Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grízes tészta baracklekvárral

Grízes tészta baracklekvárral
Grízes tészta baracklekvárral
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első munkahelyemen, az üzemi étkezésnél és a Határőrségnél, ahol a sorkatonai szolgálati időmet töltöttem, gyakran ez volt az ebédem.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben feltesszük főni.
  2. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a grízt aranybarnára. Amikor kész, elzárjuk a tűzhelyet.
  3. A tészta főzőlevéből öntünk rá kb. 1 dl-t. Lefedjük, állni hagyjuk egy ideig. Majd rászedjük a tésztát, jól összekeverjük, rövid ideig együtt sütjük.
  4. Tálalunk, a tányérra szedjük a tésztát, szórunk rá kevés porcukrot, és teszünk rá néhány kanál lekvárt. (Én baracklekvárt tettem rá, de tetszés szerinti is felhasználható.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 54 242
elküldve: 7
receptkönyvben: 391
elkészítve: 52/53
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

grízes tészta, grízes metélt, grízes tészta sárgabaracklekvárral, darás tészta

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Sun, 2017-02-26 13:51

Ezt terveztem ma és ez is volt, egy bableves után, még volt hozzá barack befőtt is.
Ez volt a legszinpatikusabb recept, nem is csalódtam benne, mentve
Köszi a receptet

Huncutka
Huncutka / Huncutka Fri, 2015-02-06 18:09

Én nem szeretem a grízes tésztát, de a család tagjai viszont igen. Holnap a munkába lehet ezt viszek, ha rábeszélem magam az elkészítésére :) - Egyszerű étel és sokkal komolyabb nehezebb ételek elkészítése után kissé nevetek magamon, hogy ennek a receptjét keresgélem :D . Ilyen a világ :) Két hete képviselő fánkot sütöttem, ma meg erre vadászok. Majd meg írom mire jutottam. Előre is köszi a receptet, elmentem a receptek közé.

zana szakács
zana szakács Sat, 2014-10-11 10:07

Ma elkészítettem. Annyit változtattam rajta, hogy saját készítésű tésztából készítettem, mert szerintem az tartalmasabb mint a bolti. Igaz ráment az egész délelőttöm erre a 30 perces receptre, de megérte. Köszi

b-n
b-n Wed, 2013-09-25 15:45

Szerintem nincs ember, aki ezt az ételt nem szereti.... ez lesz a mai vacsora. Olvasni és megkívánni...

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-09-23 08:22

Nagyon guszta tálalás, szeretjük ezt a fajta tésztát is,- a férjemet is a katonaidőkre emlékezteti :) .... - ettől függetlenül a jó kis házi baracklekvárral , még ma is remek második fogás....ez volt pénteken is. :)
Éva-Anyóca

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef Wed, 2013-09-25 16:29

Hát igen a memoria bone volens, de szívesen kihagytam volna ezt az időt az életemből. No, mindegy. Az én grízes tésztám is házi baracklekvárral készült, így még finomnak is mondhatnám, de azért nem fog rendszeresen szerepelni az "étlapom"-on.

794
tészta 25 dkg
búzadara 100 g
0 ízlés szerint
porcukor 1 teáskanál
víz 1 dl
olívaolaj 2 teáskanál
sárgabaracklekvár 4 ek