Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrómorzsa

Túrómorzsa
Túrómorzsa
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A császármorzsa helyett egy kis változatosság.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, a tejjel, a túróval, a sóval és a liszttel.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük.
  4. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, majd beleöntjük a masszát. Egy lapáttal addig kevergetjük, amíg morzsákra nem esik szét.

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 14 678
elküldve: 11
receptkönyvben: 323
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna
adag: 3 főre
kalória: magas

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Morzsi89
Morzsi / Morzsi89 Fri, 2013-09-27 22:57

Nagyon finom lett! :) Próbáljátok ki, milyen, ha tesztek vagy 5 dkg olvasztott vajat a tésztába, hátha akkor nem lesz rossz az állaga. (Majd én is kipróbálom legközelebb...) Most csak sütés közben raktam még hozzá egy kis vajat, de javított az állagán, nem volt gond vele.

b-n
b-n Sat, 2012-12-22 11:21

Mivel karácsony előtti őrület van nálunk és régóta szerettem volna kezdő háziasszonyként ide regisztrálni, pihenésképpen elkészítettem a receptet és ezzel regisztráltam is ide.

Tapasztalatom: Nem érdemes nagyobb adagban feltenni, mert nehezen keverhető. Magas falú lábasban a vaj felét megolvasztottam, abba ment a túrós keverék. Nagyon összeáll és negyed óra után még kíván 5dkg vajat, a végén kb. 10 perc keverés után még fél deci tej aláöntést. Keverés még pár percig, majd elzártam alatt a gáz és pár perc pihentetés után „morzsásra” volt törhető fakanállal. Kicsit pirult, de az csak jót tett neki. Végül is finom! Lehet próbálkozni. Ez az adag kb. 2 főre elég, de úgy laktató. Tejfölös vagy ízes öntetet kíván.

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Mon, 2010-09-06 10:56

Én is megcsináltam..és hogy ez már a tej fele vagy sem, de nekem is egy összefüggő nagy csirizes massza volt. Majd egy olyan 45 perc után és egy kis plusz túró és vaj hozzáadásával végre sikerült morzsássá kreálnom a csirizt, bár a sok sütéstől kicsit megkapta a masszát a tűz. És teflonban készítettem, a morzsát is abban tanultam nem sütőben.
Tapasztalat??!!!
Maradok a hagyományos morzsánál... :o)

Flóra
Flóra / Flóra Sun, 2010-09-12 15:36

Na, most kikísérleteztem a végleges verziót, ez már nekem is sokkal könnyebben ment, mint az előzőek. Csak a megfelelő arányokat kellett megtalálnom. Akik eddig elkészítették, azoktól elnézést kérek a kellemetlenségekért.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-05-29 20:26

Szia! Én is a tej mennyiségére szerettem volna rákérdezni, mert szóról-szóra petradávid eredményére jutottam! Végeredmény : kuka ;(

Flóra
Flóra / Flóra Sat, 2010-05-29 20:46

Az eredeti receptben úgy volt, hogy egy tepsiben fel kell melegíteni a vajat, és ebbe kell beleönteni a masszát, és 180 fokos sütőbe tenni. És így kell kevergetni, amíg morzsás nem lesz. Ott a hozzávalókban 10 dkg és 3 dkg vaj volt megadva, de nem volt írva, hogy a 10 dkg-ot bele kell keverni a tésztába, ezért csináltam így, és nekem sikerült. Próbáljátok ki, hátha a sütős megoldás beválik, vagy esetleg ha a 10 dkg vajat beleteszitek a tésztába. Majd én is megcsinálom, és ha úgy jobb, akkor módosítom a receptet.

Flóra
Flóra / Flóra Fri, 2010-05-28 15:10

Nem, tényleg ennyi tej kell bele. Egy ideig nekem is ilyen massza volt, de aztán szétesett darabokra. Sajnálom hogy nem sikerült, nem tudom mi volt a baj :(

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-05-28 13:15

Szia!

Nekünk nem sikerült megcsinálni,pedig mindenből a megfelelő mennyiséget tettük.Nem írtad el véletlenül a tejnek az adagját?Nekünk végig egy nagy összefüggő-ragadós- keltészta állagú cucc maradt!Nem sült szét darabokra,fél óra kevergetés után is csak gumiszerű, nyers tészta lett belőle.Az íze nagyon fincsi,de az állaga miatt a kukában landolt.

Flóra
Flóra / Flóra Sat, 2010-06-19 18:26

Most megcsináltam újból, és a tej felével, valamint sütőben. Így könnyebb volt elkészíteni, a receptet is frissítettem.

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Fri, 2010-05-28 11:11

ez nagyon jól hangzik! Imádom a császár morzsát is..de ez....mindenképpen megcsinálom ma..kis édes tejföllel..

603
tehéntúró 25 dkg
tojás 3 db
cukor 10 dkg
tej 1.5 dl
1 csipet
finomliszt 15 dkg
vaj 3 dkg