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    355.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    801 micro
Összesen 2712 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk, az oldalát kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.
  2. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a vajat, a vaníliát, és összeforgatjuk a sütőporral vegyített kukoricaliszttel. A masszát a formába simítjuk, és tűpróbáig sütjük. (Ha nagyon barnulna a teteje, takarjuk le alufóliával.) Ha a piskóta megsült, borítsuk rácsra, és hagyjuk kihűlni.
  3. A krém 2/3-át simítsuk a piskóta tetejére és az oldalára, a maradékot kanalazzuk csillagcsővel ellátott habzsákba, és díszítsük ki vele a torta tetejét, majd szórjunk rá cukorgyöngyöt, az oldalára pedig vagdalt mandulát.

Krém

  1. Az epret kockázzuk fel, szórjuk hozzá a cukrot, adjuk hozzá a citrom levét, és főzzük szószos állagúra. (Ha maradnának nagyobb darabok, villával törjük össze.)
  2. Öntsük a tálba a tejet, adjuk hozzá a krémport és a kihűlt eperszószt, majd botmixerrel keverjük pár percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A tortakrémek felhasználásával pillanatok alatt finom krémet varázsolhatunk a süteményekbe, tortákba. Többféle ízesítésben kapható, én ma az epres változatot próbáltam ki, azzal a különbséggel, hogy adtam még hozzá eperszószt is. Az alap egy kukoricalisztes, vajas piskóta vaníliával, ami talán még jobban ízlik, mint a sima változat.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...