Nosalty Logó

Gyömbéres hús bébikukoricával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
egy Panna
Gyömbéres hús bébikukoricával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 519 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 2067 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 134 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1155.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 519 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4621.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1670 mg
  • Nátrium
    2236 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    972.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    942 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    1559 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1183 micro
Összesen 2067 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 134 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst kis darabokra vágjuk, a paprikát pedig hosszú csíkokra.
  2. A pác elkészítéséhez egy tálban simára keverjük a hozzávalókat, majd hozzákeverjük a felaprított húst, lefedjük, és legalább egy fél órára állni hagyjuk.
  3. Nagyobb serpenyőben közepes lángon felhevítjük az olajat. Beletesszük a gyömbért és a fokhagymát, és fél percig pirítjuk.
  4. Majd hozzákeverjük a paprikát, a bébikukoricát és a cukorborsót. Jól összekeverve pirítsuk még 5 percig, hogy a zöldségek felvegyék az olajos-gyömbéres-fokhagymás masszát.
  5. Ha kész, kiszedjük a serpenyőből egy tálba vagy tányérba, és félretesszük.
  6. Miután kiszedtük a zöldségeket a serpenyőből, beletesszük a húst a páclével. Ha szükséges, kis vizet vagy olajatis adhatunk hozzá. Addig süssük-főzzük, amíg jól átsül, átfő. Ezután visszatesszük melléje a zöldségeket, és még 5 percig sütjük. Levesszük a tűzről.
  7. A hús sütése közben forraljunkegy lábas vizet, amiben a rizstésztát főzzükmeg egy kis ételízesítővel. A rizslaska hamar elkészül, a csomagoláson feltüntetik a főzési időt!
  8. Miután elkészítettük a tésztát, szűrjük le, tálaljuk, és csorgassunk rá egy kis olajat. E mellé halmozzuk a húst. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3062
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

egy Panna 6 recept

Egyszer anyum egy kínai receptes könyvvel lepett meg. Az első kinézett receptek között volt ez. Azért szeretem, mert jól lehet variálni. Nem szükséges feltétlenül marhahússal készíteni, a disznóhús is nagyon talál hozzá (egyszer csirkemellel is kipróbáltam, de az egy kicsit szárazra sikerült). A hozzáadott zöldségeket is nyugodtan lehet variálni, de a legjobb, ha a bébikukorica nem marad el.:) Mivel a kínai receptek arra buzdítanak minket, hogy kevés ideig, keverve-rázva süssük a húsféléket, de mi általában jól átsülve szeretjük (ráadásul nagyobb biztonságban érezzük magunkat így), ide már a saját, módosított változatomat töltöttem fel.

Hozzászólások

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.