r
Nosalty Logó

Gyors és nagyon zöld quinoasaláta

Hering András
Gyors és nagyon zöld quinoasaláta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

597
Kalória
37.7g
Fehérje
74g
Szénhidrát
17.9g
Zsír
431.9g
Víz
34g
Koleszterin
15.5g
Élelmi rost
9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 597 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1193 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3145.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    839 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    1116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    431.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    815 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    3267 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4998 micro
Összesen 597 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6290.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    1679 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    499 mg
  • Foszfor
    1789 mg
  • Nátrium
    2231 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    147.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    863.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    750 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1629 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    822 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    6533 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9995 micro
Összesen 1193 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 64 kcal

Elkészítés

  1. A quinoát átmossuk, majd forró zöldségalaplében (hogy frissebb és ízesebb legyen) lefedve feltesszük párolni.
  2. Eközben megtisztítjuk és felaprítjuk a zöldségeket, a fokhagymát mozsárban összetörjük, majd 5 perc után a párolás alatt lévő quinoához adjuk, alaposan összekeverjük.
  3. További 5 percet főzzük egyben a quinoát a zöldekkel. Ha szükséges, önthetünk hozzá még az alaplevünkből, és magasabb hőfokra kapcsolva, folyamatosan kevergetve főzzük és pirítjuk az alapanyagokat.
  4. A legvégén a frissen facsart citrom levével meglocsoljuk, sózzuk és borsozzuk, reszelt parmezánnal vagy parmezánforgáccsal, plusz friss petrezselyemmel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 15 p

Maximum 15 perc alatt összedobható home office-os ebéd vagy könnyű vacsora, ha feltankoltál tavaszi zöldségekből a piacon, és van otthon quinoád. Ha nincs, az sem baj, próbáld ki kölessel vagy hajdinával, mindkét alternatívával szuperül működik.

További receptek

Őszi saláta körtével

Nagyon változatos salátákat lehet ősszel is készíteni, igyekeztünk egy picit tartalmasabbat, hiszen került bele édesburgonya és cékla is. Amivel pedig megkoronáztuk az a sült ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...