Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors joghurtos-meggyes 2. -diós

Gyors joghurtos-meggyes 2. -diós
Gyors joghurtos-meggyes 2. -diós
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A diót ki is hagyhatjuk, úgy is fincsi.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot kikeverjük a két tojással, majd fokozatosan beletesszük az olajat, joghurtot, majd beleszitáljuk a lisztet szódabikarbónával együtt.
  2. A diót szintén hozzáadjuk.
  3. Zsírozott morzsával beszórt közepes méretű tepsibe öntjük, a tetejére szórjuk a meggyet, és meghintjük fahéjjal és cukorral.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x25x6 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 25 012
elküldve: 9
receptkönyvben: 426
elkészítve: 13/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonseen

Mióta szakács: 2010.03.07.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kevert meggyes sütemény dióval

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Sat, 2018-04-21 22:57

Érdekelne, hogy érted, hogy a diót ki is hagyhatjuk? Gondolom akkor a liszt mennyiségét növeled, mivel a tészta állaga már hígabb, ha simán csak kihagyod a diót, 20 dkg nem elhanyagolható.
Nagyon vékonynak találom ezt a sütit, a magam részéről vagy másfélszeres adagot készítenék, ha ilyen tepsi mérettel szeretnék sütni, illetve ha elegendő a kevesebb darabszám, akkor fele ekkora tepsibe sütném, hogy magasabb legyen a tészta.

soremoke
soremoke Sun, 2014-06-08 19:57

Isteni finom, dióval készítettem, 1/3 lisztet búzadarával helyettesítettem.

1345
cukor 1.5 bögre
finomliszt 2 bögre
napraforgó olaj 1.25 dl
joghurt 2.5 dl
tojás 2 db
szódabikarbóna 1 kk
dió 20 dkg
meggy 60 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek