Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérborban sült pulykamell

Fehérborban sült pulykamell
Fehérborban sült pulykamell
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hús a fehérbortól puha omlós lesz, a zsenge, friss zöldségek pedig átveszik a csombor és a chilli ízét, isteni finom. Picit macerás, mivel előre sütöttem a hússzeleteket és a tököt.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykamellet felszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk, majd ízesítjük borssal, csomborral és kevés chillivel.
  2. A tököt hosszában szeleteljük, majd megsózzuk, és 20 percet állni hagyjuk.
  3. A húst és a tököt serpenyőben megsütjük félpuhára.
  4. A paradicsomot, hagymát és sajtot vékony szeletekre vágjuk.
  5. Közben előmelegítjük a sütőt, és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A hússzeleteket a tepsibe helyezzük, erre jön a tök, fehér hagyma, sajt. Díszítjük lilahagyma karikákkal és paradicsom szeletekkel. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés chillit szórunk rá.
  6. Leöntjük 2 dl fehérborral, és kevés olívaolajjal lespricceljük a husit, majd 30-40 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 443
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

konytyoska

Mióta szakács: 2014.02.10.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fehérborban sült pulykamell, zöldséges pulykamell fehérborban sütve, fehérboros-tökös pulykasült

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

468
pulykamell 500 g
paradicsom 2 közepes db
közönséges tök 2 kis db
fehér hagyma 1 közepes db
lila hagyma 1 nagy db
fehérbor 2 dl
sajt 200 g
bors 0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
chili 0.5 db