Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyömbéres hús bébikukoricával

Gyömbéres hús bébikukoricával
Gyömbéres hús bébikukoricával
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer anyum egy kínai receptes könyvvel lepett meg. Az első kinézett receptek között volt ez. Azért szeretem, mert jól lehet variálni. Nem szükséges feltétlenül marhahússal készíteni, a disznóhús is nagyon talál hozzá (egyszer csirkemellel is kipróbáltam, de az egy kicsit szárazra sikerült). A hozzáadott zöldségeket is nyugodtan lehet variálni, de a legjobb, ha a bébikukorica nem marad el.:)

Mivel a kínai receptek arra buzdítanak minket, hogy kevés ideig, keverve-rázva süssük a húsféléket, de mi általában jól átsülve szeretjük (ráadásul nagyobb biztonságban érezzük magunkat így), ide már a saját, módosított változatomat töltöttem fel.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A páchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kis darabokra vágjuk, a paprikát pedig hosszú csíkokra.
  2. A pác elkészítéséhez egy tálban simára keverjük a hozzávalókat, majd hozzákeverjük a felaprított húst, lefedjük, és legalább egy fél órára állni hagyjuk.
  3. Nagyobb serpenyőben közepes lángon felhevítjük az olajat. Beletesszük a gyömbért és a fokhagymát, és fél percig pirítjuk.
  4. Majd hozzákeverjük a paprikát, a bébikukoricát és a cukorborsót. Jól összekeverve pirítsuk még 5 percig, hogy a zöldségek felvegyék az olajos-gyömbéres-fokhagymás masszát.
  5. Ha kész, kiszedjük a serpenyőből egy tálba vagy tányérba, és félretesszük.
  6. Miután kiszedtük a zöldségeket a serpenyőből, beletesszük a húst a páclével. Ha szükséges, kis vizet vagy olajat is adhatunk hozzá. Addig süssük-főzzük, amíg jól átsül, átfő. Ezután visszatesszük melléje a zöldségeket, és még 5 percig sütjük. Levesszük a tűzről.
  7. A hús sütése közben forraljunk egy lábas vizet, amiben a rizstésztát főzzük meg egy kis ételízesítővel. A rizslaska hamar elkészül, a csomagoláson feltüntetik a főzési időt!
  8. Miután elkészítettük a tésztát, szűrjük le, tálaljuk, és csorgassunk rá egy kis olajat. E mellé halmozzuk a húst. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 824
elküldve: 4
receptkönyvben: 42
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

egy Panna

Mióta szakács: 2012.09.08.
6 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kínai zöldséges marhahús, pácolt marha wokban, marhaszeletek bébikukoricával és cukorborsóval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

519
marhahús 50 dkg
olívaolaj 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
gyömbérpor 2 ek
sárga kaliforniai paprika 2 db
bébikukorica 12 dkg
cukorborsó 17 dkg
rizstészta 250 g
szójaszósz 2 ek
olívaolaj 1 ek
cukor 1 ek