Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös kakaós kevert Barbarától

Gyümölcsös kakaós kevert Barbarától
Gyümölcsös kakaós kevert Barbarától
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám nagyon sokszor csinált gyerekkoromban, és mostanság is, simán semmi extrával, csak egy kis porcukorral meghintve. Ha ritkán, de maradt reggelre, akkor 1 pohár tejjel ettük... Hmmmm. Most már én készítem a családomnak. Egyszerű, finom, gyors, és végtelen módon variálható, így mindenki a saját ízlésére formálhatja!

hozzávalók / 8 adag

  • 50 dkg finomliszt
  • 40 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 cs sütőpor
  • 2 egész tojás
  • 10 dkg margarin
  • 5 dl tej
  • 8 dkg kakaópor
  •  fél citrom reszelt héja (én néha 1 egész citrom héját belerakom)
  • kb. 30 szem kimagozott meggy (jó a fagyasztott is)
  • 1 marék durván tördelt dió a tetejére
  • a tepsi kikenéséhez kevés zsiradék (vaj v. zsír ) és liszt

ajánlat

Kör alakú tortaformában is meg lehet csinálni.:) Számtalan módon variálható. Mindenkinek ajánlom, mert gyorsan elkészül. A fenti mennyiség egy 23x39 cm nagyságú, mély tepsiben van elkészítve. Ha neked kisebb a tepsid, vagy nem akarsz nagy adagot, akkor felezd a mennyiségeket.:) Ha nincs diónk (amúgy is drága), nem kell rá, de nagyon finom és ropogós lesz a tetején. A citromhéjtól egész üde lesz a tészta, de ha nincs, szintén nem probléma. Lehet gyümölcs nélkül is, de akkor talán kevesebb cukorral és lekvárral, pudinggal is tálalható. De rakható a tésztába durvára tördelt étcsoki is, meg a tetejére, és akkor is isteni finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először egy keverőtálban kikeverjük a 2 tojást, a porcukrot, vaníliás cukrot és a 10 dkg szobahőmérsékletű margarint (én rúdmixerrel szoktam). Amikor csomómentes, belerakjuk a kakaóport és a sütőport, ezzel is jól elkeverjük, ezután a tej felét, majd a lisztet, és a maradék tejjel végleg eldolgozzuk. Ha már szép, egységes a masszánk, akkor beleszórjuk a reszelt citrom héját, és fakanállal párszor belekeverjük.
  2. Kivajazzuk, lisztezzük a tepsit, és beleöntjük a sűrű, de még folyékony masszát.
  3. A tetejére szórjuk egyenletesen elosztva a magtalan meggyet (csak csupaszon, nem lisztezem), és megszórjuk a marék durvára tördelt dióval .
  4. 180 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel, középre rakva kb. 25-30 percig, késpróbáig sütjük. Ha már nem nedves a kés pengéje, amikor kihúzzuk, akkor jó. Szépen meg fog emelkedni, és csokibarna színű lesz. Az is előfordulhat, hogy bereped a teteje, de ez nem probléma.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23x39x6 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 972
elküldve: 4
receptkönyvben: 37
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

K. BARBARA

Mióta szakács: 2013.07.05.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kakaós kevert, gyors kakaós süti, meggyes-kakaós kevert sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!