Nosalty Logó

Cinnamon Roll Cake - amerikai fahéjas süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cinnamon Roll Cake - amerikai fahéjas süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 1433 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 8598 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 359 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    884.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.3 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    445 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 1433 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    326.6 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5305.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1535 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1605 mg
  • Nátrium
    1788 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1363.6 g
  • Cukor
    990 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2720 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    596 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 8598 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 359 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához mindent összekeverünk, kivéve az olvasztott vajat.
  2. Ha ez megtörtént, akkor lassan az olvasztott vajat is belekeverjük.
  3. Kivajazott tepsibe öntjük.
  4. A töltelékhez jól elkeverjük a hozzávalókat, majd a tészta tetejére „rakosgatjuk” nagyjából egyenletesen, és egy kés segítségével „belekeverjük”.
  5. 180 fokra előmelegítettsütőbe tesszük, és körülbelül 28-32 perc alatt készre sütjük. (A mi sütőnk kicsit bolondos, így nekem sokkal több idő kell hozzá, de ha már a szélepicit barnás, valamint a tűpróbát is kiállja, akkor már jó.)
  6. A mázat kikeverjük, és amíg még meleg a sütink, ráöntjük. Ha megszilárdult a máz, máris fogyaszthatjuk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 148952
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A recept egy amerikai blogról származik, nevezetesen a cookinupnorth.blogspot.com-ról. Amikor megláttam, rögtön tudtam, hogy nekem ezt ki kell próbálnom, és jól is tettem, mert valami mennyei! Eddig bárki kóstolta, mindenkinek nagyon ízlett! Aki szereti az édes, fahéjas sütiket, annak mindenképpen ajánlom, de aki nem, annak is, mert ez valami isteni!! Vendégeknek is tökéletes, mert a süti szépen feljön, mutatós és elég kiadós! A recept mértékegységei „cup”-ban vannak megadva, mert az amerikaiak ezt használják legtöbbször sütés/főzéskor. Nekem van ilyen kis „cup”-om, de végsősoron egy bögre is megteszi, bár én úgy még nem próbáltam. Akinek a bögrés megoldás nem tetszik, annak itt egy kis segítség: 1 cup liszt = 140 g 1 cup cukor = 225 g 1 cup barna cukor = 170 g 1 cup vaj = 225 g 1 cup tej = 250 ml

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Na, ezt tuti, hogy megcsinálom :) Istenien néz ki !

Törölt felhasználó

:) és az íze is legalább ilyen isteni!

Rumiszivi

Szia! :) Az 1 és 1/2 cup tej az kb. mennyi? :)

Törölt felhasználó

Szia! Elvileg az 250 ml, így akkor 1.5 cup esetében az 375 ml. Ha legközelebb csinálok ilyen sütit, akkor kimérem majd, hogy még pontosabbak legyenek az adatok. De ha megcsináljátok, érdekelne majd az eredmény! :) Valóban leírtam, hogy mi mennyi, de a kérdés miatt vettem észre én is, hogy a tej esetében elfelejtettem, de már pótoltam is! :)

Rumiszivi

Köszi a gyors választ :)) elkészítem, aztán majd jövök a beszámolóval, addig is szia :))

Törölt felhasználó

Nincs mit! Sok sikert és várom a beszámolót!:)

Törölt felhasználó

Ott a storynál a pontos cup leírás :-)

csokibogyó

Hány cm-es tepsiben sült a süti? :)

Törölt felhasználó

Fúú, körülbelül 33x21 cm-esben!

Éva-Anyóca

Nagyon fincsinek látom, köszi, mentettem :-O Éva-Anyóca

Rea

Szia! Ne tartsatok régimódinak, de nekem nincs itthon barna cukrom. Lehet kristállyal is? Egyébként a legtöbb mér?poháron már rajta van a cup egység is. Tuti megsütöm ma, istenien néz ki.

Törölt felhasználó

Szia! Hát szerintem nagy baj nem lehet bel?le ha kristálycukorral csinálod. A barnának kicsit más az állaga/íze, de végs? soron szerintem attól még jó lehet a süti! Ha kipróbálod úgy, légyszi oszd meg a tapasztalatot! Sok sikert!

tünde19648

Szia ! Nekem most lett kész,még nincs felvágva,de igy is nagyon jól néz ki !!! :) Én sima cukorral csináltam.Köszi a receptet !!

marandrea11

A családnak nagyon bejött, köszönöm a receptet! Üdv, Andi

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett!!:)

Ekka969

Sziasztok ! Nekem most sül a sütim :), de most elakadtam ott, hogy a tetejére a 2 cup porcukor mennyi lehet gr-ban? Aki tud segítsen gyorsan, még 20 perc a süti megsüléséig !! :))

Törölt felhasználó

Szia! 1 cup körülbelül 150 gr, de amúgy mivel a süti elég édes, így én csak fél adag mázat szoktam a tetejére csinálni! De ha nagyon édesszájúak vagytok, simán mehet az egész adag! :)

Ekka969

Köszi, azt hiszem nekem is elég a fél adag máz, az illata már most isteni ! Köszi a gyors választ :)

Törölt felhasználó

Nincs mit!:) Remélem ízleni fog!

Törölt felhasználó

Megcsináltam a tetején lév? máz nélkül (az nekem már túl sok cukornak t?nt :)) de lenne egy kérdésem. A fahéjas-vajas-cukros töltelék nekem eléggé lesüllyedt az aljára és sok helyen le is ragadt. Nagyon finom, csak nehezen lehet kiszedni. Az elkészítésnél nekem sikerült folyósra olvasztanom itt is a vajat, és kristálycukrot tettem bele. Lehet, hogy ez a baj? Ebben a vajnak csak puhának kellett volna lennie? Vagy másnak is lesüllyedt? Mondjuk nagyon finom karamellásra sült így :)

Törölt felhasználó

Hmm..hát szerintem valószín?leg az lehetett, hogy a töltelékhez is megolvasztottad a vajat! Velem még ilyen nem fordult el?! Sajnálom, de azért örülök, hogy ízlett, legközelebb már biztos még jobb lesz!:)

Törölt felhasználó

Biztos hogy még sokszor meg fogom sütni, mert hihetetlenül finom :) legközelebb megpróbálom szobah?mérséklet? vajjal, mert a válogatós családomnak is nagyon izlett, isteni a fahéjas karamellszer? töltelék. Köszi ezt a szuper receptet!

Törölt felhasználó

Szia! Én is folyósra olvasztottam a vajat, a nagy izgalomban :)) ( és ez most nagyon csúnya lesz, de még margarint is kevertem hozzá, mert az utólsó pillanatban realizáltam, hogy nem elég a vaj...)Tehát az a lényeg, hogy nekem is, ahogy pakoltam rá a tetejére rögtön kezdett süllyedni. Úgyhogy amilyen gyorsan csak tudtam ráadagoltam az összeset és rögtön kevertem is a kanál másik oldalával. Nem is húztam az id?t azzal, hogy el?vegyek kést. Végül, amikor elkészült, és szeleteltem láttam , hogy ragacsos az alja a sütinek. (a ragacsos rész egyébként nagyon fini) Én úgy okoskodtam, hogy az a vajas töltelék ( vagy legalábbis egy része) . Nem szaporítom a szót, a lényeg , hogy másnak is lesüllyedt (nekem (: ) és szerintem , próbáld meg legközelebb gyorsan a késsel elkeverni a tésztában a tölteléket , amihez nem olvasztod meg a vajat :) . És ha megsült a süti, akkor hagyd benne amiben sült és onnan szeleteld/emeld ki kockánként. Üdv!!

Törölt felhasználó

Szia :D ez megnyugtató :)) kockánként szedtem ki, és jó, hogy nem tettem rá mázat, mert nálunk az alja lett a teteje, mert minden kockát felfordítottam és a tetejére szórtam a vajkaramellát amit kiszedtem a tepsib?l :) olyan lett, mint a chokito régen: ronda és finom :D

nagyildi71

Sziasztok! 2x elkészítettem, mind 2x elfogyott azonnal, igaz nem hasonlítottak egymásra... el?ször úgy csináltam, ahogy le van írva..a végeredmény "érdekes " lett, puszedli-re emlékeztetett. Második alkalommal a tojást kikevertem a cukorral a vajjal és a tejjel és utána adagoltam bele a lisztes süt?port....na ekkor remek lett! Enyhén folyós és a fahéjas vajas cukros masszát is szépen rá tudtam dolgozni a t?vel, amivel utána t?-próbázok :) Szépen feljött és isteni lett!!!!!!! Nagy sikere volt :) ajánlom!!!!!

Törölt felhasználó

Ez a süti NAGYON FINIII !!! Most készült el, ellenállhatatlan :))

Sütőtök89

Halihó! :) Én is megcsináltam, nagyon-nagyon finom!!! Olyasmi élmény, mint az a spanyol fahéjas fánkocska, a churros! :) Bár kicsit nekem is lesüllyedt a "töltelék" itt-ott, így kb. olyan lett, mint mikor a hóba vízzel csíkokat meg lukakat csorgatnak a gyerekek, de tényleg isteni! Nekem gyönyör?en kijött kockánként a kivajazott tepsimb?l (semmi extra, jóféle 100 éves vas, zománcos tepsi). Csurgattam rá egy kis olvasztott csokit máz helyett, és 1/4 bögre cukrot lecsaltam mindkét részéb?l. Legközelebb keverek egy marék mazsolát is az alaptésztájába! :) Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett! :) Már páran írták, hogy lesüllyedt nekik, ez nem tudom miért lehet, csak arra tudok gondolni, hogy esetleg ha kristálycukorral csináltátok a barna cukor helyett a tölteléket, az okozhatta, majd lehet én is kipróbálom egyszer azzal, kiváncsiságból! :)

Sütőtök89

De ez egyáltalán nem baj, s?t, olyan szép rusztikus bája lett t?le, hogy csak na!:) Élvezeti értékén sem ront, mert így is egyenletesen oszlik el benne, úgyhogy probléma egy szál se!:)

nkrisztee

Istenien finom süti! Egyáltalán nem lett ragadós a tészta, igaz az egyik javaslat alapján változtattam a tésztánál a keverési sorrenden,a tojást kikevertem a cukorral a vajjal és a tejjel és utána adtam hozzá a lisztes süt?port. A máznak csak a felét csináltam meg, túl soknak tartottam az eredeti mennyiséget, az amerikai gyomornak való :) Még sokszor meg fogom sütni!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 nagyméretű növény, ami beltéren is csodásan érzi magát

A már egy éve tartó bezártságnak köszönhetően ismét reneszánszukat élik a szobanövények, mert sokan velük pótolják a természet oly’ nyomasztó hiányát. Íme öt nagyméretű növény, ami nem fog ránk megharagudni, ha egy terebélyes terasz helyett a nappaliban neveljük.