Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pisztáciás keksz

Pisztáciás keksz
Pisztáciás keksz
23 perc / előkészület: 15 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon helyes kiszúrókat kaptam, és gondoltam, húsvétra elkészítek egy kisadag kekszet. Nagyon finom puha, omlós lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dagasztógép táljába készítjük bele a tészta hozzávalóit, kivéve a tejet.
  2. Jól kidolgozzuk, és közben adagoljuk a tejet hozzá. Kemény tésztát kell kapnunk belőle, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  3. Másnap kinyújtjuk 2 mm vastagságúra egy lisztezett deszkán, és a keksz kiszúrókat lisztbe mártva kiszaggatjuk 4 féle formára.
  4. Egy zsírpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, egymástól 2-3 cm távolságra, és 200 fokon 8 perc alatt készre sütjük. Nem szabad megbarnulnia, szép világos maradjon a sütink.
  5. Kihűlés után tálkákba szedjük. Frissen még egy kicsit ropogós, de másnapra teljesen megpuhul. Sokáig eláll.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 653
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

édes keksz, édes keksz pisztáciával, vaníliás pisztáciás keksz

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

792
finomliszt 35 dkg
sertészsír 12.5 dkg
1 csipet
cukor 12.5 dkg
tojássárgája 2 db
sótlan pisztácia 3 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
szódabikarbóna 1 késhegynyi
tej 2 ek