r
Nosalty Logó

Snickers-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsófi.M
Snickers-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A karamelles réteghez

A tésztához

Összesen 1296 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A karamelles réteghez

A tésztához

Összesen 5177 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A karamelles réteghez

A tésztához

Összesen 384 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    78.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1177.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.7 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1296 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.2 g

Zsír

  • Összesen
    313.1 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4711 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    990 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    689 mg
  • Foszfor
    1992 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    554.8 g
  • Cukor
    385 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1122 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 5177 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 384 Kcal

Hozzávalók

A karamelles réteghez

A tésztához

Elkészítés

A karamelles réteghez

  1. A sütőt előmelegítjük. Kibélelünk egy tortaformát jó alaposan, hogy az alján az illesztéseknél tutira ne folyjon ki a karamell.
  2. A karamellhez a vajat, a barna cukrot, mézet összekeverjük és összeolvasztjuk, amikor már habosodik, jó. A sós mogyorót közben összeaprítjuk.
  3. A tortaforma aljába beleöntjük és elegyengetjük a karamellt, majd megszórjuk a mogyoróval. Ezután félretesszük hűlni, amíg készül a tészta. Célszerű teljesen hidegre hűteni, addig, amíga karamellréteg már nem folyékony egyáltalán.
  4. A tésztához megolvasztjuk a csokit, félretesszük kihűlni. Külön tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, majd hozzászitáljuk a kakaóport.
  5. Az olajat és a cukrot összekeverjük (nem kell hozzá robotgép, elég sima fakanállal vagy habverővel), hozzáadjuk a tojásokat és a kihűlt csokit is. A lisztet és a joghurtot váltogatva keverjük bele, amíg sima nem lesz a tészta.
  6. Rákanalazzuk a tésztát a karamellás-mogyorós rétegre, és vigyázunk, hogya tészta ne nyomja szét a karamell-réteget (ha már eléggé kihűlt, nem fogja).
  7. Megsütjük a sütőben, nagyjából 35-40 perc kell neki 175 fokon légkeverésen.
  8. Ha kész, hidegenpihentetjük, mielőtt óvatosan levesszük róla a tortaformát/sütőpapírt. Nem árt neki a pihenés, egy éjszakát is hűlhet, mielőtt tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 24135
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 03.

Receptkategóriák

Snickers-torta
Zsófi.M 39 recept

Ismerős mutatta, és kissé eltérve az ő receptjétől sikerült kikísérletezni a tökéletes verziót. A tészta hasonlít a brownie-ra (egy kicsivel több csokit még elbír azért), a sós mogyi pedig isteni rajta (de cserélhető kesudióra is).

Hozzászólások (3)

Törölt felhasználó

Szia, nagyon érdekelne hogy mire szolgál itt a körbefóliázás és hogy kell ezt elképzelni...bevallom err?l még nem hallottam...gondolom ezt kív?lr?l érted ugye...bár akkor hogy jön a képbe a süt?papír? Kicsit összezavarodtam :) Köszönöm a választ el?re is.

Zsófi.M

Szia, igen, nem teljesen egyértelm? (és javítani fogom). A fóliát én akkor szoktam a tortaforma köré tekerni, ha szétnyitható, hogy ne folyjon ki a karamell az alján (sajnos ez az esetek nagy részében megtörténik). A süt?papír akkor jön a képbe, amikor nem szétnyithatós a tortaforma (szétnyithatósnál vajjal kenem ki). A süt?papír ezen segít amúgy, mert ha elég nagy, akkor tényleg nem folyik ki bel?le, de én meg szoktam er?síteni alufóliával, hogy ne égjen el a süt?ben a megfolyt karamell.

csibejulcsi

Szia, nagyon nagyon finom a csokis tésztája. A karamelles mogyorós rész egy kicsit beleragadt a formába, de kis kézi rásegítéssel, sikerült visszahelyeznem a tortára:)

sizsofi

Kíváncsi vagyok nagyon. A h?t?ben várja a szeletelést már:)

Hozzávalók

A karamelles réteghez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.