Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyömbéres keksz 2.

Gyömbéres keksz 2.
Gyömbéres keksz 2.
22 perc / előkészület: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vettem végre gyömbért. Fogalmam sem volt róla, hogy milyen finom. Gondoltam azonnal kipróbálom.
Találtam is receptet, de kissé módosítottam az egészség és a saját szájunk íze szerint.

hozzávalók / 6 adag

A 40 db keksz tésztájához

A hempergetéshez

ajánlat

Jó tanács: az alapanyagtól függően változhat a sütemény keménysége, ezért vagy frissen fogyasszuk, vagy akár több hétre is eltehetjük, amíg visszapuhul az édesség.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat keverjük jól össze. Kissé hígabb tésztát kapunk. 
  2. Tegyük egy-két órára a hűtőbe, hogy formázhatóvá dermedjen. 
  3. Melegítsd elő a sütőt. Gyúrjunk a masszából egy evőkanálnyi golyókat, hempergessük barna nádcukorba. Tegyük egymástól néhány centis távolságra egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
  4. Nyomjunk villával csíkokat a tetejére.
  5. Süssük 10-12 percig. Akkor jó, ha a közepe még puha, a tetején pedig repedéseket látunk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 711
elküldve: 7
receptkönyvben: 167
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Eperke

Mióta szakács: 2010.01.31.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gingernuts, gyömbéres teasütemény

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nagy Zoltánné1
Eperke / Nagy Zoltánné1 Fri, 2014-03-14 17:14

Kedves huldi és Rita 1971 !
Nagyon örülök,hogy még mindig van szakácstársam ,akiket megfog ez a recept.
Jómagam is gyömbér függő vagyok pár éve,ezért szeretem ezt a sütit.
Nagyon jó még a friss reszelt gyömbér teának, megfázáskor.
Ui.:Ritától elnézést a kissé megkésett válaszért,de ma kaptam e-mail értesítőt.
Üdv.:Eperke :-)

huldi
huldi Sat, 2014-03-08 15:42

Most sült ki!! Az illata mennyei, és az ize is olyan....nagyon köszönöm a receptet, örülök, hogy rátaláltam.Mostanában gyömbér függő lettem, és tudatosan kerestem a receptet ami tetszeni fog..ez megfogott--szerencsére. Nagyon fincsi lett!!! :)

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sat, 2012-04-07 18:09

Szia Eperke!

Ma elkészítettem, isteni finom lett! Régóta szemezgettem a recepttel, csak mindig elfelejtettem barna cukrot venni. Egyszerű elkészíteni és fantasztikus ízű!
Köszi szépen, hogy megosztottad a receptet!
Kellemes ünnepeket!
Üdv: Rita

Nagy Zoltánné1
Eperke / Nagy Zoltánné1 Mon, 2012-04-09 09:49

Kedves Rita !

Nagyon örülök,hogy ízlett. Kellemes Ünnepeket Neked és családodnak ! Sok locsolkodót.....
vagy mégse ? :-))
Üdv.:Ildikó

zorrobomber
zorrobomber Fri, 2011-12-16 18:33

Szeretném megkérdezni hogy hány fokon érdemes nekikezdeni a sütésnek?

Nagy Zoltánné1
Eperke / Nagy Zoltánné1 Sat, 2011-12-17 11:13

Kedves zorrobomber !
Mint ahogy írtam is 180 fokon kell sütni. Nekem hőlégkeveréses sütőm van. Gázosnál nem tudom sajnos. Lényeg,hogy nem kell sokáig sütni. A teteje még puha akkor már jó.
Üdv. : Ildikó

zorrobomber
zorrobomber Sat, 2011-12-17 17:21

Kedves Nagy Zoltánnné!
Elnézést a figyelmetlenségért, és köszönöm szépen a választ! Hőlégkeverésessel fogok hamarosan próbálkozni én is.
Üdvözlettel,
Zoltán

Nagy Zoltánné1
Eperke / Nagy Zoltánné1 Thu, 2011-03-24 19:08

Kedves jolci !

Nagyon örülök,hogy másnak is tetszik ez a recept. Nem a külcsíny a lényeg,hanem az íze:-)
Üdv.Ildikó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-03-20 21:37

Ma elkészítettem ezt a kekszet és nem is csalódtam benne.
Talán nem lett olyan szép mint itt a képen,de az íze mennyei.

595
finomliszt 2.25 bögre
sütőpor 1 tk
gyömbér 1.5 tk
fahéj 1 tk
melaszos nádcukor 1 bögre
vaj 170 g
tojás 2 db
1 csipet
gyömbér 40 g
cukor 2 ek