r
Nosalty Logó

Csontos tarja egyben sütve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Milán (egy másik)
Csontos tarja egyben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 772 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3090 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1227.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 772 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.5 g

Zsír

  • Összesen
    163.4 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    775 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4909.3 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    333 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    2891 mg
  • Nátrium
    819 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1649.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    375 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    1025 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 3090 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felhasználás előtt egy-két órával kivesszük a hűtőből, és megvárjuk, míg szobahőmérsékletre enged. Ez azért fontos, hogy ha betesszük a forró serpenyőbe, a hőmérséklet különbség kisebb legyen, így megakadályozva, hogy kiszökjön a nedvességtartalma a husinak.
  2. A rozmaringból, őrölt köményből, fekete borsból és kakukkfűből egy kis tálba fűszermixet keverünk. 1 kk rozmaring, 1 kk kakukkfű, fél kk bors és fél kk őrölt kömény az arány.
  3. A húst megmossuk, lerázzuk róla a felesleges vizet, majd kézzel bedörzsöljük a fűszerkeveréket. Ügyelünk arra, hogy egyenletesen eloszlassuk, a kisebb részekbe, hézagokba is juttatunk belőle. A fűszert teljes egészében elhasználjuk, nem kell megijedni tőle, ha soknak tűnik. A fűszerezés után sóval megszórjuk minden oldalát.Ezután a húst alufóliával letakarva pihentetjük egy fél órát - 1 órát, de nem hűtőben.
  4. Serpenyőbe teszünk egy kevés olívaolajat, és beletesszük a húst. Nagy lángon minden oldalát 2-3 percig pirítjuk, folyamatosan forgatva, minden oldalát legalább 2-3 alkalommal érintve. Erre azért van szükség, hogy a hús kapjon egy kis kérget, lezárjuk a pórusokat, így a hosszú sütésnél biztosítva van, hogy nem szökik el a nedvesség, nem lesz a végeredmény száraz.
  5. A két fej vöröshagymát megtisztítjuk, és összevágjuk (nem kell aprítani, elég 4-be vágni).
  6. Veszünk egy magasabb falú tepsit vagy tálat (én kerámia sütőtálat használok), és beletesszük a sütőzacskót. A zacskóba bepakoljuk az összevágott hagymát és a 3-4 gerezd fokhagymát, majd óvatosan ráhelyezzük a húst, ráöntjük a húspirításhoz használt olívaolajat, és alaposan lezárjuk a zacskót. A zacskót a balesetek elkerülése végett néhány helyen megszúrjuk egy hústűvel.
  7. Előmelegített sütőben, alacsonyabb hőfokon 2 órán át sütjük (én gáztűzhelyet használok, itt a takarék lángnál egy hajszálnyival nagyobb hőfokon sütöm, elektromos tűzhely esetén 180 fok elég).
  8. Ha megsült a hús, kivesszük, és óvatosan kibontjuk a zacskót, ügyelve arra, hogy a hús alatt keletkezett gazdag lé el ne folyjon. A húst egy tálra tesszük, és fóliával letakarjuk. Egy kis lábasba fejtjük a zacskóban levő hagymákat és szaftot, esetleg felöntjük 1 dl vízzel, botmixerrel simára keverjük, és kis lángon felforraljuk.
  9. Köretként az újburgonyát összevágjuk, vízbe téve forrásig főzzük, majd még félkemény állapotában forró olajban megpirítjuk.
  10. Tálalásnál a húsból vékony szeleteket vágunk, és a szafttal leöntjük, a pirított burgonyával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 61064
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 24.

Ajánló

Tipp: A husi hidegen is remek, egy jó kacsazsíros kenyérre vékony szeleteket vágva és egy csepp szafttal kiegészítve isteni reggeli. A két órás sütési időt be kell tartani. Elsőre beleszaladtam, és kivettem kicsivel több, mint egy óra után, és bizony nem volt puha a belseje. Szerencsére volt még egy sütőzacsim, így vissza tudtam tenni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Milán (egy másik) 1 recept

A közeli hipermarketben rendre találok 1-2 napos lejáratú húsokat féláron, amit azonnal zsákolok, és fagyasztok. Nemrég belefutottam két darab másfél kilós, csontos tarjába, amivel nem volt kedvem bíbelődni, szerettem volna a legkevesebb ráfordítással valami nagyon finomat sütni. Kerestem egy leírást, kicsit személyre szabtam, és egy isteni sült lett belőle, nem is beszélve az illatokról, amit a rozmaring és a kakukkfű adott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek