Nosalty Logó

Sült csirkecomb újburgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sült csirkecomb újburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 746 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3736 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 94 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 746 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    164.5 g

Zsír

  • Összesen
    211.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4071.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    562 mg
  • Foszfor
    2229 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    299.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2176.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    374 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1812 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1347 micro
Összesen 3736 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    258 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az újkrumplit megkapargatjuk, majd megfőzzük.
  2. A koktélparadicsomot 1 percre forró vízbe rakjuk, majd leszűrjük. Ha kihűl, a héját lehúzzuk.
  3. A csirkecombokat kicsontozzuk,borssal,sóval behintjük és serpenyőben az olajon 10 perc alatt elősütjük.
  4. Elkészítjük az öntetet: a bazsalikomot és a rozmaringot összezúzzuk, és összekeverjük 8 evőkanál olajjal és fél mokkáskanál almaecettel, sóval és reszelt fokhagymával.
  5. A krumplit nagyobb darabokra vágjuk és tepsibe tesszük.
  6. A paradicsomokat és a csirkecombokat elrendezzük a burgonya mellé és meglocsoljuk az öntettel.
  7. 45 percig sütjük 220 fokon alsó-felső sütéssel, majd 10-15 perc légkeveréssel.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x36x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18633
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 11.

Ajánló

Most először használtam friss zöldfűszereket és szerintem a kertet fel is töltöm velük. Tényleg más az ízük!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Öcsémtől kaptam karácsonyra egy Jamie Oliver szakácskönyvet. Csak húztam rá a számat, hogy ezek nem kivitelezhető ételek. Aztán jött Kata barátnőm, aki felnyitotta a szemem. Ez az egytálétel például nagyon finom lett.

Hozzászólások

vaksi

Hát mit mondjak - FENOMENÁLIS kaja! :-) Fel is került a vendégvárós repertoáromba! Megvettem hozzá a friss rozmaringot és bazsalikomot, kissé gondban voltam, ugyanis fogalmam sem volt, hogy csak a levelüket, vagy a szárukat is fel kell-e használni (tudom, ciki, de én kapron-petrezselyemzöldön-zellerzöldön kívül szinte csak szárított zöldeket használok, pontosabban használtam eddig). Végül ment minden, rozmaring szára-levele, bazsalikom levele, és utólag kiderült, hogy a mennyiséget is sikerült eltalálnom. :-) Mert a végeredmény fantasztikusan finom lett! És valóban nem lehet egy lapon sem emlegetni a friss f?szereket és a szárítottakat! A feltüntetett sütési id?k, h?fokok is tökéletesen állják a helyüket, pont megpirult kicsit a krumpli is hús is. Azt a minimálisat módosítottam az eredeti recepthez képest, hogy én az újkrumplit nem megf?ztem az elején, hanem inkább csak megpároltam. (De csak azért, mert újkrumplival kapcsolatban nekem ez a mániám) Kedves Moncsimama, ha csuklottál a múlt hétvégén ebédid?ben, az azért volt, mert emlegettünk! (Jó értelemben!) Ezer köszönet, hogy feltetted ezt a receptet! :-)

Törölt felhasználó

Szia vaksi! Nagyon örülök annak, hogy fenomenálisnak találtad a kaját. Ez nekem nagyon nagy öröm! A sütési id?t és egyéb részletet néha nehéz úgy beírni, hogy ne vezess félre senkit, de úgy látszik most tökéletesen sikerült! Szóval örülök a közös sikerünknek! Egyébként nem csuklottam, de bevállalom boldogan... :D Üdv: mm

barczimarika

Ma elkészítettem ebédre,nagyon finom.Egy falat sem maradt bel?le.Tényleg fenomenális recept! Köszönöm!

Törölt felhasználó

barczimarika, nagyon szívesen! mm

Törölt felhasználó

Nem tudom, hogy ki állítja össze a kategóriákat... de ezt a receptet is berakni a vegetáriánus kaják közé.... Kedves szerkeszt?k, figyeljenek oda az ilyen aprónak t?n? dolgokra is!

Törölt felhasználó

Szia Vera13, köszi az észrevételt, javítottam! mm

Zoli

Kedves Moncsi! Nagyon jónak néz ki a fénykép alapján a recept, ezért el is mentettem. Egy tanács: A forró vízb?l lesz?rt paradicsomot és tedd azonnal jeges vízbe. Sokkal könnyebb meghámozni. Jó sütés - f?zést kívánok : Zoli

Törölt felhasználó

szia Zoli, köszi a tanácsot, használni fogom. hasonló jókat: mm

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek