Görög citromos süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 1% Zsír
A tésztához
-
31g joghurt19 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
13g búzadara45 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
A citromos sziruphoz
Összesen
362
Kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 1% Zsír
A tésztához
-
250g joghurt153 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g búzadara360 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g citromlé4 kcal
A citromos sziruphoz
Összesen
2889
Kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 1% Zsír
A tésztához
-
13.1g joghurt8 kcal
-
10.5g finomliszt38 kcal
-
5.2g búzadara19 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.5g cukor41 kcal
-
8.7g tojás11 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
A citromos sziruphoz
Összesen
151
Kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 398.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 116.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
362
Kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.4 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 573 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3190.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 523 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 923 mg
-
Nátrium 1442 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 615.6 g
-
Cukor 370 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 930.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 303 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 160 mg
-
D vitamin: 124 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 244 micro
-
Kolin: 501 mg
-
Retinol - A vitamin: 300 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 71 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 800 micro
Összesen
2889
Kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
151
Kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Egy tálban elvegyítjük a lisztet, a búzadarát, a cukrot és a szódabikarbónát.
- Egy másik edényben a joghurtot, a tojásokat, a citromlevet és citromhéjat keverjük össze kézi habverővel, majd a lisztes keverékhez öntjük és fakanállal összedolgozzuk.
- Kivajazott-kilisztezett (kb fél gáztepsinyi méretű) tepsibe simítjuk a masszát.
- Légkeverésen 160 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
- Közben a citromos szirupot is elkészítjük: kis lábasba öntjük a vizet, hozzáadjuk a cukrot, a citromok levét és a lereszelt héját. Kevergetve felmlegítjük, pár percig forraljuk.
- A meleg sütményt villával megszúrkáljuk, és a szirup felét rákanalazzuk. Alufóliával letakarjuk, állni hagyjuk negyed órán át, majd a maradék szirupot és rálocsolgatjuk. Kihűlve kínáljuk.
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 2217
- Tegnapi nézettség: 35
- 7 napos nézettség: 237
- Össznézettség: 228434
- Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 04.
Ajánló
Megjegyzés: Az eredeti recept kb kétszer ennyi cukrot ír, és szirupot. Feleztem, és még így is bőven édes lett.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Petra
537 recept
Népszerű Stahl recept, a tőle megszokott pikkpakk összedobható kategóriában.
Hozzászólások (43)
Petra! Pontosan ezt a receptet ismerem! Nagyon pontos leírás. Sokszor megsütöttem és mindig sikeres. Az a mennyei citromos illat!!!!! Aki megkóstolta, kérte a receptet... További jó sütés-f?zést! Ja, és sok jó receptet várunk még...
Szia Megcsináltam a sütit,még nem kóstoltam mert még forró. De istenien néz ki. Ami miatt írok,az az lenne,hogy megcsináltam a szirupot úgy ahogy le van írva,de nagyos soknak találom,legalább fél liter lett. Már agyon locsoltam a sütit,de kb még mindig van 2 dl. Biztosan rá kell tenni az egészet? Nem áztatja el teljesen a süteményt? Szerintem most már így hagyom,de ha legközelebb megcsinálom,akkor bátran kanalazzam rá az egészet? Köszi.
szia én rálocsolgattam az egészet, finom szaftos lett t?le! szóval nyugodtan mehet rá az összes legközelebb:-)
Egyszer?en finom!
Szép napot és jó sütkérezést mindenkinek!Nagyon jó ez az oldal,a barátn?mnek is ajánlottam.
okes
Nem mondom, hogy nem jó a recept, de azt biztosan tudom, Görögországban nincs búzadara. Amikor szükségem van rá, otthonról küldetek magamnak, ott élek. :-)
Kedves Barsi Tímea! Valahogy csak kell lennie, mert használják sütikhez (pl. Revani, vagy Halvasz me szimigdali) , ételekhez! Nem lehet, hogy csak elkerülte a figyelmed? Na persze ez nem szentírás, mert én csak néha nyaralok Görögországban, ennyi a tudásom az ottani konyháról! De a cukrászdában is volt darás süti. No mindegy, nem kötekedni akartam! A legjobbakat: Mrs Smith
Kedves Mrs Smith! Biztos nem kerülte el a figyelmem, lévén felkutattam mindent. Ahogy mákot sem kapni, csak nagyon extra helyeken, bár én még olyat nem találtam. A Revanit a halvához hasonló kukoricadara szer?ségb?l készítik. A boltban lehet kapni halvához valót, és külön Revanihoz valót, ez kissé finomabbra van ?rölve. Elhiheted nekem, minden nap járok boltba. Például zsemlemorzsát sem mindig találni, pedig rántott hús itt is van, igaz a húsboltban, el?re panírozva árulják. Egyébként más itt nyaralni, mint élni. A turistáknak más a kínálat, mint 1 szimpla nem turista központú görög városban. Egy barátn?m lakik t?lem nem messze, éppen most hozott nekem otthonról búzadarát, és még nem ért ide vele, de kérve hívott fel, hogy, ha nem bánom, szeretne használni kicsit az enyémb?l, vágyva a jó magyar császármorzsára. :-))) (mert ? sem talál itt )
Szia Timi! Akaratlanul megakadt a szemem egy mondatodon. Èn is külföldön élek, teljesen megértem, amikor híjján vagy bizonyos alapanyagoknak, amikhez otthon hozzászoktál. Nálunk például túró nincs. Minden hazamenetel kész tortúra, hütötáska hegyek, abban lefagyasztott túró, aztán itthon irány a mélyhütö. Borzalom. :-))) Viszont, ami a császármorzsát illeti: azt megoldhatod búzadara nélkül bármikor, hiszen az igazi receptbe, ami német, egyáltalán nem tesznek. Ès finomabb is. :-) Itt megtalálod, merem ajánlani! http://www.nosalty.hu/csaszarmorzsa_2_recept_1764 Üdv: Eszter
Kedves Barsi Tímea! Köszönöm a tájékoztatást!:)) Ezért írtam, hogy én csak nyaralni járok arrafelé, és nagyon örülök, hogy ezeket a dolgokat is megtudtam, mert a szakácskönyvek csak leegyszer?sítve búzadarának írják. Pedig nívós szakácskönyvnek t?nik els? látásra. Ezek az "apróságok" pedig csak intenzívebb kintlét alatt derülnek ki. Pedig milyen lényeges apróságok! Meghatározhatják az étel jellegét is. Azért ha tudsz néhány jó kis görög receptet, tegyél fel a nosaltyra, (meg egyebet is persze) Mert az mindig izgalmas, ha valaki helyben gy?jti az ismereteket! A legjobbakat: Mrs Smith
Nem tudok hozzá szólni a fentiekhez Én is jártam görögországba, de nem f?zési céllal.
Ezt is kipróbáltam, de nekem a szirup túlságosan eláztatta a sütit, persze aki jó szaftosan szereti, annak úgy jó, de én biztosan nem fogom legközelebb az egészet rálocsolni.
Sziasztok! Jól látom, hogy nem kell a tésztába semmiféle zsiradék? Üdv: Csilla
:-) Nem kell bele zsiradék, ez így sirály! (elkészült közben). A maradék szódabikarbónával pedig megmostam a fogam :-) Üdv: Csilla
Isteni lett! még majdnem kevés is volt! köszönöm a receptet!:)