r
Nosalty Logó

Görög saláta Norbi konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Norbi06
Görög saláta Norbi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 219 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1320 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 101 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1037.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 219 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    108.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6225.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    1338 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    3779 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1061.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    346 micro
  • β-karotin
    1955 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1541 micro
Összesen 1320 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    587 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 101 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, a paradicsomot és az uborkát kockákra, a hagymát karikára vágjuk.
  2. Az olajbogyókat átmossuk hideg vízzel és a többi zöldséghez adjuk, a kockázott feta sajttal együtt.
  3. Elkészítjük a dresszinget: az olívaolajba őrlünkk kevés fekete borsot, hozzáadjuk az oregánót éselkeverjük, majd a salátához adjuk, amelyet alaposan összeforgatok. Akár azonnal is fogyasztható, de ha adunk neki pár órát a hűtőben, nagyszerűen összeérnek az ízek.
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 24768
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 29.

Ajánló

Ez egy nagyszerű saláta, szinte bármikor tudunk belőle csemegézni. Partikhoz, vendégváró falatként, családnak hétvégi előételként, vagy akár nagyobb adagban pirítós kenyérrel hétköznapi főételként is megállja a helyét. Előételként fogyasztva ajánlható hozzá bármilyen fiatal, száraz fehérbor.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Görög saláta Norbi konyhájából
Norbi06 121 recept

Görög saláta. Ha már kifogytunk a húsból, vagy csak vágyjuk a friss, zamatos ízeket.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!