r
Nosalty Logó

Görög saláta Gonoszka konyhájából

Gonoszka1
Görög saláta Gonoszka konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

242
Kalória
10.6g
Fehérje
11.7g
Szénhidrátok
17.7g
Zsír
235.3g
Víz
55.6g
Koleszterin
2.1g
Rost
5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 965 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1369.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    235.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 242 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5476.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    1352 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1048 mg
  • Nátrium
    2876 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    941.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    363 micro
  • β-karotin
    1700 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 965 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    668 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 83 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, feldaraboljuk.
  2. A hagymát megpucoljuk, és félköríves vékony szeletekre vágjuk.
  3. Beletesszük a felaprított zöldségeket egy tálba, és az olívaolajjal meglocsoljuk, majd összekeverjük.
  4. A feta sajtot kis kockákra vágjuk, és beleszórjuk a tálba.
  5. Ismét összekeverjük, és barna kenyérrel, esetleg mégfűszervajat kínálva hozzátálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Én szeretem nagyon ezt a salátát, de az olajbogyót viszont nem, így azt kihagyom belőle. De természetesen aki szereti, az tehet bele, így azt mellé kínálom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...