Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Guacamole 4.

Guacamole 4.
Guacamole 4.
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különösebb története nincs... egyszerűen nagyon szeretem, és elkészítettem a saját verziómat.
A benne lévő többszörösen telítetlen zsírsavak rendkívül jó hatással vannak a szívre, az erekre, és csökkentik a koleszterinszintet.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A 4 avokádót le lehet cserélni 2-3 (sült) padlizsánra, és máris egy újabb finom előétel (vagy vacsora) készíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az avokádókat egy nagy késsel hosszában körbevágjuk. Két félbe szedjük úgy, hogy ellentétesen elcsavarjuk a két oldalát. Magját kiszedjük, és egy tálba kikanalazzuk a húsát.
  2. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, az olívaolajat, mustárt. Sózzuk és borsozzuk, majd villával szétnyomkodjuk, míg krémes nem lesz.
  3. Apró kockákra vágjuk a hagymát és a paradicsomot, és ha friss a petrezselyem, akkor azt is, majd hozzákeverjük a krémhez.
  4. Egy utolsó kóstolás, majd hűtőben kicsit összeérleljük. De ha nincs türelmünk várni, az sem baj...   :)
  5. Pirítóssal kínáljuk. A legjobb a többmagvas toastkenyér!  :)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 524
elküldve: 0
receptkönyvben: 186
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsirai Éva

Mióta szakács: 2010.03.05.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

guacamole dijoni mustárral, avokádókrém

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-01-03 07:17

Na ez nagyon finom! Koszonom!

278
avokádó 4 db
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 2 ek
dijoni mustár 2 tk
koktélparadicsom 7 db
vöröshagyma 1 közepes fej
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint