r
Nosalty Logó

Görög saláta 4.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Görög saláta 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 396 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 1585 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 93 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1635 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    907 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    678 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 396 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    130.4 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6539.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    1500 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1150 mg
  • Nátrium
    3627 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1387.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    569 micro
  • β-karotin
    2714 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    1265 micro
Összesen 1585 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    762 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 93 Kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A zöldségeket megmossuk. A paradicsomot felkockázzuk. Az uborka két végét levágjuk, felkockázzuk. Ha "öregebb" a héja, nagyjából meghámozuk. A hagymát félbevágjuk, majd szintén kockára vágjuk.
  2. A sajtot is ízlésesen kockázzuk.
  3. Egy tálba - amit később le tudunk zárni - elkészítjük a salátaöntetet.
  4. Az olajbogyó felét és a feldarabolt zöldségeket a tálba tesszük. Jól összekeverjük.
  5. Hozzáadjuk a sajt felét, lazán összeforgatjuk.
  6. Tetejére szórjuk az olajbogyó és a sajt másik felét.
  7. Rátesszük a tetejét, és legalább egy fél napig hűtőben pihentetjük.
  • Elkészítettem: 450 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 55991
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 07.

Ajánló

Nagyon szeretek az ízesített ecetekkel dolgozni. Gazdagabb az ízviláguk. Az olajbogyót pedig felszeletelem, hogy a saláta több részébe jusson belőle. A saláta készítéséhez friss bazsalikomot is használhatunk. A mi családunkban a kakukkfüves változata  népszerűbb!  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Görög saláta 4.
Olaszné Anci 191 recept

A bazsalikom az olasz konyha kedvelt fűszere. Eredetileg Dél-Ázsiából, Perzsiából és Afrikából került nemrég hozzánk. A kakukkfű pedig a francia konyha nélkülözhetetlen fűszere. Már az egyiptomiak és a görögök is kedvelték, de minden ország konyhájában fellelhető. Felhasználják a salátákon kívül még erdélyi tokányhoz, töltött káposztához, baromfihoz, marhasültekhez, vadas ételekhez. Értékes alkatrésze a növényi ecetnek. Diétások is fogyaszthatják. Forrás: Romváry Vilmos: Fűszerek könyve.

Hozzászólások

koszider

Romváry nekem is bibliám! Van még néhány: Magyar Elek, Lajos Mari és természetesen Horváth Ilona! Vannak persze kit?n? fiatalok is (Liscsinszky!), de ami a Horváth Ilonában nincs benne, azt szerintem nem érdemes megf?zni. Olvasok én külföldieket is, de a vége mindig az, hogy azon kapom magam, Ínyesmester vagy Váncsa István van a kezemben. Elnézve a receptjeidet, úgy gondolom, Te is így lehetsz ezekkel. Üdvözöl: Koszider (És megint egy rózsa!! Ezt azért már meg kellene tanulnom.)

Éva-Anyóca

Kedves olaszneanci! Annyira klassz ez a saláta, olyan guszta, hogy bele tudnék kanalazni:-))) Azt azonnal tudtam, hogy a Te recepted, mert ott a gyönyör? rózsa, ami már jelzi, hogy a Te recepted, de hogy ezt hogyan készíted??:-))Ügyes vagy, jó a kezed, és a szemed ehhez, na és van türelmed, én elrontanám:-)) Köszönöm, elmentve:-))) Szép napot! Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Kedves Koszider! Van benne valami, abban amit írtál.:-)) Igen, érdemes szétnézni, hátha talál az ember, külföldi csodamesterekt?l valami jó kis receptet és azért néha akad:-)) De végül , ha baj van, az ember tényleg a megszokott és jó magyar szakácskönyveket író, azokat a recepteket megalkotó embereket veszi el?, Lajos Mari, Horváth Ilona nekem is van, Váncsa nincs. Jó??Sokat hallottam róla, de még nem vettem meg. Szép hétvégét:-)) Éva-Anyóca

koszider

Kedves Éva! Nekem Váncsától az els? szakácskönyve van meg (Ezeregy recept, 3495 Ft), az új (mediterrán) még nincs. Nemcsak a receptjei tetszenek, hanem ? talán még jobban ? a köréjük kerekített történetek. De a receptek is nagyon gondolatébreszt?ek, láthatóan mindet (na jó, a legtöbbet) megf?zte már. Abszolút internacionális szakácskönyv, de a jó kis hagyományos magyarok is benne vannak (az olasz és az angol/angolszász "szekció" nagyon er?s). Fotó nincs, de ez annyira nem is baj, mert csak a könyv ára dagadna t?le. Lajos Maritól - szerintem - az etalon a 66-os sorozat (ez a vastagabb sorozat), a Karácsonyi édességek-nek legalább a felét megcsináltam már, és SEMMILYEN hibát nem találtam benne, minden úgy tökéletes, ahogy le van írva, ez pedig ritka kincs a szakácskönyvek között. Stahl Juditból is szeretek f?zni, mert ? is kizárólag kipróbált receptet használ. Liscsinszky Béla a régi-régi szentendrei Aranysárkány étteremnek volt a séfje, sokat ettem a f?ztjét és mindent imádtam. Nem sok szakácskönyve van, de azok parádésak (reform- és fúziós konyha). Horváth Ilona pedig kisújszállási (vagy törökszentmiklósi? ezt sose tudom) polgárasszony volt, ezért vág bele az én alföldi ízlésembe. Kedves Anci! Bocs, hogy itt, nálad elmélkedem a szakácskönyvekr?l. A te ételeid is azért tetszenek (valószín?leg), mert eredend?en dél-alföldiek. Tényleg, mi lenne, ha szólnánk a szerkeszt?nek (jól gondolom, hogy Petra az?), hogy mi lenne, ha nyitna egy lapot, ahová a szakácskönyv-recenziókat lehetne beküldeni? Koszider

Judit71

Kedves Koszider! Horváth Ilona a törökszentmiklósi gimnáziumnak volt a vezet?je, abban az id?ben írta a híres szakácskönyvét. Ha jól emlékszem leánygimnázium vagy leánynevel? vagy valami hasonló volt a neve akkor. Ott születtem és ott laktam 30 évig, ezért illik tudnom. A Prima Konyha Magazin egy régebbi számában is volt róla szó.

koszider

Kedves Judit71! Köszönöm! Azt tudtam, hogy Törökszentmiklóson tanított (egy ismer?sömet is tanította), csak azt nem tudom, hogy hol született. Itt, esetleg máshol? Nem emlékszem, de majd rákeresek. Megnéztem: 1906-ban született Brassóban. Miklóson a leánykollégium igazgatója volt és háztartástant tanított. A szakácskönyve 1955-ben jelent meg el?ször. (gugli-információk) Koszider

Bató Edit

Kedves Anci! Ez a saláta telitalálat! Igazi ízharmónia és nálunk az egyik f? kedvenc. Én balzsamecettel és bazsalikommal szoktam készíteni, de most kipróbálom a te változatodat is. Köszönettel, Edit

Éva-Anyóca

Kedves Koszider! Nagyon aranyos vagy, hogy ennyire részletesen leírtad, igazán köszönöm:-))) Igaz, Stahl Juditról elfelejtkeztem, pedig nekem is megvan egy könyve,...és jó, ami benne van:-)) Horváth Ilona is van, és az is az, ami benne van, :-))) ,Lajos Mari 66-os sorozata, az csúcs, abból nagyon, de nagyon sok megvan, szerencsémre:-))) Váncsára, kép nélkül is kíváncsi lettem, köszi:-))) Megszerzem,úgyis lesz nemsokára szülinapom:-))) Nagyon jó és szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Boribon

Gyonyoru!! Igazi tavaszi/nyari finomsag. Probald ki almaecet helyett citromhejjal es citromlevel! Igy meg nyariasabb, ha egyaltalan lehet ezt fokozni... Es a rozsa valoban nagyon tetszetos - nekem ehhez se kezugyessegem, se fantaziam :-(( De azert legyszi, ird le nekunk, hogy kell kesziteni es mibol, hatha...

Olaszné Anci

Kedves Koszider ! Nagyon kedves vagy, hogy b?vebben írtál nekem. Így a hozzászólásodból számomra az derül ki, hogy sok mindenben hasonlíthatunk egymásra. Nagyon szeretem én is Horváth Ilonát, Lajos Marit és a többieket ! Magyar Elek-t?l is van egy könyvem, de Laci bácsit is szeretem. A paradicsomrózsa: Egy keményebb paradicsomot meghámozol úgy, hogy egy kicsi paradicsomhús is legyen vele. Olyan 1,5 - 2 cm szélességben és vigyázva, hogy az egész csík egyben maradjon. A csoma felöli rész az alja.-egyébként adja magát- Amásik végénél fogva elkezded szorosan csigavonalban feltekerni.A fent említett "aljára" fordítod és kész ! Sok szeretettel üdvözöllek. Anci

Olaszné Anci

Kedves Éva-Anyóca ! Nagyon örülök, hogy neked is tetszik. Koszidernek leírtam a paradicsomrózsa elkészítését, feljebb megtalálod. Próbáld meg, biztosan sikerül. Sok sikert ! Puszi: Anci

Olaszné Anci

Kedves Koszider ! Miért is haragudnék ? S?t örülök neki ! Így én is tanulok valami újat ! Tanulni sosem kés? ! Egyébként nagyon jó az ötleted a szakácskönyv- recenziókkal kapcsolatban. Próbáld meg ! ?k is elég nyitottak minden ötletre. Sok sikert hozzá : Anci

Olaszné Anci

Kedves Bató Edit ! Aranyos vagy, köszönöm, hogy írtál, próbáld ki, mert finom. Szerintem nagyon fontos,hogy a kész salátát hagyjuk állni legalább egy fél napot vagy egy éjszakát ! Akkor igazi az ízharmónia ! Üdvözöllek: Anci

Olaszné Anci

Kedves Boribon ! Köszönöm az ötletet, biztosan ki fogom próbálni legközelebb ha készítem ! A paradicsomrózsa leírását megtalálod itt fentebb, a Koszider-nek írt válaszomban. Volt olyan kedves ? is érdekl?d?tt, neki részletesen leírtam. Szeretettel üdvözöllek : Anci

Éva-Anyóca

Kedves olaszneanci! Megtaláltam a paradicsomrózsát, köszönöm:-))) Szép napot, remélem, visszatér:-))) Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Kedves Éva-Anyóca ! Nagyon szivesen ! Neked is szép napot, én is remélem, hogy visszatér én már türelmetlen vagyok. Puszi: Anci

Olaszné Anci

Kedves Nosalty csapat ! Igazán megtisztel?, köszönöm szépen ! Szeretettel üdvözlöm a csapatot : Olaszné Anci

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!