r
Nosalty Logó

Görög citromos süti

Petra
Görög citromos süti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A citromos sziruphoz

362
Kalória
7.9g
Fehérje
77g
Szénhidrát
3.2g
Zsír
116.3g
Víz
71.6g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
46.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A citromos sziruphoz

Összesen 362 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A citromos sziruphoz

Összesen 2889 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A citromos sziruphoz

Összesen 151 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    116.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 362 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    573 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3190.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    923 mg
  • Nátrium
    1442 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    615.6 g
  • Cukor
    370 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    930.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    800 micro
Összesen 2889 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 151 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálban elvegyítjük a lisztet, a búzadarát, a cukrot és a szódabikarbónát.
  2. Egy másik edényben a joghurtot, a tojásokat, a citromlevet és citromhéjat keverjük össze kézi habverővel, majd a lisztes keverékhez öntjük és fakanállal összedolgozzuk.
  3. Kivajazott-kilisztezett (kb fél gáztepsinyi méretű) tepsibe simítjuk a masszát.
  4. Légkeverésen 160 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  5. Közben a citromos szirupot is elkészítjük: kis lábasba öntjük a vizet, hozzáadjuk a cukrot, a citromok levét és a lereszelt héját. Kevergetve felmlegítjük, pár percig forraljuk.
  6. A meleg sütményt villával megszúrkáljuk, és a szirup felét rákanalazzuk. Alufóliával letakarjuk, állni hagyjuk negyed órán át, majd a maradék szirupot és rálocsolgatjuk. Kihűlve kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p

Népszerű Stahl recept, a tőle megszokott pikkpakk összedobható kategóriában.

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Epres habroló

A leveles rolókat nemcsak karakteres sajtkrémmel, hanem ízes-friss eperhabbal is megtölthetjük. Méltatlanul alulreprezentáltak az édes rolók a sütemények világában, állítsuk őket ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek