r
Nosalty Logó

Gyömbéres tejbezab áfonyával

VintageUnikornis
Gyömbéres tejbezab áfonyával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

386
Kalória
20.4g
Fehérje
81.3g
Szénhidrát
7.4g
Zsír
405.6g
Víz
-
Koleszterin
11.4g
Élelmi rost
39.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 386 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 386 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    989.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    405.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 386 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    989.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    405.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 386 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 75 kcal

Elkészítés

  1. A zabkorpát egy csipet sóval és az őrölt gyömbérrel egy lábasban kicsit megmelengetjük a tűzhelyen.
  2. Hozzáadjuk a tejet, vanília aromát és mézet, majd gyakori kevergetés mellett, közepes lángon addig főzzük, még egészen meg nem szívja magát a tejjel. Ezután felöntjük a vízzel, vagy még egy deciliter tejjel, és puhára főzzük. Figyeljünk oda, mert elképzelhető, hogy kevesebb vagy több folyadékot igényel majd főzés közben.
  3. Tegyük takarék lángra, és egy kevéssé hűtsük le az elkészült kását, majd folyamatos keverés mellett vegyítsük el benne a tojásfehérjét.
  4. Ha ez megtörtént, közepes lángon egy-két percig átfőzzük, hogy véletlenül se maradjon nyers a tojásfehérjénk.
  5. Melegen tálaljuk áfonyával, és megszórjuk egy kevés őrölt gyömbérrel, ízlés szerint lecsurgathatjuk még egy kevés mézzel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p

Mindannyiunk kedvencének - a tejbegríznek - újragondolt verziója. :) Hasonlóképpen a zabkásához, számtalan módon elkészíthető, variálható az alap recept.

További receptek

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek