Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cinnamon Roll Cake - amerikai fahéjas süti

Cinnamon Roll Cake - amerikai fahéjas süti
Cinnamon Roll Cake - amerikai fahéjas süti
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (61)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept egy amerikai blogról származik, nevezetesen a cookinupnorth.blogspot.com-ról.

Amikor megláttam, rögtön tudtam, hogy nekem ezt ki kell próbálnom, és jól is tettem, mert valami mennyei! Eddig bárki kóstolta, mindenkinek nagyon ízlett!

Aki szereti az édes, fahéjas sütiket, annak mindenképpen ajánlom, de aki nem, annak is, mert ez valami isteni!! Vendégeknek is tökéletes, mert a süti szépen feljön, mutatós és elég kiadós!

A recept mértékegységei „cup”-ban vannak megadva, mert az amerikaiak ezt használják legtöbbször sütés/főzéskor. Nekem van ilyen kis „cup”-om, de végsősoron egy bögre is megteszi, bár én úgy még nem próbáltam. Akinek a bögrés megoldás nem tetszik, annak itt egy kis segítség:

1 cup liszt = 140 g

1 cup cukor = 225 g

1 cup barna cukor = 170 g

1 cup vaj = 225 g

1 cup tej = 250 ml

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához mindent összekeverünk, kivéve az olvasztott vajat.
  2. Ha ez megtörtént, akkor lassan az olvasztott vajat is belekeverjük.
  3. Kivajazott tepsibe öntjük.
  4. A töltelékhez jól elkeverjük a hozzávalókat, majd a tészta tetejére „rakosgatjuk” nagyjából egyenletesen, és egy kés segítségével „belekeverjük”.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és körülbelül 28-32 perc alatt készre sütjük. (A mi sütőnk kicsit bolondos, így nekem sokkal több idő kell hozzá, de ha már a széle picit barnás, valamint a tűpróbát is kiállja, akkor már jó.)
  6. A mázat kikeverjük, és amíg még meleg a sütink, ráöntjük. Ha megszilárdult a máz, máris fogyaszthatjuk!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 34
össznézettség: 143 832
elküldve: 156
receptkönyvben: 2 775
elkészítve: 229/276
Facebookon megjelent: 3

szakács

Sandybell

Mióta szakács: 2012.10.12.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas sütemény, fahéjas cupcake cukormázzal

Hozzászólások (61)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2017-09-25 02:08

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.09.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

oroszdetti
oroszdetti Thu, 2015-09-24 22:21

Elkészítettem, nagyon ízlik! A tetejére a megadott porcukros máz fele is bőven elég szerintem, így is roppanós, puszedlis lesz. Valóban édes, valóban vajas, de hát ez sütés nélkül, első olvasatra is nyilvánvaló volt :)
Nekem alsó-felső sütésen 40 percre volt szüksége.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2015-09-20 02:35

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.09.19. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

izsu
izsu Tue, 2015-05-26 13:12

Elkészítettem, ez valami mennyei finom süti, igaz módosítottam egy picit, a tésztába csak 8dk puha de nem olvasztott vajat tettem(azzal kavartam ki a cukrot majd a tojást...) a tölteléket pedig sima kristálycukorral csináltam. Nem sülyedt az aljára, sőt a tetején maradt és úgy sült meg finom vékony fahéjas karamelként, nem is kellet a fehér máz a tetejére. Nagyon nagyon finom, percek alatt el is fogyott, szerintem ezt sűrűn kell majd készíteni a családnak.

Orbit
Sütivár / Orbit Thu, 2014-09-04 08:26

Nekem is lesüllyedt a töltelék az aljára, ráadásul tocsog a vajtól, pedig betartottam az arányokat, és a tésztája sem ízlik. Imádom a fahéjat, de nem ez lesz a kedvenc sütim.

Szilviaa
Szilviaa Sun, 2014-05-11 17:01

Elkészítettem én is. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben sütöttem.
Betartottam a recept szerinti sorrendet, nekem nem süllyedt le a fahéjas töltelék.
Nagyon puha, finom süti a végeredmény! Köszi a receptet!

mercike01
mercike01 Sun, 2014-03-09 14:39

Szia! Köszönöm a receptet, nagyon finom lett! És egyáltalán nem süllyedt le a töltelék!

georga
georga Sun, 2014-02-16 21:47

Megcsinaltam ezt a sutit, mar regen szemezgettem vele :) Nagyon finom lett!!! Igaz, hogy en elhagytam a tetejerol a cukros bevonatot, mert igy is eleg edes volt, de egy kis etcsokoladet reszeltem meg melegen a tetejere. Nagyon jo lett ugy is. Most ujra csinalom, eppen a sutoben van mar, az illata isteni. Most valtoztattam rajt annyit, hogy nem fahejjal, hanem kakaoporral csinaltam a tolteleket es mar nagyon varom milyen lesz igy! Sima kristalycukorral keszitettem a tolteleket, de igy sem ment az aljara, nagyon guszta lett, szinte, mint a kepen. Nagyon szepen koszonom ezt a receptet!!! Tuti, hogy nem utoljara sutom.

Callista
Callista Thu, 2014-02-13 15:56

A legrosszabb süti amit eddig ettem... Kinézetre gyönyörű lett de olyan észvesztően édes és roszogott a fogam alatt a cukor, pedig még kevesebbet is tettem bele az előírtnál... Cukorsokk, ehetetlen... :(

Wikkancs
Wikkancs / Wikkancs Sat, 2014-02-08 18:45

Nagyon jó kis recept. Pont jó lett nem süllyedt le a fahéjas rész. Én is fél adag cukormázat raktam rá és tökéletes és isteni finom :)

zsuzsi76
zsuzsi76 Sat, 2014-02-08 18:41

A vajjal kapcsolatba lennènek kérdéseim. A tésztába fèl bögre olvasztott vaj kell,ami kb 110g az általad megadott egységek szerint. De ha bögre mennyiséget nézek a vaj megolvasztva sokkal kevesebb helyet foglal el,mint csak ùgy belepakolva. Most akkor addig pakoljam mig megolvasztva nem lesz fèlbögre vagy maradjak a 110 grammnál? Nem tudom sikerült e leirni,mire is vagyok kîváncsi :-) . ès vaj helyett margarin a tésztába nem jô?köszi

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2014-02-08 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.02.07. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2013-08-22 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.08.21. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

huno2013
Hunevi / huno2013 Wed, 2013-08-21 20:23

Hmm, ez tényleg nagyon nagyon finom, pedig nem hittem benne, még akkor sem mikor készítettem. :)

Dabszika
Dabszika Wed, 2013-08-21 17:03

Most vettem ki a sütőből! Még forrón meg is kóstoltam, REMEK!

huli68
huli68 Sat, 2013-05-04 20:13

nagyon jó süti, főleg így langyosan :)

szép napot:huli

LaPrune
LaPrune Fri, 2013-04-26 16:41

fantasztikusan sikerült! én én abszolút kezdő vagyok, ez volt életem harmadik sütije. megfogadtam a tanácsotokat, és külön kevertem a vajat és társait, és nem süllyedt le. szóval ajánlom mindenkinek, és köszönöm a receptet!

knekató
knekató Fri, 2013-04-05 13:14

Ma én is megsütöttem a süteményt. Én mindent a recept szerint csináltam, mégis lesüllyedt a töltelék az aljára. Ráadásul a teteje szép barna lett, az alján a töltelék viszont kenhető maradt, emiatt nehéz volt szép szeletenként kiszedni a tepsiből. Pedig még 5 perccel meg is hosszabbítottam a sütést alsó sütésen, mert a közepe még ragadt. A mázból én is fele adagot csináltam, de nekem így is borzasztóan édes. Persze, ez ízlés dolga, tény, hogy nagyon finom, eteti magát, de valóságos szénhidrát bomba!

nkrisztee
nkrisztee Sun, 2012-12-16 22:17

Istenien finom süti! Egyáltalán nem lett ragadós a tészta, igaz az egyik javaslat alapján változtattam a tésztánál a keverési sorrenden,a tojást kikevertem a cukorral a vajjal és a tejjel és utána adtam hozzá a lisztes sütőport. A máznak csak a felét csináltam meg, túl soknak tartottam az eredeti mennyiséget, az amerikai gyomornak való :) Még sokszor meg fogom sütni!

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Sun, 2012-12-02 19:03

Halihó! :) Én is megcsináltam, nagyon-nagyon finom!!! Olyasmi élmény, mint az a spanyol fahéjas fánkocska, a churros! :) Bár kicsit nekem is lesüllyedt a "töltelék" itt-ott, így kb. olyan lett, mint mikor a hóba vízzel csíkokat meg lukakat csorgatnak a gyerekek, de tényleg isteni! Nekem gyönyörűen kijött kockánként a kivajazott tepsimből (semmi extra, jóféle 100 éves vas, zománcos tepsi). Csurgattam rá egy kis olvasztott csokit máz helyett, és 1/4 bögre cukrot lecsaltam mindkét részéből. Legközelebb keverek egy marék mazsolát is az alaptésztájába! :) Köszönöm a receptet!

Sandybell
Sandybell / Sandybell Sun, 2012-12-02 20:14

Örülök, hogy ízlett! :) Már páran írták, hogy lesüllyedt nekik, ez nem tudom miért lehet, csak arra tudok gondolni, hogy esetleg ha kristálycukorral csináltátok a barna cukor helyett a tölteléket, az okozhatta, majd lehet én is kipróbálom egyszer azzal, kiváncsiságból! :)

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Sun, 2012-12-02 21:01

De ez egyáltalán nem baj, sőt, olyan szép rusztikus bája lett tőle, hogy csak na!:) Élvezeti értékén sem ront, mert így is egyenletesen oszlik el benne, úgyhogy probléma egy szál se!:)

cristin
cristin Wed, 2012-10-24 22:27

Ez a süti NAGYON FINIII !!! Most készült el, ellenállhatatlan :))

nagyildi71
nagyildi71 Mon, 2012-10-22 10:37

Sziasztok!
2x elkészítettem, mind 2x elfogyott azonnal, igaz nem hasonlítottak egymásra...
először úgy csináltam, ahogy le van írva..a végeredmény "érdekes " lett, puszedli-re emlékeztetett.
Második alkalommal a tojást kikevertem a cukorral a vajjal és a tejjel és utána adagoltam bele a lisztes sütőport....na ekkor remek lett! Enyhén folyós és a fahéjas vajas cukros masszát is szépen rá tudtam dolgozni a tűvel, amivel utána tű-próbázok :)
Szépen feljött és isteni lett!!!!!!! Nagy sikere volt :)
ajánlom!!!!!

Martini71
Martini71 Sun, 2012-10-21 20:42

Megcsináltam a tetején lévő máz nélkül (az nekem már túl sok cukornak tűnt :)) de lenne egy kérdésem. A fahéjas-vajas-cukros töltelék nekem eléggé lesüllyedt az aljára és sok helyen le is ragadt. Nagyon finom, csak nehezen lehet kiszedni. Az elkészítésnél nekem sikerült folyósra olvasztanom itt is a vajat, és kristálycukrot tettem bele. Lehet, hogy ez a baj? Ebben a vajnak csak puhának kellett volna lennie? Vagy másnak is lesüllyedt? Mondjuk nagyon finom karamellásra sült így :)

cristin
cristin Wed, 2012-10-24 22:28

Szia!

Én is folyósra olvasztottam a vajat, a nagy izgalomban :)) ( és ez most nagyon csúnya lesz, de még margarint is kevertem hozzá, mert az utólsó pillanatban realizáltam, hogy nem elég a vaj...)Tehát az a lényeg, hogy nekem is, ahogy pakoltam rá a tetejére rögtön kezdett süllyedni. Úgyhogy amilyen gyorsan csak tudtam ráadagoltam az összeset és rögtön kevertem is a kanál másik oldalával. Nem is húztam az időt azzal, hogy elővegyek kést.

Végül, amikor elkészült, és szeleteltem láttam , hogy ragacsos az alja a sütinek. (a ragacsos rész egyébként nagyon fini) Én úgy okoskodtam, hogy az a vajas töltelék ( vagy legalábbis egy része) .

Nem szaporítom a szót, a lényeg , hogy másnak is lesüllyedt (nekem (: ) és szerintem , próbáld meg legközelebb gyorsan a késsel elkeverni a tésztában a tölteléket , amihez nem olvasztod meg a vajat :) . És ha megsült a süti, akkor hagyd benne amiben sült és onnan szeleteld/emeld ki kockánként.

Üdv!!

Martini71
Martini71 Thu, 2012-10-25 05:40

Szia :D ez megnyugtató :)) kockánként szedtem ki, és jó, hogy nem tettem rá mázat, mert nálunk az alja lett a teteje, mert minden kockát felfordítottam és a tetejére szórtam a vajkaramellát amit kiszedtem a tepsiből :) olyan lett, mint a chokito régen: ronda és finom :D

Sandybell
Sandybell / Sandybell Sun, 2012-10-21 22:14

Hmm..hát szerintem valószínűleg az lehetett, hogy a töltelékhez is megolvasztottad a vajat! Velem még ilyen nem fordult elő! Sajnálom, de azért örülök, hogy ízlett, legközelebb már biztos még jobb lesz!:)

Martini71
Martini71 Mon, 2012-10-22 12:08

Biztos hogy még sokszor meg fogom sütni, mert hihetetlenül finom :) legközelebb megpróbálom szobahőmérsékletű vajjal, mert a válogatós családomnak is nagyon izlett, isteni a fahéjas karamellszerű töltelék. Köszi ezt a szuper receptet!

Ekka969
Ekka969 Sun, 2012-10-21 09:16

Sziasztok ! Nekem most sül a sütim :), de most elakadtam ott, hogy a tetejére a 2 cup porcukor mennyi lehet gr-ban? Aki tud segítsen gyorsan, még 20 perc a süti megsüléséig !! :))

Sandybell
Sandybell / Sandybell Sun, 2012-10-21 09:27

Szia!
1 cup körülbelül 150 gr, de amúgy mivel a süti elég édes, így én csak fél adag mázat szoktam a tetejére csinálni! De ha nagyon édesszájúak vagytok, simán mehet az egész adag! :)

Ekka969
Ekka969 Sun, 2012-10-21 09:31

Köszi, azt hiszem nekem is elég a fél adag máz, az illata már most isteni ! Köszi a gyors választ :)

tünde19648
tünde19648 Sat, 2012-10-20 13:56

Szia ! Nekem most lett kész,még nincs felvágva,de igy is nagyon jól néz ki !!! :)
Én sima cukorral csináltam.Köszi a receptet !!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2012-10-19 13:33

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.10.18. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Brea
Rea / Brea Fri, 2012-10-19 11:25

Szia!

Ne tartsatok régimódinak, de nekem nincs itthon barna cukrom. Lehet kristállyal is? Egyébként a legtöbb mérőpoháron már rajta van a cup egység is. Tuti megsütöm ma, istenien néz ki.

1433
finomliszt 3 bögre
0.25 tk
cukor 1 bögre
sütőpor 4 tk
tej 375 ml
tojás 2 db
vaníliaaroma 2 teáskanál
vaj 125 g
vaj 250 g
barna cukor 250 g
finomliszt 2 evőkanál
fahéj 1 ek
porcukor 500 g
tej 5 ek
vaníliaaroma 1 teáskanál