Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyömbéres-chilis tarja pikáns szószban

Gyömbéres-chilis tarja pikáns szószban
Gyömbéres-chilis tarja pikáns szószban
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első kísérlet nagyon jól sikerült, a hús szinte elolvad az ember szájában, a chili és a gyömbér pikánsan ízesíti. Szaftja sűrű és pikáns. Tetszés szerint hozzáadhatunk még erdei gombát vagy piros húsú kalifornia paprikát is. Igazán ízletes és különleges ebéd-vacsora lehet belőle. Jó étvágyat kívánok hozzá!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, gyengéden megszórjuk az őrölt chilipaprikával és a reszelt (őrölt) gyömbérrel. Az így befűszerezett hússzeleteket tányérra fektetjük, és a tetejüket mézzel megcsorgatjuk, majd a mézet belemasszírozzuk a fűszeres húsba. Kicsit félrerakjuk.
  2. Lehetőleg teflon serpenyőbe olajat hevítünk, majd a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk. Az így megpirított hússzeleteket tányérra tesszük.
  3. Az apróra aprított hagymát abba az olajba tesszük, amelyben a húst pirítottuk, és hozzáadjuk az apróra vágott bacont is. Kis lángon megdinszteljük a hagymát és a szalonnát.
  4. Ha a hagyma és a szalonna már megdinsztelődött,  felöntjük kb. 2 dl vízzel, és hozzáadjuk a ketchupot, a szójaszószt, a worcestershire-szószt, a vörösborecetet és a mézet. Őrölt kakukkfűvel és egy csipetnyi gyömbérrel megfűszerezzük. Sót itt már nem teszünk hozzá, mert a szójaszószban és a worcestershire-szószban már van.
  5. A mártást jól elkeverjük, az előpirított hússzeleteket visszatesszük a mártásba, és kb. 30-40 perc alatt puhára főzzük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 19 877
elküldve: 17
receptkönyvben: 287
elkészítve: 20/27
Facebookon megjelent: -

szakács

PIT

Mióta szakács: 2011.11.19.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

chilis-mézes sertéstarja, pikáns sült tarja

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dolimon
dolimon Wed, 2014-12-24 21:06

Isteni finom! MINDEN falatot élveztük :) ! En knédlivel készítettem! Maga volt a tökély :)

babyfoka
babyfoka / babyfoka Tue, 2012-10-23 10:44

Tegnap én is elkészítettem, a férjem még locsolt bele egy kis villányi Günzer Tamás féle barique vörösbort is (vörösborecet nem volt itthon, helyette egy kis fehérborecet ment még bele), és valami ISTENI lett! A kedvencek közé került! Köszönjük:o)))

bakodi gyöngyi
bakodi gyöngyi Fri, 2011-12-23 21:43

Most készítem , félidőben vagyok. Érdekes ízek és jó illat van a konyhában .
Én pürét fogok készíteni hozzá.
Köszi a receptet.
Szép ünnepet kívánok. B. Gyöngyi

manna113
manna113 Wed, 2011-12-14 11:29

Kedves PIT!
Mar vasarnap elkeszitettem ezt a finom hust, de csak most jutottam ide hogy megirjam, NAGYON-NAGYON FINOM!!! Mindharmunknak izlett, különösen lanyomnak, aki a maradek szaftot nem engedte kidobni, hanem kenyerrel tunkolta masnap. :) Köszönöm feltetted a receptet! Csaladom kedvence lett.
Szep napot kivanok: Ildiko

Eleison
Eleison / Eleison Thu, 2011-12-01 20:14

Kedves Pit, a worcestershire-szósz helyet (mert az ízét nem szeretem) tudnál mást ajánlani, ami még jó lehetne ehhez a finomsághoz?

PIT01
PIT / PIT01 Fri, 2011-12-02 22:33

Kedves Eleison!

Javaslom helyettesítsd barbecue szósszal. Ha ezt sem kedveled, úgy véleményem szerint kihagyhatod, ebben az esetben használj helyette plusz két evőkanál ketchupot.

1233
sertéstarja 400 g
gyömbér 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 közepes fej
kakukkfű 0 ízlés szerint
ketchup 4 ek
szójaszósz 2 ek
worcestershire-szósz 2 ek
vörösborecet 1 ek
méz 2 ek
kolozsvári szalonna 10 dkg
napraforgó olaj 1 dl