Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas szilvás lepény

Fahéjas szilvás lepény
Fahéjas szilvás lepény
45 perc / előkészület: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy  februárivégi napon készítettem el az ételt. Ha sütés vége felé szórunk egy kis barna cukrot a szilvára, isteni lesz.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet és a cukrot összegyúrjuk a margarinnal, kevés vizet dolgozunk hozzá, hogy gyúrható legyen.
  2. Kinyújtjuk, majd egy pitesütőbe helyezzük a tésztát, úgy hogy legyen pereme is.
  3. A szilvát elkeverjük a cukorral, fahéjjal, esetleg mézzel, majd a tésztára tesszük.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 168
elküldve: 3
receptkönyvben: 210
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
115 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvás pite, nagyi szilvás fahéjas lepénye, tojásmentes pite

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

610
finomliszt 30 dkg
cukor 10 dkg
margarin 15 dkg
szilva 70 dkg
barna cukor 5 ek
fahéj 1 ek