Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldség alatt sült csirkecombok

Zöldség alatt sült csirkecombok
Zöldség alatt sült csirkecombok
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez azért nagyon finom, mert jó szaftos lesz a husi a zöldségek alatt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Akár rizzsel, akár spagettivel lehet tálalni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, majd a bőrét leszedjük és még egyszer megmossuk, besózzuk.
  2. Egy tepsit picit kiolajozunk, belerakosgatjuk a csirkéket.
  3. A zöldséget megpároljuk.
  4. Egy tálba öntjük a joghurtot, tejfölt, mustárt és jól kikavarjuk.
  5. Hozzáadjuk a megpárolódott zöldséget, borsozzuk, elkeverjük.
  6. Az egészet ráöntjük a csirkére.
  7. Alufóliával letakarjuk, majd 30 percet pároljuk, puhítjuk.
  8. Levesszük a fóliát és 15 percig sütjük, hogy piruljon is. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x22 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 879
elküldve: 6
receptkönyvben: 386
elkészítve: 13/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült csirke tejfölös zöldségtakaró alatt, zöldségekkel sült csirkecombok

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tinci30
tinci30 Tue, 2012-05-29 21:11

Szia Móni!!
a 8. lépésel kapcsolatban volna egy kérdésem : azt írtad,hogy vegyük le az alufóliát,hogy piruljon.De mi?a husi a zöldség alatt van,a zöldség meg kiszárad a sütőben így.Én minden esetben így járok,még a pizzákkal is.Most legutóbb végig alufólia alatt hagytam és csak így lett tökéletes.
Egyébként maga a recept baromi jó,már többször megcsináltam,csirkemell kockákkal is és hallal is csináltam.Mindíg stzuper jól sikerült de a zöldségek kiszáradnak ha nem végig marad az alufólia.

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Wed, 2012-05-30 05:18

Szia Tinci30!
Sajnos nem tudom mi lehet az oka, nalam nem szaradt ki! Azert csinaltam igy,hogy suljon a zoldseg is, de nekem nagyon finom lett. 180 fokon sutottem holegkeveressel.
Kellemes napot:Moni

tinci30
tinci30 Mon, 2012-06-04 12:31

Szia Mona!!!
No akkor lehet itt a bibi....nekem nem hőlégkeveréses a sütőm és akárki akármit mond,a hőlégkeveréses sütő igen is csodákra képes...laktam egy albiba ahol iylen sütő volt...hát igazi álom volt abban sütni mert bármiben fogtam,minden tökéletes lett.
A nagyanyáinknak meg jóesetben bubos kemencéjük volt,mégis tökéleteset tudtak alkotni....jaj...akkor most stnyulok:)))
Minden esetre köszia receptet,tényéleg szupi.
szép napot:)

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Mon, 2012-06-04 19:19

Kedves tinci30!
Hat valoszinunek tartom, hogy az lesz a problema, mert ez igy ugye egyenletessen kapja a meleget. En emlekszem mikor meg kicsi voltam es meg csak a sima suto volt, hogy itt mindig teszegetni kellett a sutni valot,hogy most eppen alul mar megsult, akkor mehet felulre. Hat igen , mas a sutesi technika!
Kellemes estet kivanok,jo pihenest:Moni

NoSalty
Nosalty / NoSalty Tue, 2012-02-21 11:31

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.02.20. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

gemabo
gemabo Mon, 2012-02-20 16:14

Köszönöm szépen a válaszodat, arra nem gondoltam!
gemabo

gemabo
gemabo Mon, 2012-02-20 12:01

Miért kell megpárolni a zöldségeket, ha a csirkecombokat nyersen rakjuk a tepsibe. A fólia alatt a zöldség is megpuhul, mire a csirke. Egy fázis - a zöldségpárolás - szerintem kihagyható-
gemabo

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Mon, 2012-02-20 14:16

Kihagyhato, de mivel en fagyasztott zoldseget hasznaltam, elotte megparoltam, hogy a viz ami kijon belole ne aztassa el az egesz etelt!
Tovabbi szep napot:Moni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-02-20 10:21

Kedves Móni!

Már Te is várod a tavaszt,- mert oly csodás színekkel van teli a tepsi teteje, a zöldségek sokasága...:-))
Csodás a recepted, elmentettem, nagyon szépen köszönöm, ki fogom próbálni, a család is várja a sok színes zöldséget, valahol legbelül már ezzel együtt várjuk a Tavaszt!!!,- hát most ideidézhetem majd nekik, holnap lesz fincsi ebédünk,köszi.:-))

Szép napot és hetet kívánok!

Éva-Anyóca

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Mon, 2012-02-20 11:45

Kedves Éva-Anyóca!
Örülok,hogy tetszett a recept, meg van egy jo par amit fel fogok tolteni, csak egy kis ido hianyban szenvedtem. A mult heten a kicsi lanyom 1 eves szulinapjara keszultunk. Persze keszitettem tortat is neki, az is fel fog kerulni a tobbi receptel egyutt!
Kellemes napot kivanok!
Moni

871
csirkecomb 8 db
mexikói keverék 30 dkg
csemegekukorica 285 g
joghurt 600 g
tejföl 150 g
mustár 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek