Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett marhahúsos nyársak

Grillezett marhahúsos nyársak
Grillezett marhahúsos nyársak
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A grillnyársakat a görög souvlaki ihlette, csak darált marhahúsból készült, ellentétben az eredetivel, amelynek bárány- vagy sertéshús az alapja. Zöldfűszeres-citromos ízesítést kapott, amely jól illik a marhahúshoz.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nyárs helyett hosszúkás rudacska formájú fasírtokat is süthetünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított hagymát 4-5 darabba vágjuk, a fokhagymával, a petrezselyemzölddel, oregánóval, kakukkfűvel együtt késes aprítóba tesszük és szép apróra vágjuk, majd a darált marhahúshoz adjuk a reszelt citromhéjjal, citromlével és a sóval, borssal együtt.
  2. Jól összedolgozzuk a darált húsos masszát, majd kisebb tojásnyi darabokat veszünk belőle, gombóccá formáljuk, ráhúzzuk a nyársakra és szétnyomkodjuk hosszában, hogy ujjnyi vastagságú fasírtokat kapjunk.
  3. Grillserpenyőben, 3-4 evőkanálnyi felforrósított olívaolajon, oldalanként 5-6 perc alatt megsütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 694
elküldve: 1
receptkönyvben: 274
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

marhahúsnyársak grillen, grillezett citromos-zöldfűszeres marhahúsnyársak

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Fri, 2010-07-02 21:37

Éva! Igen át fog sülni, de természetesen nem kell vastag nyársakat készíteni (max. 3 cm átmérőjű legyen), úgy biztos átsül..és nagyon finom.....amióta elkészítettem, vágyom erre az ízre.......azt hiszem ismét sorra kerül:)))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-07-02 21:00

Őrült guszta, de én a halon és csirkén kívül sajna mást nem mertem sütni, mondván ügyes vagyok és át fog ez sülni?Ezek szerint igen.Igaz?Éva-Anyóca

225
darált marhahús 50 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 1 csokor
oregánó 1 szál
kakukkfű 1 szál
citromhéj 0.5 db
citromlé 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek