r
Nosalty Logó

Snickers-torta

Zsófi.M
Snickers-torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A karamelles réteghez

A tésztához

1296
Kalória
22.3g
Fehérje
138.7g
Szénhidrát
78.3g
Zsír
88.8g
Víz
172.2g
Koleszterin
9.7g
Élelmi rost
96.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A karamelles réteghez

A tésztához

Összesen 1296 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A karamelles réteghez

A tésztához

Összesen 5177 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A karamelles réteghez

A tésztához

Összesen 384 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    78.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1177.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    138.7 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1296 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.2 g

Zsír

  • Összesen
    313.1 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4711 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    990 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    689 mg
  • Foszfor
    1992 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    554.8 g
  • Cukor
    385 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    355.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1122 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 5177 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 384 kcal

Elkészítés

A karamelles réteghez

  1. A sütőt előmelegítjük. Kibélelünk egy tortaformát jó alaposan, hogy az alján az illesztéseknél tutira ne folyjon ki a karamell.
  2. A karamellhez a vajat, a barna cukrot, mézet összekeverjük és összeolvasztjuk, amikor már habosodik, jó. A sós mogyorót közben összeaprítjuk.
  3. A tortaforma aljába beleöntjük és elegyengetjük a karamellt, majd megszórjuk a mogyoróval. Ezután félretesszük hűlni, amíg készül a tészta. Célszerű teljesen hidegre hűteni, addig, amíga karamellréteg már nem folyékony egyáltalán.
  4. A tésztához megolvasztjuk a csokit, félretesszük kihűlni. Külön tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, majd hozzászitáljuk a kakaóport.
  5. Az olajat és a cukrot összekeverjük (nem kell hozzá robotgép, elég sima fakanállal vagy habverővel), hozzáadjuk a tojásokat és a kihűlt csokit is. A lisztet és a joghurtot váltogatva keverjük bele, amíg sima nem lesz a tészta.
  6. Rákanalazzuk a tésztát a karamellás-mogyorós rétegre, és vigyázunk, hogya tészta ne nyomja szét a karamell-réteget (ha már eléggé kihűlt, nem fogja).
  7. Megsütjük a sütőben, nagyjából 35-40 perc kell neki 175 fokon légkeverésen.
  8. Ha kész, hidegenpihentetjük, mielőtt óvatosan levesszük róla a tortaformát/sütőpapírt. Nem árt neki a pihenés, egy éjszakát is hűlhet, mielőtt tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32

Ismerős mutatta, és kissé eltérve az ő receptjétől sikerült kikísérletezni a tökéletes verziót. A tészta hasonlít a brownie-ra (egy kicsivel több csokit még elbír azért), a sós mogyi pedig isteni rajta (de cserélhető kesudióra is).

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek